صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ پایان یافت

۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۱:۲۳
کد خبر: ۴۷۹۹۵۵۳
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ با رژه دریایی یگان‌های شناور سطحی شرکت کننده در رزمایش از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «جماران» پایان یافت.

خبرگزاری میزان - طبق گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ گفت: رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ نیرو‌های دریایی حاشیه اقیانوس هند رزمایش با برگزاری رژه یگان‌های شرکت کننده از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «جماران» در منطقه شمال اقیانوس هند پایان یافت.

در این مراسم کلیه شناور‌های شرکت کننده در این رزمایش از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی کشور‌های روسیه و عمان از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران رژه رفتند.

در این رژه، یگان‌های شناوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل ناوشکن‌های جماران، البرز و ناو‌های موشک‌انداز زره و همچنین شناور شهید سلیمانی، شناور‌های الماس و همچنین شناور مبشر از کشور عمان و شناور مرکوری روسیه حضور داشتند

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ که به میزبانی کشورمان برگزار شد در خصوص اهمیت برگزاری این رزمایش با توجه به شرایط منطقه غرب آسیا گفت: برقراری امنیت مهمترین موضوعی است که کشور‌ها و به ویژه نیرو‌های مسلح به آن توجه دارند تا از این طریق اقتصاد دریا محور و امنیت خطوط مواصلاتی دریایی تأمین شود.

وی توجه به امنیت دریا را از مهم‌ترین مسائل مورد تأکید در ابلاغیه سند توسعه دریا محور رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: در کنار آن جامعه جهانی نیز حدود ۷۰ درصد نیازمندی‌های خود را از طریق تجارت در دریا تبادل و تامین می‌کنند. در این شرایط عده‌ای همواره تلاش کرده اند که منطقه شمال اقیانوس هند که بیشتر تبادل دریایی در آن رخ می‌دهد را یک منطقه نا امن جلوه دهند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزاری رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ را نشان دهنده امنیت بالای منطقه شمال اقیانوس هند اعلام کرد و گفت: این رزمایش بزرگ و مهم که توسط نیرو‌های دریایی حاشیه اقیانوس هند برگزار شد نشان می‌دهد که کشور‌های این منطقه با همکاری و همراهی هم توان تامین امنیت خطوط مواصلاتی دریایی و تجارت دریایی را دارند و هیچ نیازی به حضور نیرو‌های غیر موجه وجود ندارد و نیرو‌های دریایی حاشیه اقیانوس هند با همکاری هم امنیت خطوط مواصلاتی دریایی و اقتصاد را تامین می‌کنند و دریانوردان و تجار می‌توانند به کار خود بپردازند.

وی با بیان اینکه حضور و مشارکت نمایندگان کشور‌های مختلف در رزمایش مرکب دریایی آیونز نشان دهنده انزوا ناپذیری ایران اسلامی است گفت: این رزمایش بزرگ نشان داد جمهوری اسلامی ایران با همراهی همه کشور‌های منطقه مبنای تلاش خود را ایجاد آرامش و امنیت جامعه جهانی قرار داده‌اند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطر نشان کرد: ما همچنین اقدامات بشر دوستانه نیز انجام می‌دهیم، اگر شناور کشوری دچار آسیب شود، نیرو‌های ما سریعا در نقاط حادثه دیده حضور پیدا کرده و کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: ما امروز شاهد هستیم که بسیاری از کشور‌های مدعی دیگر در این زمینه به ناتوانی خود اعتراف می‌کنند، چون تصور می‌کنند خودشان باید محور باشند. خوشبختانه امروز در منطقه همه با هم متحد هستیم و هدف نیز آسایش و آرامش مردم منطقه است.

امیر دریادار ایرانی تصریح کرد: پیچیده‌ترین سناریو در این رزمایش، بحث امنیت و ایمنی شناور‌ها در دریا بود. زمانی که یک شناور در دریا در حالت اضطرار قرار می‌گیرد، نیرو‌ها و کشور‌ها به طور مشترک و با یک زبان مشترک متوجه شرایط اضطراری می‌شوند و با همکاری یکدیگر عملیات نجات را انجام می‌دهند. اینجا همه هویت پیدا می‌کنند و این همدلی و زبان مشترک در دریا بسیار مورد تاکید ماست. به لطف خدا امروز این همکاری مشترک حاصل شده و به نظرم این یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این رزمایش بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدامات غیرسازنده کشور‌های غربی گفت نگرانی اصلی غربی‌ها این است که دیگر توجیهی برای حضور غیرموجه شان در منطقه وجود ندارد. بحث تنگه هرمز و اقتدار دریایی، به نظام و کشور مربوط است که به لطف خداوند به این توانمندی نیز دست پیدا کرده‌ایم. امّا امروز هدف ما اقتصاد جهانی، امنیت جهانی و کمک به سایر کشور‌ها و دریانوردهاست و کشور‌های منطقه خودشان به این ظرفیت رسیده اند.

وی اظهار کرد: در گذشته چنین رزمایشی نداشتیم. در رزمایش‌های دیگر بیشتر تمرکز ما بر حوزه نظامی بوده، اما امروز تمرکزمان بر امنیت جمعی است. این امنیت جمعی با مشارکت حاصل می‌شود و اینطور نیست که ما خودمان محور باشیم. ما میزبان هستیم و این میزبانی یک افتخار برای کشور و مردم ماست.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *