اهمیت تقویت تعاملات دو کشور و ضرورت گسترش فضای اکران فیلمهای ایرانی در سینماها و پلتفرمهای روسیه
خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، در این نشست که به درخواست داویدنکو رئیس امور سینمایی فدراسیون روسیه برگزار شد، محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی ایران، آنتوان کوزنیتسف مدیر بینالملل وزارت فرهنگ روسیه، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، اصغر فارسی و محمد طیب از مدیران سازمان سینمایی نیز حضور داشتند.
در ادامه محمد خزاعی با بیان اهمیت پیگیری منسجم و هدفمند توافقات انجام شده مدیران سینمایی دو کشور با یکدیگر، بر ضرورت اجرای تعهدات و توافقات فیمابین تاکید کرد.
وی افزود: همکاریهای سینمایی ایران با کشورهای همسایه و کشورهای عضو پیمان شانگهای طی دو سال گذشته منجر به ارتقا سطح تعاملات سینمایی، تولیدات مشترک و عرضه تجاری آثار سینمای ایران در این کشورها شده است. در همین راستا برنامهریزی برای اجراییسازی توافقات تولید مشترک ایران و روسیه، و بررسی تفاهمنامه اختصاصی ارائه شده از طرف روسیه با موضوع اختصاص بودجه جهت تولیدات مشترک نیز دنبال خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر لزوم سرعت بیشتر در روند اجرای بندهای تفاهمنامه، بویژه در زمینه پخش فیلمهای ایرانی در سینماها و پلتفرمهای روسیه عنوان کرد: خوشبختانه، از بدو امضای تفاهمنامه در حوزه همکاری مابین دو کشور اتفاقات خوبی صورت گرفته، حضور فیلمهای ایرانی در جشنواره مسکو، کسب دو جایزه اصلی و عضویت در هیاتهای داوری فستیوالهای روسیه، برپایی هفته فیلم روسیه با حضور هیئت عالی رتبه انجمن فیلمسازان روسیه در ایران، حضور هیئت روسی به ریاست رئیس سازمان روسیه در جشنواره و بازار فیلم فجر، حضور هیئت ایرانی در جشنواره فیلم مسکو، برپایی چتر سینمای ایران در بازار محتوی فیلم روسیه، کسب دو جایزه اصلی جشنواره فیلم کازان، حضور مدیران سینمای ایران در نشست سن پترزبورگ، فراهم شدن مقدمات همکاری با شرکت Red Square در خصوص پخش، توزیع و تولیدات مشترک، مرور سینمایی کودک و نوجوان روسیه در بخش جنبی جشنواره کودک و نوجوان اصفهان با همکاری موسسه روسکینو و ... از جمله دستاوردهای دو طرف در این زمینه بوده است.
وی با اشاره به اکران تعدادی از فیلمهای ایرانی در سینماهای روسیه عنوان کرد: از اینکه بعد از مدتها شرایط برای اکران فیلمهای ایرانی در روسیه فراهم شده و مورد استقبال قرار گرفته خوشحالم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
داویدنکو رئیس سازمان سینمایی روسیه با اشاره به اهمیت همکاریهای فرهنگی و سینمایی کشورهای حوزه دریای خزر، برنامهریزی برای برگزاری دومین دوره این جشنواره در روسیه را از برنامههای مهم سینمای روسیه برشمارد و همکاری سایر کشورهای عضو برای برگزاری منظم سالانه این رویداد فرهنگی و سینمایی را لازم دانست.
اویدنکو خاطرنشان کرد: نکته قابل اهمیت این است که همکاری مابین دو کشور تنها محدود به جشنواره نمیشود. در روسیه فیلمهای ایرانی را بسیار دوست دارند همچنین فیلمهای ایرانی بسیاری نیز در جشنوارههای مختلف روسیه شرکت کرده و جوایز مختلفی برنده میشوند.
وی ادامه داد: در چارچوب ملاقاتهایی که ما داشتهایم موضوع نمایش فیلمهای ایرانی در سینماهای روسیه مطرح شد. تولید مشترک از دیگر موضوعات حائز اهمیت است چرا که ما از اشتراکات بسیاری برخوردار هستیم. من میخواهم از طرف وزارت فرهنگ روسیه و شخصا از طرف خودم میخواهم این آرزو را داشته باشم که برنامههای ما زودتر انجام شوند.
رئیس دپارتمان سینما و توسعه دیجیتال وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه ضمن تاکید بر لزوم اجرای تفاهمنامه فیمابین عنوان کرد: ما آمادگی خود را برای همکاریهای جدیتر و اجرای برنامههای توافق شده اعلام میکنیم و سفارت روسیه در ایران هم پیگیر موضوعات و برنامه هاست.
در این نشست همچنین طرح اهدای «جایزه سینمایی اوراسیا» از طرف روسیه ارائه شد و از ایران برای کمک به اجرای این طرح دعوت بهعمل آمد.
همچنین در این نشست آنتوان کوزنیتسف مدیر بینالملل وزارت فرهنگ روسیه، با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری موفقیتآمیز اولین هفته فیلم روسیه در ایران با اعلام برنامههای بینالمللی مرتبط ابراز خرسندی کرد و گفت: فیلمهای ایرانی در روسیه با اقبال خوب و مخاطب بسیاری همراه بوده است و امیدوارم روند اکران فیلمهای ایرانی در روسیه گسترش پیدا کند.
وی ضمن اشاره به برگزاری هفته فیلمهای روسیه در ایران اعلام آمادگی کرد و افزود: هفته فیلمهای ایرانی در روسیه برگزار شود.
گفتنی است توسعه زمینههای ساخت فیلم مشترک، افزایش مبادله، اکران و معرفی آثار سینمایی برای فروش، تبادل متخصص و نیروی انسانی دو کشور در پروژههای سینمایی و رویدادهای مرتبط، تسهیل در جهت حضور نهادها و سازمانهای سینمایی دو کشور در جشنوارههای فیلم، هفته فیلم و رویدادهای فرهنگی مرتبط با سینما و محتوای سمعی و بصری، تبادل دانش و تجربه طرفین در تولید فیلم، تولید آثار مشترک و آموزش متخصصین حوزه سینما، پیشبرد محتوای سمعی و بصری در بازارهای خارجی مهمترین محورهای مطرح شده در این نشست وبیناری بود.
در پایان مقرر شد دومین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی فیلم خزر با حضور روسای ۵ کشور همزمان با جشنواره کودک اصفهان یا در زمانی دیگر در ماههای پیشرو برگزار شود.
انتهای پیام/