صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا تصرف بر اموال عمومی ممکن است؟

۰۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۳:۵۲
کد خبر: ۴۷۹۷۱۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
هیچ کس نمی‌تواند اموالی را که مورد استفاده عموم است و مالک خاص ندارد از قبیل پل‌ها و کاروانسرا‌ها و آب انبار‌های عمومی و مدارس تملک کند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، مطابق ماده ۲۵ قانون مدنی که مقرر می‌دارد هیچ کس نمی‌تواند اموالی را که مورد استفاده عموم است و مالک خاص ندارد از قبیل پل‌ها و کاروانسرا‌ها و آب انبار‌های عمومی و مدارس قدیمـه و میدان گاههای عمومی تملک کند و همچنین است قنوات و چاه‌هایی که مورد استفاده عموم است.

چون اموال عمومی قابل تملک نیستند اصولاً انتقال آن‌ها نیز غیرممکن است مگر اینکه قانون هدف اختصاص یافته به این اموال را تغییر داده و فروش آن‌ها را تجویز کند.

تصرف به عنوان مالکیت عمومی نیز اماره بر مالکیت عموم است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

با توجه به ماده ۳۵ قانون مدنی اماره تصرف عبارت است از اینکه تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود تصرف عبارت است از تسلط واقتداری است عرفی که انسان در مقام اعمال حق خود بر مالی دارد. ومنظور از دلیل مالکیت این است که تصرف اماره بر مالکیت متصرف است وبه همین جهت تاب مقاومت وتعارض با سایر دلایل را ندارد.

اماره تصرف در برابر ادعای مالکیت عمومی متصرف را از اقامه دلیل بی نیاز می‌کند، ولی اگر مالکیت عمومی سابق احراز شود اماره تصرف در برابر آن اعتبار ندارد، زیرا مال عمومی قابل تملک نیست تا تصرف اماره بر آن باشد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *