صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مروری بر جام ملت‌های ۱۹۸۴/ آغاز سندروم پنالتی‌ها برای ایران

۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۹۶۷۳
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های ۱۹۸۴ رتبه چهارم این رقابت‌ها را به دست آورد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، مسابقات جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۸۴ در سنگاپور با حضور ۱۰ از تاریخ یک تا شانزدهم سپتامبر برگزار شد و همه مسابقات در ورزشگاه ۵۵ هزار نفری ملی سنگاپور به انجام رسید.

در این دوره از رقابت‌ها ۲۴ بازی انجام شد و تنها ۴۴ گل از خط دروازه عبور کرد و میانگین ۱.۸۳ گل به بار نشست. شاهرخ بیانی، ناصر محمدخانی و ژیائویو گوان از چین با ۳ گل زده آقای گل شدند.

جیاژیوگوان از چین بهترین بازیکن این دوره از رقابت‌ها هم شد. او در حال حاضر سرمربی تیم بانوان چین به حساب می‌آید. عبدالله الدعایه برادر بزرگتر محمد الدعایه هم بهترین دروازه‌بان مسابقات شد.

در گروه یک تیم ملی عربستان با ۶ امتیاز در صدر جدول قرار گرفت و به نیمه نهایی رفت. کویت با ۵ امتیاز دوم شد و همراه با عربستان کوالیفای شد. تیم‌های قطر، سوریه و کره جنوبی هم در رده‌های سوم تا پنجم قرار گرفتند و از صعود به نیمه نهایی بازماندند.

در گروه دوم تیم ملی ایران با هدایت ناصر ابراهیمی پا به رقابت‌ها گذاشت. ملی‌پوشان در اولین گام با نتیجه ۳ بر صفر از سد امارات گذشتند. حمید علیدوستی (۲۷)، شاهرخ بیانی (۸۵ پنالتی) و ناصر محمدخانی (۸۷) گلزنان ایران بودند.

ملی‌پوشان در دومین گام با نتیجه ۲ بر صفر و با گل‌های ناصر محمدخانی و ضیا عربشاهی در دقایق ۶۷ و ۶۹ از سد چین گذشتند و راه صعود خود را هموار کردند. در دو مسابقه بعدی به نظر می‌رسید ملی‌پوشان می‌خواهند استراحت کنند و اگر هم در گروهشان دوم می‌شدند بدشان نمی‌آمد تا به این ترتیب مقابل گربه سیاه خود کویت قرار نگیرند. ایران در برابر هند به تساوی صفر - صفر و در آخرین گام مقابل تیم میزبان به تساوی یک - یک رسید. سعد در دقیقه ۶۱ برای سنگاپور و شاهرخ بیانی در دقیقه ۵۵ از روی نقطه پنالتی برای ایران گل زدند. در نهایت تیم ملی چین با ۶ امتیاز اول شد و ایران با همین امتیاز به مقام دوم رسید. امارات، سنگاپور و هند هم سوم تا پنجم شدند.

تیم ملی ایران در نیمه نهایی به دیدار عربستان رفت و دو تیم به تساوی یک - یک رضایت دادند. شاهرخ بیانی در دقیقه ۲۳ گل اول را به ثمر رساند و شاهین بیانی در دقیقه ۸۸ به اشتباه دروازه ایران را باز کرد و نتیجه یک - یک شد. داور این مسابقه جورج کورتنی انگلیسی بود. تعویض شدن حافظ طاهونی با بهروز سلطانی در دقیقه ۱۱۷ از اتفاقات عجیب بازی بود. طاهونی پنالتی گیر بود و به همین دلیل به زمین آمد، اما هیچ کدام از پنالتی‌های تیم حریف را نگرفت و در بین بازیکنان ایران محمد پنجعلی پنالتی‌اش را خراب کرد تا ایران فینالیست نشود. در دیگر بازی چین با یک گل از سد کویت گذشت.

ایران در بازی رده بندی به مصاف کویت رفت. بازی هم یک نتیجه مساوی یک - یک و کشیدن مسابقه به ضربات پنالتی. الحداد برای کویت در دقیقه ۲۶ و ناصرمحمدخانی در دقیقه ۸۰ برای ایران گلزنی کردند. ایران بازهم در ضربات پنالتی باخت و این بار جعفر مختاری فر پنالتی‌اش را از دست داد، اما در طرف مقابل همه پنالتی‌ها به گل تبدیل شد.

در این جام یکی از اتفاقات دردناک، مصدوم شدن حمید علیدوستی در بازی دوم بود که باعث شد جام را از دست بدهد. ایران چهارم شد، اما در هیچ از یک از بازی‌ها نباخت. عربستان هم با شکست ۲ بر صفر چین به اولین جام خود دست پیدا کرد.

ضعف کادرفنی و تعویض‌های نه‌چندان خوب از مشکلاتی بود که باعث شد رختکن تیم ملی جو خوبی نداشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *