صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس سازمان بازرسی: کشور‌های عضو بریکس در مبارزه با پولشویی ظرفیت‌های موجود خود را به اشتراک بگذارند

۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴:۲۴
کد خبر: ۴۷۹۷۹۹۵
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به اهمیت مبارزه با اشکال متنوع و به روز فساد خصوصا در تبادلات مالی بین المللی بر لزوم برنامه ریزی موثر در اشتراک ظرفیت‌های موجود کشورهای عضو در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تاکید کرد.

خبرگزاری میزان- خدائیان که به منظور شرکت در نهمین اجلاس سالیانه اتحادیه آمبودزمان‌های اوراسیا که با حضور ۲۲ کشور شامل کشور‌های عضو این اتحادیه تازه تاسیس و برخی کشور‌های ناظر به مسکو سفر کرده است در اجلاس کاری آمبودزمان‌های گروه بریکس با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله و همرزمان ایشان و با محکومیت جنایت رژیم غاصب صهیونیستی، اظهار کرد: با توجه به اینکه گروه بریکس متشکل از کشور‌هایی با ساختار‌های سیاسی و فرهنگی متنوع است، اشتراک گذاری تجربیات اعضاء می‌تواند به ارتقای نحوه رسیدگی به شکایات شهروندان از ادارات و سازمان‌های دولتی و همچنین نظارت بر حسن جریان امور در ساختار اداری کشور‌های عضو کمک کند.

وی با اشاره به ضرورت تاسیس اتحادیه دستگاه‌های مبارزه با فساد و نهاد‌های آمبودزمانی کشور‌های عضو گروه بریکس، خاطرنشان کرد: گروه بریکس با دارا بودن حدود نیمی از جمعیت جهان و بین ۲۵ تا ۲۸ درصد از ظرفیت اقتصاد جهان و همچنین منابع انسانی و طبیعی غنی و به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور دارای پتانسیل بالایی برای تاثیر گذاری بر اقتصاد جهانی و به تبع آن تاثیر بر فرآیند‌های قانونی در تبادلات مالی بین المللی و مبارزه با شکل‌های مختلف فساد اعم از پولشویی، تقلب ارتشاء و... در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین کشور‌های عضو است.

رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد: پیامد‌های گسترش همکاری‌ها و ایجاد تشکل با هدف تقویت همکاری‌های فیمابین بین نهاد‌های مبارزه با فساد و آمبودزمانی دولت‌های عضو حائز اهمیت است. هدف از تاسیس اتحادیه یا مرکز نهاد‌های مبارزه با فساد و آمبودزمانی کشور‌های عضو بریکس نیز قاعدتا ارتقاء توانایی کشور‌های عضو در زمینه مورد اشاره از طریق برگزاری سمینار‌ها و کارگاه‌های آموزشی و تبادل تجربیات کارشناسان کشور‌های عضو در حوزه‌های نظارت بازرسی مبارزه با فساد و رسیدگی به شکایات مردمی و فعالیت‌های آمبودزمانی است.

وی تاکید کرد: همکاری نهاد‌های اجرایی و قضایی کشور‌های عضو گروه بریکس در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و معاضدت‌های قضایی تاکنون به مرحله اجرا درآمده است.

خدائیان افزود: بر این اساس نشست شورای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بریکس در حاشیه همایش علمی و عملی بین المللی مسائل مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در تاریخ ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ در نیژنی نووگورود روسیه تشکیل جلسه داد. شرکت کنندگان در این نشست تجربیات خود را در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به اشتراک گذاشتد و در مورد چشم انداز پروژه‌های مشترک و همکاری بین آژانس‌های داخل بریکس بحث کردند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: بدون تردید اینگونه نشست‌ها منجر به توسعه اقدامات مشترک برای به حداقل رساندن خطرات جهانی مرتبط با تامین مالی تروریسم، مبارزه با فساد، قاچاق مواد مخدر و استفاده از ارز دیجیتال برای مقاصد جنایی خواهد شد.

وی با اشاره به نشست دادستان‌های بریکس، گفت: دادستان‌های کل کشور‌های عضو بریکس در ششمین نشست خود در روسیه بر لزوم مبارزه مشترک با پولشویی و تروریسم تاکید کردند. این نشست با حضور نمایندگانی از دادستان‌های ایران، روسیه چین آفریقای جنوبی امارات متحده عربی، مصر، برزیل هند و اتیوپی روز چهارشنبه در شهر سن پترزبورگ برگزار شد. شرکت کنندگان در اجلاس مذکور در مورد تجربه‌ای که خدمات دادرسی کشور‌های عضو بریکس از استفاده از راه حل‌های دیجیتال مدرن در اجرای قانون به دست آورده اند و همچنین نقش فناوری‌های جدید از جمله هوش مصنوعی در تضمین حاکمیت قانون و مبارزه با جرم و جنایت بحث کردند.

خدائیان با توجه به اهمیت مبارزه با اشکال متنوع و به روز فساد خصوصا در تبادلات مالی بین المللی بر لزوم برنامه ریزی موثر در اشتراک ظرفیت‌های موجود کشور‌های عضو در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، ضرورت اشتراک گذاری دانش فنی و آموزشی در بهبود مستمر فرآیند‌های قضایی و پیگرد‌های قانونی در پرونده‌های فساد، تشکیل کمیته‌های کارشناسی و بررسی با هدف دستیابی به تازه‌ترین تجربیات و دانش تخصصی مبارزه با فساد، تبادل دانش فنی روزآمد در زمینه تقویت فعالیت‌های آمبودزمانی و ارائه خدمات بهینه در این خصوص به شهروندان، تعیین و تصویب حوزه‌های کاری مشترک و لزوم حمایت کشور‌های عضو از یکدیگر در مجامع بین المللی حقوق بشری و معاضدت قضایی تاکید کرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *