صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران فرصت‌های ارتباطی بسیاری برای منطقه ایجاد می‌کند/نقش مهم ایران در ژئوپلتیک خطوط لوله نفتی و گازی

۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۹۱۷۰
«دیلی او» رسانه هندی با انتشار گزارشی با عنوان "وقتی ایران به شرق نگاه می‌کند، هند نباید از آن غافل شود" در مورد روابط دوجانبه ایران و هند، بر اهمیت نقش ایران در آسیای مرکزی، افغانستان و اوراسیا تاکید کرد.
به گزارش گروه بین الملل ، «دیلی اُ» رسانه هندی با انتشار گزارشی با عنوان "وقتی ایران به شرق نگاه می‌کند، هند نباید از آن غافل شود" در مورد روابط دوجانبه ایران و هند، بر اهمیت نقش ایران در آسیای مرکزی، افغانستان و اوراسیا تاکید کرد.

در این گزارش آمده است: ایران که در هسته مرکزی برنامه‌های تجاری، انرژی و ارتباطی هند قرار دارد، نه تنها با آسیای مرکزی و افغانستان بلکه با اوراسیا نیز ارتباطات گسترده‌ای دارد. حال با خروج آمریکا از برجام فرصت برای هند مهیا شده تا بتواند از ظرفیت‌های ایران بیش از قبل بهره‌مند شود.

هند که نه تنها در پی اتصال به آسیای مرکزی به منظور تامین امنیت انرژی و منابع خود است، می‌تواند از فرصت پیش آمده برای استفاده از پتانسیل حمل و نقل منطقه برای ارتباط با اروپا و روسیه استفاده کند. علیرغم مسیر‌های مختلف ارتباطی موجود، خلیج فارس کوتاه‌ترین مسیر را برای کشور‌های آسیای مرکزی، افغانستان و هند فراهم می‌کند. آب‌های عمیق بندر چابهار در این راستا قادر به تامین نیاز‌های ارتباطی کشور‌های منطقه است. این بندر از چنان اهمیتی در زمینه تجارت و ترانزیت امن برخوردار است که از نحریم‌های اخیر آمریکا معاف شد.

گزارش در ادامه با اشاره به کریدور ترانزیتی شمال-جنوب ایران به دلیل دارا بودن دو بندر مهم انزلی و بندر عباس، این امر را سبب فراهم شدن شبکه حمل و نقل بین المللی چند منظوره‌ای می‌داند که در قیاس با مسیر سنتی، ارتباطات کارآمدتری را برای هند و اوراسیا فراهم می‌کند. این مسیر در مقایسه با مسیر سنتی دسترسی هند به شمال اروپا از طریق روسیه و کانال سوئز حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در هزینه‌ها و زمان صرفه جویی می‌کند.

نقش مهم ایران در ژئوپلتیک خطوط لوله در منطقه نیز موضوع دیگری است که گزارش به آن پرداخته است. از این منظر، ایران برای استراتژی بلند مدت هند در راستای تامین منابع قابل اعتماد و متنوع انرژی از اهمیت بسیاری برخوردار است. به دلیل قرار گرفتن نفت در خط مقدم نبرد آمریکا علیه ایران، تهران می‌تواند به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ گاز جهان از گاز به عنوان سرمایه‌ای با ارزش بهره ببرد. این امر مورد استقبال هند قرار خواهد گرفت. قرار گرفتن منابع نفتی و گازی ایران در جنوب و متراکم بودن جمعیت در شمال این کشور، سبب شده است تا سیستم انتقال خوبی فراهم شود که قادر به صادرات گاز از طریق روسیه نیز باشد.

خط زیرزمینی لوله گازِ تولیدکنندگانی مانند ایران و روسیه برای هند نه تنها مقرون به صرفه خواهد بود بلکه راهی مطمئن برای خروج از عدم قطعیت‌های ژئوپلتیکی محسوب می‌شود.

گزارش در پایان چنین نتیجه گیری می‌کند که هند با فرصتی استراتژیک برای دست یافتن به پل ارتباطی روبرو شده است. دو کشور باید همکاری‌های فعلی دو کشور در زمینه‌های انرژی و ارتباطات تقویت کرده و از تاثیرگذاری طرف سوم بر این روابط بکاهند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *