صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جذب ١٠ هزار میلیارد تومان منابع بخش خصوصی در بندر امام خمینی (ره)

۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸:۴۷
کد خبر: ۴۷۹۹۴۶۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با اقدامات انجام شده، بندر امام خمینی (ره) موفق به جذب مشارکت بخش خصوصی به میزان ١٠ هزار میلیارد تومان شده است.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در بازدید از پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) با اشاره به موفقیت تلاش مدیران این بندر در جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور توسعه روساخت‌های بندری گفت: با اقدامات انجام شده، بندر امام موفق به جذب مشارکت بخش خصوصی به میزان ١٠ هزار میلیارد تومان شده است.

وی افزود: خوشبختانه در سال جاری اقدامات بسیار خوبی توسط دولت در کاشت گندم انجام شد، کشاورزان عزیز تلاش کردند و تولیدات گندم بسیار خوبی داشتیم، بنابراین تمام همت دولت در رابطه با تامین سایر کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم از جمله خوراک دام و روغن بود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: علی رغم اینکه واردات گندم به شدت کاهش پیدا کرده که یک نکته بسیار مثبت است، ۸ میلیون تن کالای اساسی وارد شده که با ۲۵ درصد رشد همراه بوده است.

وی عنوان کرد: ذخایر کالا‌های اساسی در کشور وضعیت خوبی دارد و شرایط تا انتهای سال از این هم بهتر می‌شود.

صفایی در مورد توسعه دریامحور و سرمایه‌گذاری‌هایی که در زیرساخت‌ها انجام می‌شود، اظهار کرد: با سفر‌هایی که قبلا داشتیم و تلاشی که مدیرکل استان خوزستان و معاونان محترمشان داشتند، تخصیص بودجه عمرانی سازمان بنادر و دریانوردی به صورت سرمایه‌ای حدود ۷ همت است، همچنین با تلاشی که در مجتمع بندری امام خمینی (ره) انجام شد، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی واقعا پای کار آمدند و ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه سرمایه‌گذاری اختصاص دادند و شاهد وضعیت مطلوبی در این زمینه هستیم.

وی افزود: از پروژه‌های بسیار ارزشمندی در استان خوزستان بازدید داشتیم که مجموعه مجتمع بندری امام خمینی (ره) و بخش خصوصی انجام داده است و تحت تاثیر زحماتی که همکاران می‌کشند، قرار گرفتم. انشاءالله برخی از پروژه‌های زیربنایی و روبنایی تا ۲۲ بهمن آماده خواهد شد. برخی از پروژه‌های ما مثل مخازن نفتی در حال حاضر ۹۷ درصد آماده بهره‌برداری است و برخی از پروژه‌های بزرگ هم سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند که هم در اشتغال مردم عزیز منطقه و هم در اقتصاد استان و کشور، تاثیرات بسیار خوبی دارند.

اقدامات انجام شده در مسیر توسعه دریامحور

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مورد اقداماتی که در توسعه دریامحور مدنظر قرار می‌گیرد، بیان کرد: به محض ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور، سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت راه و شهرسازی که وزن قابل توجهی در توسعه دریامحور دارند، اقدامات اجرایی را مدنظر قرار دادند، از آنجایی که از قبل پیش‌بینی شده بود، مطالعاتی را در این زمینه انجام داده بودیم و آن را به پروژه‌های اجرایی تبدیل کردیم و درحال حاضر نیز شاهد اجرای بیش از ۱۵۰ همت پروژه‌های اجرایی توسط دولت و بخش خصوصی در حوزه دریا هستیم. 

صفایی با بیان اینکه این پروژه‌ها جدا از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه توسعه ناوگان است، اعلام کرد: در دریای خزر بیش از ۴۰ فروند تامین ناوگان داشتیم که بخشی تحت پرچم ایران شده‌اند و بخشی هم تحت پرچم ما نیستند و این موضوع تدوام خواهد داشت، از طرفی هم نرخ ترانزیت شمال به جنوب دریای خرز برای حمل و نقل کاهش پیدا کرده و شرایط مناسبی برای تجار ایجاد شده است که تجارت خود را با کشور روسیه و قزاقستان توسعه بخشند و این رشد را در تجارت دریابرد کشور در شمال و جنوب ایران می‌بینیم.

طرح توسعه بندر امام خمینی (ره)

وی به طرح توسعه بندر امام خمینی (ره) اشاره و بیان کرد: بندر امام خمینی (ره) به عنوان یکی از بزرگترین بنادر کشور مطرح است و پروژه توسعه اسکله‌های نفتی با جدیت از سوی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان نماینده دولت و بخش خصوصی اجرا می‌شود و توسعه بندر کنونی با نگاهی آینده‌نگر برای کشور، مدنظر قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مطالعه‌ای در زمینه طرح توسعه بندر جدید خلیج فارس از حدود ۲.۵ سال پیش در حال انجام است، تصریح کرد: خروجی مطالعات که مشخص شود تصمیم خواهیم گرفت که آیا با توجه به شرایط موجود توسعه بندر امام خمینی (ره) را قالب بندر جدید پیش ببریم یا در قالب توسعه بندر موجود، فعالیت‌ها را دنبال کنیم؛ باید ببینیم کدام موضوع به نفع مردم و اقتصاد کشور است که در این راستا معاونت بندری و امور اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی فعالیت خود را آغاز کرده و مطالعات انجام شده، به محض اینکه در هیات عامل مطرح شود، تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

طرح جامع کل بنادر بازرگانی کشور

صفایی به طرح جامع کل بنادر بازرگانی کشور نیز اشاره و بیان کرد: طرح جامع کل بنادر بازرگانی کشور با افق‌های آینده آغاز شده و شرح خدمات، تهیه شده و مناقصه برگزار خواهد شد تا بتوانیم مشاور‌هایی دارای صلاحیت اقتصادی، عمرانی، بهره‌وری و نگرش جامع نسبت به کل فعالیت‌های بندری و اقتصادی را انتخاب کنیم و کار آغاز شود که این اتفاق هم می‌تواند یک نقشه راه مطلوب برای ما باشد.

انتهای پیام/


برچسب ها: بندر امام خمینی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *