صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انفجار پیجر‌ها در لبنان؛ جنایت جنگی براساس قوانین بین‌الملل

۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹:۲۴
کد خبر: ۴۷۹۴۴۵۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کارشناسان طی روز‌های گذشته همواره عنوان کرده‌اند که اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در منفجر کردن پیجر‌ها و بیسیم‌ها برخلاف قوانین بین‌المللی بوده است.

خبرگزاری میزان - هزاران پیجر و دستگاه‌های رادیویی مورد استفاده در لبنان طی روز‌های ۱۷ و ۱۸ سپتامبر (۲۷ و ۲۸ شهریور) در شهر‌های مختلف لبنان و سوریه منفجر شدند.

براساس گزارش‌ها، این حمله‌ها به شهادت دست‌کم ۳۷ نفر و مجروح شدن بیش از ۳ هزار نفر منجر شده است.

این حمله‌ها به دور از وقوع در خلاء قانونی، تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه (IHL) قرار می‌گیرند؛ این رژیم حقوقی بین‌المللی است که انجام خصومت‌ها را در موقعیت‌های درگیری مسلحانه تنظیم می‌کند.

از زمان آغاز حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان در یک سری از خصومت‌های فرامرزی شرکت داشتند؛ این درگیری به‌عنوان آنچه «درگیری مسلحانه غیر بین‌المللی» نامیده می‌شود، قابل بررسی است.

کانورسیشن نوشت: در تعقیب هدف حفاظت از غیرنظامیان در زمان جنگ، کنوانسیون‌های ژنو بر اصول اساسی «تمایز» و «تناسب» تکیه دارند.

آنچه حقوق بین‌الملل می‌گوید

اصل تمایز اساسا متخاصمین را ملزم می‌کند که همیشه بین جمعیت غیرنظامی و نظامیان تمایز قائل شوند.

حمله عمدی به غیرنظامیان ممنوع است و براساس اساسنامه رم دیوان کیفری بین‌المللی، جنایت جنگی محسوب می‌شود. برای این منظور، فرماندهان نظامی موظفند هر کاری که ممکن است انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که هدف حمله غیرنظامیان نخواهند بود. 

این پایگاه در ادامه تاکید کرد: حتی با فرض اینکه تنها اعضای حزب‌الله در لحظه حمله‌ها از بیسیم و پیجر‌ها استفاده می‌کردند، این بدان معنا نیست که آن‌ها را نظامی (و در نتیجه اهداف قانونی) فرض کنیم.

انجام یک حمله با آگاهی از این که باعث آسیب جانبی بیش از حد می‌شود، جنایت جنگی به‌حساب می‌آید. 

در این مورد، حمله‌های به شهادت چندین غیرنظامی منجر شد؛ شهدا شامل یک دختر ۹ ساله، یک پسر ۱۱ ساله و دست‌کم ۲ نفر از کارکنان بخش بهداشتی بودند؛ علاوه بر این، این حمله‌ها هزاران نفر دیگر، از جمله سفیر ایران در لبنان را مجروح کرد.

پیجر‌ها و بیسیم‌ها به‌طور همزمان از راه دور و در مکان‌های شلوغ مانند بازار‌ها و مراسم تدفین منفجر شدند؛ در این شرایط، احتمال کشته و مجروح شدن غیرنظامیان بسیار زیاد است. 

این عناصر نشان می‌دهند که آسیب احتمالی مورد انتظار بیش از حد مزیت نظامی پیش‌بینی‌شده از حمله‌ها با استفاده از منفجر کردن پیجر‌ها است؛ کمیته بین‌المللی صلیب سرخ معتقد است که خسارت‌های جانبی این نوع حمله‌های کور همیشه بیش از حد است.

انتهای پیام/


برچسب ها: لبنان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *