۴ پرونده مربوط به وصول نشدن تعهدات ارزی در بانکهای استان گلستان شناسایی و تشکیل شد
خبرگزاری میزان- رهبر معظم انقلاب همواره و مکررا بر موضوع مبارزه با فساد تاکید داشته و دارند و در همین راستا، سال ۱۳۸۰ پیامی ۸ مادهای خطاب به سران قوای سه گانه صادر کردند.
از جمله بیانات ایشان درباره ضرورت مقابله با فساد میتوان به سخنرانی روز ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ اشاره کرد که فرمودند: «همه بدانند، همه بفهمند بناست با مفسد بدون رعایت هیچ ملاحظهای برخورد قاطع صورت بگیرد. بنده نوشتهام باید عادلانه باشد و با دقّت انجام بگیرد؛ یعنی کار بایستی دقیق و عادلانه انجام بگیرد».
عدلیه سراغ بسترها و گلوگاههای فسادزا میرود
طبق تاکیدات رهبر انقلاب و همچنین وظایف قانونی که برای دستگاه قضا جهت مقابله با فساد در نظر گرفته شده است، قوه قضاییه با ابزارهای نظارتی و قانونی خود به سراغ بسترها و گلوگاههای فسادزا میرود تا ریشههای فساد را از بین ببرد.
برخورد با فساد هزینه دارد؛ اگر جلوی فساد را نگیریم قابل سرایت به سایر بخشهاست
رئیس عدلیه روز دوشنبه (۵ شهریور) طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضاییه، با اشاره به مقوله فساد و ابعاد آن، اظهار کرد: فساد یکی از مسائلی است که ساری است و در هر ساحتی، چنانچه جلوی آن گرفته نشود، میتواند به بخشهای دیگر سرایت کند؛ مقام معظم رهبری مکرراً نسبت به مسئله فساد طی سالها و دهههای گذشته هشدار دادهاند؛ دولتها نیز به این موضوع توجهاتی داشتهاند؛ علیایحال امید داریم در دولت چهاردهم با کمک یکدیگر و همت مضاعف بتوانیم در جلوگیری از شکلگیری و شیوع فساد توفیق پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه در این مسیر، مأموریت دستگاه قضا و سازمان بازرسی و سایر بخشها و دستگاههای ذیربط و به طور ویژه خودِ دولت، بسیار خطیر است، گفت: باید توجه داشت که وقتی فسادی ایجاد میشود، ممکن است برخورد با آن هزینههایی داشته باشد؛ بنابراین باید تمام توان خود را مصروف کنیم که از شکلگیری فساد جلوگیری شود؛ در این رابطه با اقداماتی که سازمان بازرسی و سایر بخشهای ذیربط انجام دادهاند، بسترها و گلوگاههای فساد شناسایی شدهاند.
بیشتر بخوانید:
تشریح آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال/ آخرین دفاعیات متهمان اخذ شده است
فساد را در همان نطفه خفه کنیم
حجت الاسلام والمسلمین اژهای تاکید کرد: ضروری است ضمنِ مداومت و استمرار در شناسایی این بسترها و گلوگاهها با کمک خودِ دولت، فساد را در همان نطفه خفه کنیم. در اینجا لازم به یادآوری است که مقصود از فساد، صرفاً منحصر به فساد اقتصادی نیست، بلکه منظور ما، زدودن و سد کردن مسیر شکلگیری کلیه مظاهر فساد در ساحتهای مختلف از جمله ساحتهای فرهنگی و غیرفرهنگی است؛ البته قدر مسلم، در بحث مقابله با فساد اقتصادی نیز تاکیدات مؤکد و ویژهای داریم.
قاضیالقضات در ادامه ضمن اشاره به نقش و کارکرد حراست مجموعهها و دستگاهها در امر خطیر شناسایی فساد و مقابله با آن، گفت: یکی از انگیزهها و علل شکلگیری بخش حراست در مجموعهها و دستگاهها، همین مقوله شناسایی فساد و مقابله با آن است؛ فلذا حراستها باید بیش از پیش در این امر خطیر فعال باشند. بار دیگر تاکید میکنیم که قوه قضاییه در کنار دولت، بیش از گذشته نسبت به مبحث شناسایی بسترهای فساد و مبارزه با آن، اهتمام و جدیت خواهد داشت.
خاصیت فساد!
حال باتوجه به خاصیت فساد که شیوع پیدا کرده و گسترش پیدا می کند، دستگاه قضا برای جلوگیری از این رویه خطرناک، با ابلاغ طرح و برنامههای لازم برای مبارزه با فساد، در دادگستری های سراسر کشور به مقابله با این پدیده شوم رفته است.
ذره بین دادگستری گلستان بر گلوگاههای فساد؛ پرونده وصول نشدن تعهدات ارزی روی میز دستگاه قضا
حیدر آسیابی، رئیس کل دادگستری گلستان در گفتوگو با میزان، از شناسایی و تشکیل ۴ پرونده مربوط به وصول نشدن تعهدات ارزی در بانکهای استان خبر داد.
وی با اشاره به تاکیدات رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قضایی مبنی بر شناسایی گلوگاههای فساد و برخورد قاطع با مفسدان برای سد کردن فساد گفت: به همین منظور اقدامات ویژه در دادگستری استان گلستان در قالب تیمی از قضات زبده در دادسرای مرکز استان گلستان برای کشف و شناسایی بدهکاران کلان بانکی به ویژه کسانی که به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند، آغاز شده است.
۴ فقره پرونده عدم اجرای تعهدات ارزی در دادسرای مرکز استان تشکیل شد
آسیابی افزود: در نتیجه اقدامات این تیم زبده ۴ فقره پرونده عدم اجرای تعهدات ارزی در دادسرای مرکز استان تشکیل شد.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: فقط یک فقره از این پروندهها مربوط به فردی است که ۳۵ میلیون دلار ارز تخصیصی برای واردات کالاهای اساسی، از یکی از بانکهای استان دریافت کرده بود، اما به تعهدات خود عمل نکرد.
بیشتر بخوانید:
آسیابی با اشاره به این که پروندهها در دادسرای مرکز استان تشکیل شده و در مرحله تحقیقات قرار دارد، افزود: تخلفات مربوط به مدیران این بانکها هم که در اجرای ضوابط و آیین نامههای قانونی برای پرداخت و وصول این تسهیلات کوتاهی کردهاند نیز بررسی میشود.
شناسایی معوقات کلان بانکی و نظارت بر ارزهای صادرات و واردات
وی از تمرکز بر شناسایی گلوگاههای فساد در استان هم خبر داد و گفت: در این راستا اقدامات خوبی با همت دادستانی مرکز استان صورت گرفته که شناسایی معوقات کلان بانکی و نظارت بر ارزهای صادرات و واردات، شناسایی اموال حاصل از عواید پولشویی و قاچاق مواد مخدر به منظور ضربه زدن به بنیانهای مالی قاچاقچیان که در نتیجه آن ۷ پرونده کلان در استان تشکیل شده و فعال کردن کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی برای جلوگیری از زمین خواری و دستاندازی به اراضی منابع طبیعی از دستاوردهای مهم این اقدام بوده است.
انتهای پیام/