صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مروری بر عجیب‌ترین جام ملت‌ها در کویت/ ناجوانمردانه قهرمانی را از ایران گرفتند!

۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳:۰۱
کد خبر: ۴۷۹۱۳۹
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
تیم ملی فوتبال کشورمان در حالی به مقام سوم جام ملت‌ها رسید که اگر مسابقات در شرایط طبیعی به انجام می‌رسید آنها حداقل تا فینال صعود می‌کردند.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، تیم ملی ایران نزدیک به ۱۰ سال بود که در مسابقات رسمی آسیایی شکست نخورده بود و به نوعی آقای قاره کهن شده بود و سه قهرمانی متوالی در جام ملت‌های آسیا گواه بر همین مسئله بود. قرار بر این شد تا مسابقات ۱۹۸۰ در کشور کویت به انجام برسد.

تیم ملی ایران با یک نسل با استعداد و با سرمربیگری حسن حبیبی پا به مسابقات گذاشت. چیزی از حضور ملی‌پوشان در کویت نگذشته بود که جنگ تحمیلی آغاز شد.

مسابقات از ۱۵ تا ۳۰ سپتامبر و با حضور ۱۰ تیم برای اولین بار به انجام رسید. بازی‌ها در یک شهر و در ورزشگاه کویت سیتی با گنجایش ۲۲ هزار نفر برگزار شد. ۲۴ بازی در مجموع برگزار شد و ۷۶ از گل دروازه‌ها عبور کرد و میانگین ۲.۱۷ گل به ثبت رسید. بهتاش فریبا از ایران و چوی سون هو از کره با ۷ گل آقای‌گل مسابقات شدند.

تیم ملی در اولین گام مقابل سوریه با نتیجه صفر - صفر متوقف شد. سپس شاگردان حسن حبیبی مقابل چین با نتیجه ۲-۲ متوقف شدند. تیم با گل‌های علیدوستی و فریبا تا دقیقه ۷۴ پیش بود، اما دو بار در دقایق پایانی گل تیم ملی گل خورد و نتیجه برگشت. همان شب بود که محمد پنجعلی از آغاز جنگ باخبر شد.

تیم ملی در سومین مسابقه با نتیجه ۷-۰ ازسد بنگلادش گذشت. فریبا پوکر کرد و حسن روشن به همراه علی برزگری دو گل به ثمر رساندند.

ملی پوشان در آخرین مسابقه با نتیجه ۳-۲ از سد کره شمالی گذشت. حمید علیدوستی، ایرج دانایی فرد و بهتاش فریبا برای ایران در دقایق ۲۷، ۵۷ و ۶۰ موفق به گلزنی شدند. ایران در پایان با ۶ امتیاز بالاتراز کره شمالی، سوریه و چین و بنگلادش سرگروه شدند و به نیمه نهایی راه پیدا کردند.

در گروه مقابل هم تیم ملی کره جنوبی با ۷ امتیاز اول شد و کویت با ۵ امتیاز به مقان دوم رسید و حریف ایران شد. تیم‌های مالزی، قطر و امارات هم در رده‌های بعدی جای گرفتند.

بازیکنان تیم ملی شب‌ها تا صبح بیدار می‌ماندند و اضطراب خانواده‌های خود را داشتند.  شب بازی تیم ملی مقابل کویت ورزشگاه حالت نظامی داشت و اصلا برای برگزاری مسابقه مهیا نبود. تیم ملی با گل‌های یعقوب و فیصل الدخیل عقب افتاد و گل حسین فرکی در دقیقه ۹۰ فقط از سنگینی شکست کم کرد. ایران به فینال نرسید و در سوی مقابل هم کره جنوبی با نتیجه ۲-۱ از سد کره شمالی گذشت. در بازی رده بندی ایران با گل‌های فریبا (۴۹) و حسین فرکی (۶۶ و ۷۶) کره شمالی را در هم کوبید به مقام سوم رسید در حالی که اگر مسابقات در شرایط طبیعی به انجام می‌رسید آنها حداقل تا فینال صعود می‌کردند.

در جریان مسابقات برادر حسن روشن شهید شد و او مجبور شد به کشور برگردد. بازیکنان تیم ملی در بیانیه‌ای اعلام کردند حاضر هستند به مناطق درگیر جنگ بروند. از سویی آنها حدود سه روز در راه بودند تا به کشور برگردند. آنها در مرز بازرگان، سوریه و ترکیه بودند تا به کشور برسند و چند بار بازرسی شدند و لحظات سختی را تجربه کردند.

ناصر حجازی، مهدی دینورزاده و عبدالرضا باقری در تیم منتخب جام حضور داشتند. اولین تیم ورزشی ایران بعد از انقلاب اسلامی به یک رقابت بین‌المللی اعزام شد و نتیجه خوبی را هم کسب کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *