صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اشتغال بیش از ۴۰ فرد مبتلا به اتیسم و سندرم داون در یک کافه/ سفیران کافه به میان مردم می‌آیند

۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸:۱۱
کد خبر: ۴۷۹۵۳۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
کافه‌ای که پرسنل آن تنها از میان کودکان سندرم داون و اختلال اتیسم انتخاب شده‌اند در نظر دارد تا سفیران خود را به کافه‌های تهران بفرستد تا برای مشتریان دیگر کافه‌ها نیز آشپزی کنند و به نوعی موجب ارتباط بیشتر این افراد با جامعه و آشنایی مردم با آنان شوند.

به گزارش گروه اقتصاد روابط عمومی کافه داونتیسم، آیلین آگاهی موسس و مدیر کافه داونتیسم با اشاره به تعداد کودکان مبتلا به سندرم داون و اتیسم شاغل در این کافه گفت: در حال حاضر ۳۱ نفر به صورت مستقیم و شیفت بندی شده در کافه داونتیسم مشغول به کار هستند و حدود ۱۱ نفر نیز به صورت کار در منزل محصولاتی نظیر دستبند و گل چینی درست می‌کنند که ما برای شان در کافه به فروش می‌گذاریم.

وی با اشاره به طرح انتخاب سفیران اتیسم و سندرم داون گفت: ما در نظر داریم تعدادی از کودکان شاغل در کافه را که به توانمندی مناسبی رسیده اند به عنوان سفیران اتیسم و سندرم داون به کافه‌ها و رستوران‌ها بفرستیم تا مشتریان این رستوران‌ها برای چند ساعت توسط کودکان ما پذیرایی شوند. بدون شک این اقدام موجب خودباوری برای افراد مبتلا به اتیسم و سندرم داون و حضور بیشترشان در اجتماع خواهد شد و آشنایی عموم مردم با این اختلال‌ها را رقم خواهد زد.

وی تصریح کرد: ما از این فعالیت‌ها یک هدف کلی داریم که آن نیز ارتباط بیشتر و موثرتر کودکان مبتلا به سندرم داون و اختلال اتیسم با عموم جامعه است. زیرا همانطور که می‌دانید مبتلایان به اوتیسم دچار در خود ماندگی و ضعف در روابط اجتماعی شان هستند و از سوی دیگر کودکان مبتلا به سندرم داون دارای روابط اجتماعی بسیار بالایی هستند. در نتیجه ما با علم بر اینکه این دو می‌توانند مکمل یکدیگر باشند شرایط را برای اشتغال این افراد در کنار هم فراهم کردیم.

آگاهی افزود: این فعالیت برای اولین بار در دنیا و بر خلاف عملکرد سایر مراکز توانبخشی و فعالان این حوزه صورت گرفت، زیرا عموم این افراد اعتقاد داشتند باید کودکان مبتلا به بیماری‌های مختلف را در مراکز جدا از هم تحت آموزش قرار گیرند؛ در حالی که ما شاهد بودیم در کافه داونتیسم کودکان ارتباط بسیار خوبی با هم دارند و توانمندی‌های بسیاری را فرا گرفته اند همچنین به اطرافیان شان آموخته‌ایم دیگر به آن‌ها امر و نهی نکنند تا کارهایشان را شخصا پیش ببرند و به استقلال شان کمک شود.

مدیر این کافه در ادامه با اشاره به فعالیت‌های موسیقی کودکان اختلال اتیسم و سندرم داون گفت: در حدود ۱۷ سالی که من مشغول آموزش موسیقی به این کودکان بوده‌ام توانسته ایم بیش از ۳۰۰ کنسرت در سراسر ایران برگزار کنیم و اکنون شاهدیم که این کودکان توانایی نوازندگی به صورت حرفه‌ای را فرا گرفته اند که این نیز از نشان دهنده‌ی خودباوری و توانایی‌های بسیار بالای این افراد است. حال آنکه نیاز است تا جامعه نیز آنان را باور و از پیشداوری و قضاوت در مورد آن‌ها خودداری کند.

این فعال اجتماعی افزود: کودکان شاغل در کافه داونتیسم تمامی موضوعات مربوط به کار نظیر مدیر داخلی، آشپزی، حسابداری و سایر کار‌ها را به صورت مستقل و با توانایی خودشان انجام می‌دهند و با وجود اینکه کار در کافه با آب جوش و چاقو و این مسایل در ارتباط است، اما شاهدیم که این کودکان بدون هیچ مشکلی توانمندی کار در کافه را پیدا کرده اند و بدون نیاز به کسی مشغول اداره کافه هستند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه عدم حمایت نهاد‌های مرتبط و افزایش هزینه ها، ادامه کار این کودکان در کافه داونتیسم را با مشکل مواجه کرده است که امیدواریم این موضوع نیز با کمک خیرین و جذب مشارکت‌های مردمی در راستای اشتغال این کودکان حل شود تا بتوانیم به فعالیت‌های خود ادامه دهیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *