صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۴ هزار نفر از وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده مرکز در ۵۸۳ مسجد از ابتدای سال خدمات رایگان حقوقی ارائه دادند

۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰:۱۷
کد خبر: ۴۷۹۷۷۳۸
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه از ارائه خدمات حقوقی، کارشناسی و مشاوره رایگان در ۵۸۳ مسجد کشور از ابتدای سال تا نیمه اول مهرماه خبر داد.

خبرگزاری میزان-با وکلا در مساجد طرحی است که در سالهای اخیر و به همت مرکز وکلا ،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در کل کشور به اجرا در می آید. مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه با برگزاری جلسات مشاوره رایگانِ وکالت، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده  در مساجد و بقاع متبرکه به الگوی موفق مردمی‌سازی دستگاه قضا مبدل شده است.

 مرکز وکلا می تواند وجهه عمومی و مردمی دستگاه قضا را بیشتر و بهتر به منصه ظهور برساند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای جمعه (۲۰ بهمن) طی سخنانی در دومین گردهمایی ملی هیئت مدیره‌های وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: یکی از خصایص و ویژگی‌های «مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه» ارتباط گسترده و موسّع این مجموعه با اقشار و طیف‌های مختلف مردم است؛ شاید هیچ‌کدام از بخش‌ها و زیرمجموعه‌های قوه قضاییه به اندازه مجموعه شما با عموم مردم در ارتباط نباشند؛ این امر یک مزیّت به حساب می‌آید و مجموعه شما از این حیث می‌تواند وجهه عمومی و مردمی دستگاه قضا را بیشتر و بهتر به منصه ظهور برساند و در امر خطیر و مهم «تحقق عدالت» که از مسئولیت‌ها و اولویت‌های اصلی عدلیه است، نقش‌آفرینیِ برجسته داشته باشد.

مرکز وکلا به سبب ارتباطاتش با مردم می‌تواند در امر آسیب‌شناسی روند‌های قضایی و حقوقی ایفای نقش کند

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی مستمرِ روند‌ها و فرایند‌های قضایی و حقوقی در کشور، بیان داشت: «مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه» به سبب گستره وسیع ارتباطاتش با بخش‌های مختلف مردمی و حکومتی، می‌تواند در امر آسیب‌شناسی روند‌ها و فرآیند‌های قضایی و حقوقی و سایر رویه‌های مرسوم در بخش‌های مختلف کشور، ایفای نقش کند.

قاضی‌القضات تصریح کرد: ما در قوه قضاییه متمرکز و معطوف بر انسداد گلوگاه‌های فساد و خشکاندن ریشه‌های فسادزا هستیم، لذا شما در «مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده» به سبب نوع وگستره ارتباطات‌تان با بخش‌های مختلف مردمی و حکومتی می‌توانید منشاء‌های مشکلات و معضلات را شناسایی کنید و در جهت رفع آنها، راهکار‌های لازم را ارائه دهید. باید به دقت و وضوح مشخص شود که چه میزان از مشکلات و معضلات ناشی از قوانین است و چه میزان از این امر، به فرآیند‌ها و رفتار‌ها و نوع عمل به قوانین بازمی‌گردد.

در این حوزه حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا در گفت‌وگو با میزان با بیان اینکه در حد وسع و توان خود به امورات مردم پرداخته و گره از کار آن‌ها می‌گشاییم، گفت: در سه سال اخیر با شعار محوری اینکه هیچ فرد ایرانی نباید برای دفاع از حق خود از وکیل بی‌بهره باشد، تعداد زیادی از وکلا را برای این هدف به خدمت گرفته‌ایم.

عبدلیان پور در ادامه به طرح ملی با وکلا در مساجد اشاره کرد و گفت: هدف از حضور وکلا در مساجد این است که ضمن ارتقای سطح آگاهی حقوقی مردم و آشنایی آن‌ها با ساختار تشکیلات دستگاه قضایی؛ دسترسی آسان و بدون تشریفات شهروندان را به قضات، وکلا، حقوقدانان و مشاوران خانواده فراهم کنیم.

وی ادامه داد: از مهمترین ویژگی‌های این طرح این است که افراد کم‌بضاعتی که مشکلات حقوقی دارند و قادر به پرداخت هزینه‌های وکالت نیستند، می‌توانند با حضور در مساجدی که این طرح در آن اجرا می‌شود، به صورت رایگان، خدمات مشاوره حقوقی و قضایی رایگان از وکلا و کارشناسان حاضر دریافت کنند.

عبدلیان پور در ادامه گفت: مرکز وکلا به عنوان بیرونی‌ترین لایه قوه قضاییه به جهت ارتباط با مردم می‌تواند مشکلات مبتلابه را رصد و برای حل این معضلات راهکار‌هایی آن را به دستگاه قضایی کشور ارائه دهد.

رئیس مرکز وکلا در مورد طرح ملی وکالت در مساجد گفت: از ابتدای سال تا نیمه اول مهرماه ۱۴۰۳ مساجدی که باتیم وکلا، کارشناسان و مشاوران حضور داشتیم ۴۴ مسجد با حضور ۶۵۰ وکیل، کارشناس رسمی و مشاوره خانواده بوده است؛ که بالغ بر ۲ هزارو ۲۴۰ نفر از این خدمات استفاده کرده‌اند.



وی گفت: همچنین اجرای این طرح در سطح کشور که توسط کمیسیون‌های حقوق عامه استانی در مدت مذکور انجام شده است در ۵۸۳ مسجد با حضور ۴ هزار وکیل، کارشناس رسمی و مشاوره خانواده بوده است.

استقرار پایگاه ارائه خدمات مرکز در شهرک صنعتی عباس‌آباد به منظور رسیدگی به مشکلات کارگران

وی در ادامه در مورد سایر خدمات حقوقی و مشاوره که از خارج از مساجد و توسط معاونت حقوق عامه انجام شده است،گفت: همزمان با روز کارگر «استقرار یک پایگاه حقوقی ثابت و دائمی» را در شهرک صنعتی عباس آباد به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی فعال کشور، بنا گذاشته تا در حوزه‌های مشکلات حوزه تخصصی بین کارگر و کارفرما، مسائل بیمه ای، پرونده‌های مالیاتی، قرارداد‌های تخصصی و صنعتی را حل کنیم.

میز خدمات حقوقی،کارشناسی و مشاوره در بقاع متبرکه به زائرین

وی به ارائه خدمات حقوقی در بقاع متبرکه سراسر کشور پرداخت وگفت: پنجشنبه آخر هرماه در بقاع متبرکه در سراسر کشور میز خدمات حقوقی و مشاوره خانواده برپا می شود تا به زائران و مراجعان خدمت رسانی کنند. افراد دارای پرونده حقوقی که نیازمند وکیل، کارشناس یا مشاور خانواده باشند در صورت عدم تمکن مالی با حمایت و پشتیبانی مرکز وکلا و سازمان اوقاف به صورت رایگان خدمات حقوقی دریافت خواهند کرد.

میز خدمات حقوقی،کارشناسی و مشاوره به خانواده‌های کودکان سندرم داون

عبدلیان پور افزود:  در راستای پیگیری مباحث مربوط به حقوق عامه در مرکز وکلا در تفاهم‌نامه‌ای با کانون خیریه سندروم داون ایران مقرر شد در راستای حل معضلات خانواده این عزیزان خدمات حقوقی، کارشناسی و مشاوره خانواده رایگان ارائه شود. 

وی گفت: بر اساس تفاهم‌نامه بین مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون سندرم داون، در هر استانی که حداقل ۵ نیازمند به دریافت مشاوره‌های حقوقی و روان شناسی وجود داشته باشد، وکلا و مشاوران مرکز وکلا اقدام به برگزاری میز خدمت رایگان در همان استان خواهند کرد.

میز خدمات حقوقی، کارشناسی و مشاوره به کارکنان پلیس راهور تهران بزرگ

عبدلیان پور ادامه داد : همچنین تفاهمنامه‌ای با پلیس راهور کل کشور بسته شد که در مرحله اول آن توافق شد اگر پرسنل راهور دچار مشکلات حقوقی و قضایی شوند و یا با نگاه پیشگیرانه برای جلوی گیری از تالی فاسد در اموراتشان نیاز به خدمات حقوقی داشته باشند می‌توانند از توان تخصصی مرکز در حوزه حقوقی و مشاوره کمک بگیرند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *