صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترجمه ترکی استانبولی «هفت پیکر نظامی» راهی بازار ترکیه شد

۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۶:۱۰
کد خبر: ۴۷۹۵۹۴۶
کتاب «هفت پیکر نظامی، هفت زیبا رو» به زبان ترکی استانبولی و به صورت منظوم از سوی انتشارات «بیلگی»، چاپ و منتشر شد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب «هفت پیکر نظامی» با ترجمه منظوم ناجی توکماک، استاد زبان و ادبیات فارسی در ۳۸۴ صفحه و شمارگان یک هزار از سوی انتشارات «بیلگی» ترکیه منتشر شده است.

این مترجم و پژوهشگر ترک در مقدمه ترجمه‌اش بر «هفت پیکر نظامی گنجوی»، نوشته است: نظامی گنجوی نه‌تن‌ها در ادبیات فارسی بلکه در سراسر جهان اسلام، از جمله در امپراتوری عثمانی، تأثیرگذار بوده است. بسیاری از شاعران ترک زبان تحت تأثیر سبک و آثار او بودند. اشعار حماسی و عاشقانه نظامی به‌خصوص منظومه‌های پنج‌گانه (پنج‌گنج) همچون "خسرو و شیرین" و "لیلی و مجنون" الهام‌بخش بسیاری از شاعران ترک بوده است.

بسیاری از شاعران کلاسیک عثمانی، مانند فضولی و یحیی بیگ، به‌طور مستقیم از نظامی تأثیر گرفته‌اند. فضولی، منظومه‌ای با نام لیلی و مجنون نوشت که الهام‌گرفته از اثر نظامی است و در ادبیات ترکی استانبولی نیز جایگاه والایی دارد.

هفت پیکر از مثنوی‌های نظامی است که به نام‌های هفت گنبد و بهرام نیز مشهور است. متن این اثر با داستان بهرام گور یا بهرام پنجم ساسانی آغاز می‌شود. کتاب شامل هفت قصۀ جداگانه است که توسط هفت دختر از هفت اقلیم جهان در هفت گنبد (کاخ) نقل می‌شود. هفت پیکر با آن هفت قصه شگفت‌انگیزترین و خیال‌انگیزترین منظومه از میان پنج گنج به شمار می‌آید و قدرت قصه‌پردازی نظامی را به اوج خود می‌رساند.

ناجی توکماک، با ۵۲ سال سابقه تدریس زبان و ادبیات فارسی، یکی از چهره‌های برجسته در حوزه زبان و ادبیات فارسی در ترکیه است. او دکترای زبان فارسی خود را از دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۵ گرفته و به مدت ۱۷ سال ریاست گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه استانبول را بر عهده داشته است. ترجمه رمان «تنگسیر» صادق چوبک به ترکی و آثار بزرگی مانند «بزرگ علوی» از جمله دستاورد‌های ایشان در زمینه ترجمه است.

توکماک آثار شعرا را نیز به صورت پراکنده ترجمه کرده‌اند و فعالیت‌های ایشان نقش مهمی در گسترش و ترویج زبان وادبیات فارسی در ترکیه ایفا کرده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *