صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در «پنجره‌های تشنه»به مقایسه مواجهه‌ها با ضریح امام حسین(ع) پرداخته‌ام/ دو هفته آدم امام حسین(ع) بودن لذت‌بخش بود/احساس آرامش دارم

۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۷:۰۴
کد خبر: ۴۷۹۴۲۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «پنجره‌های تشنه» گفت: در این کتاب به مقایسه مردم جغرافیای مختلف کشور در مواجهه با ضریح امام حسین(ع) پرداختم.

مهدی قزلی از جمله نویسندگانی است که توانسته با تمرکز بر نویسندگی آثار قابل توجهی مثل «پنجره‌های تشنه» را به نگارش در آورد. اثری که یکی از امتیازات و افتخاراتش تقریظی است که مقام معظم رهبری بر آن نوشته است.

قزلی که برای انتقال ضریح امام حسین (ع) از قم به کربلا با کاروانی همسفر شده است در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره بخشی از آنچه در این سفر توجهش را جلب کرده و در کتاب به آن پرداخته است توضیحاتی ارائه کرد.

میزان - نگارش این کتاب چطور آغاز شد؟

مهدی قزلی- پیشنهاد نگارش این کتاب از سوی هیئت امنای ساخت ضریح امام حسین (ع) مطرح شد. در آغاز قرار بود تا مستندسازی‌از فرایند انتقال ضریح امام حسین (ع) از قم به کربلا صرفا در بخش فیلم و عکس انجام شود، اما در ادامه خواسته شد که یک نویسنده درباره آنچه اتفاق می‌افتد نیز کتابی بنویسد بنابراین روزانه نویسی از ضریح امام حسین (ع) به من سپرده شد.

روز عاشورا ۱۳۹۱ به قم رفتم و شب شام غریبان ضریح امام حسین (ع) پشت یک تریلی از کارگاه بیرون آمد.

میزان -پروسه انتقال ضریح چند روز بود؟

مهدی قزلی-در حالیکه فکر می‌کردیم این سفر فقط ۸ یا ۹ روز طول بکشد، اما چیزی حدود ۱۸ تا ۱۹ روز طول کشید.
از‌آنجا که محاسبه‌ها و پیش‌بینی روز‌ها درباره استقبال مردم و حوادث، انجام نشده بود این سفر طولانی‌تر از زمانی که فکر می‌کردیم شد و در کربلا نیز هفت روز تا باز کردن ضریح زمان صرف شد.

میزان -در نگارش کتاب، به انتقال ضریح از شهر‌های به کربلا اشاره کردید. چقدر این حضور همراهی در نگارش موثر بود؟

مهدی قزلی-مواجهه مردم در استان قم، تهران، مرکزی، لرستان، ایلام و خوزستان در این کتاب آورده شده است. در حقیقت این کتاب مواجهه‌های دست اولی است که خود از نزدیک دیدم. این بهترین، طولانی‌ترین و منسجم‌ترین سفری بود که فقط برای نوشتن رفته بودم.

میزان -در «پنجره‌های تشنه» به نکات مختلفی اشاره دارید از موقعیت‌ها تا بازخوردها، برای خودتان کدام بخش جالب‌تر بود؟

مهدی قزلی-یکی از نکات جالب این سفر این بود که این موقعیت فرضی وجود داشت تا بتوانم مردم را در جغرافیای مختلف در مواجهه با ضریح امام حسین (ع) مقایسه کنم؛ که بخش‌هایی از آن نیز در کتاب آمده است.

نمهدی قزلی-وع مواجهه در جامعه‌ای که شیعه است از نکات جذاب کتاب به شمار می‌رود که سعی کردم با تمام جزئیات به آن بپردازم. این کتاب سند تاریخی و اجتماعی است که در بلندمدت قابل بررسی است.

میزان -گذر از شهر‌ها برای انتقال ضریح چگونه انجام شد؟ با چه مشکلاتی در این سفر مواجه شدید؟

مهدی قزلی-قم، تهران، ساوه، اراک، بروجرد، خرم‌آباد، اندیمشک، دزفول، شوشتر، اهواز، آبادان و خرمشهر شهر‌هایی بودند که تریلی ضریح از آن گذشت. سپس تریلی را زیر چادر پنهان کردند تا از مرز رد شویم، اما چون نتوانستیم هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم امکان خروج از مرز شلمچه و چزابه میسر نشد بنابراین از مرز مهران گذر کردیم و مستقیما به کربلا رفتیم. تمام این نگرانی‌هایی که در مسیر تا کربلا داشتیم بخاطر گروه‌هایی، چون وهابیون بود.

در پرداختن به جزئیات این سفر و اشاره به مشکلاتی که برایتان پیش آمد، چقدر زمان برای نگارش صرف کردید؟ آیا در طول سفر هم چیزی می‌نوشتید؟

نمهدی قزلی-گارش کتاب چیزی حدود شش ماه طول کشید. در طول سفر بیشتر یادداشت‌برداری‌های مکتوب انجام می‌دادم بطوریکه چهار دفترچه پر شد که بیشتر سرفصل‌ها و نکاتی بود که نظرم را جلب می‌کرد.

میزان -چرا در زمانی که بازخورد مردم را می‌دیدید از نگارش صرف نظر کردید؟

مهدی قزلی-از آنجا که از شلوغی و ازدحام جمعیت گذر می‌کردیم، نمی‌توانستم درباره این سفر چیزی بنویسم بنابراین نگارش کتاب در سفر فراهم و البته منطقی نبود.

میزان -بازخورد مردم چگونه بود؟

مهدی قزلی-هیچوقت ماجرای این سفر را تعریف نکردم بلکه همیشه دعوت کردم که دیگران کتاب را بخوانند، چون تعریف کردن آن برشی از آن کتاب است که ممکن است مورد نقد قرار گیرد در حالیکه اگر فردی به صورت کامل آن را بخواند خود روایت دفاع کننده از آنچه که در کتاب آمده، است. از نگاه‌های مردم ما به واسطه همراهی با ضریح امام حسین (ع) مورد احترام بودیم اوایل کمتر متوجه این موضوع شدیم، اما بعد بیشتر توجهمان را جلب کرد و هرچه پیش رفتیم نوع رفتار مردم بخاطر همراهی ضریح بخشی از نکات جالب شد.

ما را به آدم‌های امام حسین فرض می‌کردند در حالیکه ما کسی نبودیم، اما حس دو هفته‌ای آدم امام حسین بودن برای ما شیرین‌ترین خاطرات زندگیمان شد. این انتساب در دل و دیده مردم وجود داشت و من امیدوارم امام حسین (ع) هم این نگاه را با دیده اغماض بپذیرد.

میزان -از نگارش این کتاب چه حسی دارید؟ آیا در دیگر آثارتان هم این حس را تجربه کرده بودید؟‌

مهدی قزلی-نمی‌توانم این کار را با دیگر متونی که نوشته‌ام قیاس کنم، ولی در جایی از من پرسیده شد که این کار را چطور دیدید تنها جوابم این است من احساس آرامش دارم و حس می‌کنم هرچه بلد بودم را انجام دادم. این به معنای بهترین کار ممکن نیست بلکه به این معناست که تمام توانم را به کار گرفتم. بازخورد‌های خوبی هم دیدم. با اینکه مخاطب کسی بود که تنها صفحه‌اش ده لایک می‌خورد، اما در فضای مجازی نیز سعی کرده بود به بخشی از این کتاب اشاره کند.

میزان -کتاب چند بار تجدید چاپ شد؟ از فروش کتاب راضی بودید؟

مهدی قزلی-چاپ پنجم کتاب «پنجره‌های تشنه» رو به اتمام است و به زودی چاپ ششم آن روانه بازار خواهد شد.

انتشارات سوره مهر نیز اعلام کرد که این کتاب پرفروش‌ترین تک‌فروشی را بین آثار داشته است یعنی برخی کتاب‌ها ۵ تا ۱۰ تایی خریداری می‌شدند، اما این کتاب بیشترین فروش تک تک را داشته است و این خوشایندترین بازخورد از این کتاب بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *