صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرونده باز ناآرامی‌های خشونت‌بار در انگلیس؛ صدها نفر بازداشت و به حبس رفتند

۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹:۰۱
کد خبر: ۴۷۸۷۳۸۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
خبر مربوط به از سر گرفته شدن ناآرامی‌های خشونت‌بار در انگلیس، برای دولت، پلیس و دادگاه‌های این کشور که وعده برخورد بازدارنده با این روند را داده و در این چارچوب اقدام کرده بودند، نگران‌کننده و هشداردهنده است.

خبرگزاری میزان – انگلیس هفته گذشته را در میان ناآرامی‌های خشونت‌باری گذراند که راست‌گرایان افراطی آن را براساس انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین رقم زده و به سراسر کشور سرریز کردند؛ خشونتی که در ادامه به چند کشور همسایه نیز سرایت کرد.

 

 

پلیس انگلیس برای توقف حمله‌ها به پناهجویان و مهاجران، غارت مغازه‌ها، حمله به پلیس، ... دستگیری‌هایی را انجام داده و می‌دهد؛ ضمن اینکه برخی از بازداشت‌شدگان با صدور احکام دادگاهی به حبس محکوم شدند.

این ناآرامی‌های خشونت‌بار مشکلات جدی را برای مردم سراسر انگلیس ایجاد کرده و سبب بروز اختلال در زندگی شده است؛ این در حالی است که انتقاد‌ها از دولت و پلیس این کشور به دلیل ناتوانی در برابر خشونت‌ها و ناآرامی‌ها تشدید یافته است.

 

دلیل بروز خشونت‌های سراسری در انگلیس چیست؟

حادثه خشونت مرگ‌بار با چاقو در ۲۹ جولای سال جاری (هشتم مرداد) در شهر ساتپورت در شمال غرب انگلیس به کشته شدن سه کودک و زخمی شدن شماری دیگر منجر شد؛ انتشار گزارش‎هایی درباره عامل این حادثه از سوی راست‌گرایان افراطی در سطوح مختلف، موجی از خشونت‌های نفرت‌محور را در سراسر انگلیس به راه انداخت.

در نتیجه این خشونت‌ها، مراکز اسلامی مانند مساجد، مسلمانان، پناهجویان و اقامتگاه‌های آن‌ها هدف قرار گرفت و رویداد‌های خشونت‌باری رقم خوردند.

این امر سبب شد تا پلیس انگلیس شمار نیرو‌های خود را در خیابان‌های شهر‌های محل حادثه افزایش دهد.

 

آیا خشونت‌ها در انگلیس از سر گرفته می‌شود؟

انگلیس از چهارشنبه گذشته پس از تجربه یک هفته سراسر از خشونت‌ها و ناآرامی‌‎ها شاهد برقراری نسبی آرامش در خیابان‌ها است.

در حالی که پلیس انگلیس درباره تعداد ناشناخته ناآرامی‌ها در صورت از سرگرفته شدن روند هفته گذشته، خبر داد، یک گروه عامل ایجاد خشونت‌ها و ناآرامی‌ها از برگزاری حدود ۴۰ تظاهرات در روز شنبه، ۲۰ مرداد خبر داد.

برنامه دولت و پلیس انگلیس برای مواجهه با موج جدید خشونت‌ها

 

خشونت‌ها و ناآرامی‌های نفرت‌محوری که طی یک هفته سراسر انگلیس را هدف قرار داد، روز چهارشنبه به‌صورت نسبی متوقف شد، اما این توقف خشونت‌ها برای پلیس و دولت انگلیس به معنای پایان کار نیست.

دولت انگلیس با تاکید بر در دستورکار قرار دادن مقررات سختگیرانه‌تر برای شرکت رسانه‌های اجتماعی، اعلام کرد که جلوگیری از اقدام‌های تحریک‌آمیز آنلاین را در پیش می‌گیرد.

یک مقام کابینه انگلیس در این باره گفت: دولت چارچوب قانونی تنظیم‌کننده مسئولیت‌های شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را در مورد محتوای محرک خشونت یا نفرت، بازبینی خواهد کرد؛ ضمن اینکه ما آماده ایجاد تغییر در قانون ایمنی آنلاین مصوب ماه اکتبر (مهر سال گذشته) هستیم، زیرا این قانون به دلیل فرآیند مشاوره تا سال آینده اجرایی نخواهد شد.

پلیس انگلیس برای داشتن آمادگی جهت مواجهه و مقابله با از سر گرفته شدن ناآرامی‌ها و خشونت‌ها پس از برقراری آرامش نسبی سه روز اخیر، هزاران افسر پلیس تخصصی را در حالت آماده‌باش قرار داده است.

شورای روسای پلیس ملی NPCC اعلام کرد که ۶ هزار افسر آموزش‌دیده نظم عمومی، در روز‌های شنبه و یکشنبه در سراسر کشور در حال انجام وظیفه خواهند بود.

گاوین استفنز، رئیس NPCC همچنین گفت: این یکی از قوی‌ترین واکنش‌های پلیس ملی انگلیس در تاریخ حرفه‌ای من است.

 

واکنش انگلیس به خشونت‌های اخیر

تداوم خشونت‌ها و ناآرامی‌های سراسری در انگلیس، چارلز را ناچار به اعلام موضع در این باره کرد؛ وی در واکنشی دیرهنگام، خواستار احترام و درک متقابل برای پایان یافتن خشونت‌ها شد.

سخنگوی کاخ باکینگهام ضمن اعلام پیام چارلز، از سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط از جمله پلیس و دولت با ناآرامی‌ها قدردانی کرده و گفت که وی طی تماسی تلفنی با کی‌یِر استارمر، نخست‌وزیر و روسای پلیس انگلیس درباره تحولات جاری رایزنی کرد.

تاکنون چند نفر دستگیر شدند؟

براساس آمار‌ها از زمان آغاز خشونت‌ها در انگلیس تا عصر روز جمعه، ۷۴۱ نفر دستگیر شده و ۳۰۲ نفر با اتهام مواجه شدند.

استارمر ادعا کرد که صدور احکام برای عاملان خشونت‌های اخیر در کشور از سوی دادگاه‌ها موثر بوده است، زیرا برای افرادی که قصد ایجاد آشوب و خشونت داشتند، درباره پیامد‌های ایجاد یا درگیر شدن در بی‌نظمی هشدار لازم را داد.

در عین حال، پلیس اعلام کرد که دستگیری‌ها تا ماه‌ها ادامه خواهد داشت.

 

براساس اعلام پلیس انگلیس، صد‌ها مظنون دیگر که با استفاده از فناوری‌هایی مانند تشخیص چهره شناسایی شده‌اند، در روز‌ها و هفته‌های آینده دستگیر خواهند شد.

 

انتشار تصاویر ۱۲ نفر از حاضران در ناآرامی‌های خشونت‌بار از سوی پلیس

پلیس مرسی‎ساید انگلیس تصاویر به دست آمده از دوربین‌های مداربسته را منتشر کرده و خواستار همکاری مردم با این نهاد برای دستگیری ۱۲ نفر از عاملان خشونت شد.

در اطلاعیه منتشرشده از سوی پلیس مرسی‎ساید آمده است که معرفی این افراد می‌تواند به بازگشت آرامش به جامعه کمک کند.

آیا احکام دادگاهی برای بازداشت‌شدگان صادر شد؟

 

دادگاه‌های سراسر انگلیس طی روز‌های اخیر فرآیند صدور حکم محکومیت برای شرکت‌کنندگان در این ناآرامی‌های خشونت بار در این کشور را آغاز کردند؛ برخی از محکومان با مجازات چند سال حبس روبرو هستند؛ فقط در پنجشنبه گذشته ۱۲ نفر به همین دلیل زندانی شدند.

دادگاه‌های انگلیس تاکنون برای شماری از افراد دارای نقش و دخیل در ناآرامی‌های خشونت بار به دلیل ارتکاب جرایمی مانند ایجاد بی‌نظمی، آتش‌سوزی، حمله به کارکنان اورژانس و تحریک نفرت‌نژادی در این کشور احکامی را صادر کردند؛ این احکام حبس‌هایی تا ۳ سال را شامل می‌شود.

۲ نفر از افراد دستگیر شده در جریان خشونت‌های اخیر در انگلیس به دلیل تحریک نفرت‌نژادی در شبکه‌های اجتماعی با حکم دادگاه به حبس محکوم شدند.

یکی از این ۲ نفر جوانی ۲۸ ساله است که با ۲۰ سال حبس مجازات شد؛ وی نخستین فردی بود که اقدام به انتشار اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی آنلاین کرد؛ یک مرد انگلیسی نیز به دلیل تلاش برای تحریک دیگران به اخراج پناهجویان در فضای آنلاین، به ۳۲ ماه حبس محکوم شد.

صدور احکام محکومیت محدود به فعالیت‌های خشونت طلبان در فضای آنلاین نبود؛ سنگین‌ترین حکم حبس هم برای یک مرد ۵۸ ساله صادر شد که در جریان خشونت علیه پلیس به صورت یکی از افسران پلیس مشت زده بود؛ دادگاه این مرد را به سه سال حبس محکوم کرد.

از میان بیش از ۳۰۰ نفری که از سوی دادگاه‌های انگلیس با اتهام مواجه شدند، شمار زیادی اکنون در حبس هستند؛ جوان‌ترین متهم پسری ۱۴ ساله است که به دلیل پرتاب آتش به سمت افسران پلیس در لیورپول دستگیر شد.

پشت پرده خشونت‌های اخیر در انگلیس چه کسانی هستند؟

 

راست‌گرایان افراطی میانسال بخش قابل توجهی از عاملان خشونت‌های اخیر در انگلیس را تشکیل می‌دهند.

محققان اروپایی می‌گویند که در طول تحقیقات خود در مورد آنچه رادیکالیسم میانسالی خوانده می‌شود، با چنین افرادی برخورد کرده‌اند؛ این‌ها افرادی هستند که مستعد ابتلا به تئوری توطئه بوده و نقش مهمی در گسترش این دست تئوری‌ها دارند.

مقام‌های سیاسی با رویکرد‌های اسلام‌هراسانه نیز گروه دیگری هستند که نقش مهمی در رقم خوردن ناآرامی‌های خشونت‌بار اخیر در انگلیس داشتند؛ کریس آلن محققی که در زمینه اسلام‌هراسی فعالیت می‌کند، در یکی از بررسی‌های خود از همدستی بسیاری از سیاستمداران انگلیس با افراد دارای رویکرد‌های اسلام‌هراسانه خبر داده بود.

وی نشان می‌دهد که دولت‌های محافظه‌کار اخیر در انگلیس از جمله شخص بوریس جانسون نقش مهمی در تشدید جریان‌های اسلام‌هراسانه در این کشور داشتند.

نژادپرستی به‌عنوان ویژگی مهم بسیاری از نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی در انگلیس هم در رقم خوردن خشونت‌های اخیر در این کشور نقش داشتند؛ الیزابت پیرسون، کارشناس تروریسم، در این باره تاکید کرد: در این ناآرامی‌ها، ما شاهد همگرایی خطرناک نژادپرستی کهنه و مدرن «مانوسفر» هستیم.

ناسیونالیسم انگلیسی به‌عنوان مشکل کمتر مورد توجه قرار گرفته که خود را در جریان برگزیت به خوبی آشکار کرد، عامل پشت صحنه دیگری است که خشونت‌های اخیر در انگلیس را تغذیه کرده و به پیش برد.

 

نقش انتشار اطلاعات نادرست آنلاین در خشونت‌های اخیر انگلیس چیست؟

رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی راه‌های بسیار مهمی در انتشار اطلاعات نادرست هستند؛ این اتفاق هم از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعلات نادرست از سوی کاربران و هم از طریق الگوریتم‌های این شبکه‌ها پیش می‌رود.

جو اوندراک، سرپرست تحقیقات و فناوری در شرکت فناوری Logically انگلیس که در حال توسعه ابزار‌های هوش مصنوعی برای مبارزه با اطلاعات نادرست است، گفت: این نوع اطلاعات نادرست با لفاظی‌هایی که در سال‌های اخیر به جنبش ضد مهاجرت در انگلیس دامن زده است، ارتباط نزدیکی دارد.

وی توضیح داد که اطلاعات نادرست که به‌صورت آنلاین پخش می‌شوند، از تعصبات و نژادپرستی از قبل موجود بهره می‌برد و گزارش‌های نادرست اغلب در مواقع افزایش احساسات رشد می‌کنند.

سایه سنگین ترس بر سر مسلمانان

 

براساس بررسی‌های انجام شده، خشونت‌های اسلام‌هراسانه و نژادپرستانه اخیر در انگلیس سبب هراس جوامع مسلمان در این کشور شده است؛ به باور کارشناسان انگلیس اسلام‌هراسی نوعی نژادپرستی است.

رئیس Runnymede Trust، اندیشکده برابری نژادی در انگلیس در این باره اظهار کرد: طی سال‌ها، جریان اصلی سیاست و برخی رسانه‌ها راه روایت‌ها منجر به عادی‌سازی لفاظی‌های اسلام‌هراسی و در نتیجه انسان‌زدایی از مسلمانان را در انگلیس هموار کردند؛ اکنون ما شاهدیم که مسلمانان، پناهندگان و افراد غیرسفیدپوست هدف خشونت‌های جاری در انگلیس قرار گرفته‌اند.

به گفته کریس آلن، دانشیار جرم‌شناسی دانشگاه لستر، هر ۲ حزب کارگر و محافظه‌کار در تشدید اسلام‌هراسی در انگلیس نقش داشته و راه را برای توهین به این گروه اقلیتی برای عموم مردم باز کردند.

آلن گفت: این تا حدودی میراث لفاظی سمی کارزار خروج از اتحادیه اروپا درباره دیدگاه‌های عمومی درباره مهاجرت است که تا انتخابات عمومی اخیر ادامه یافت.

در عین حال، یک بررسی نشان می‌دهد که جنایت‌های ناشی از نفرت علیه مسلمانان در انگلیس در دهه گذشته بیش از ۲ برابر رشد کرده است.

آیا خشونت براساس اطلاعات نادرست کم‌سابقه است؟

 

خشونت‌ها و ناآرامی‌های اخیر در انگلیس در حالی با نیروی محرکه نفرت نژادی پیش می‌روند که کارشناسان و تحلیلگران مدعی هستند این رویداد نقطه‌عطفی در گسترش و انتشار اطلاعات نادرست کنترل نشده در رسانه‌های اجتماعی است.

پژوهشگران حوزه راست‌گرایی افراطی تاکید دارند که اطلاعات نادرست به‌ویژه در شبکه اجتماعی ایکس همان طور که پلیس انگلیس اعلام کرده، عامل خشونت‌های اخیر در این کشور است.

موضوع نقش اطلاعات نادرست در فضای آنلاین در رقم خوردن خشونت‌های مرگ‌بار به‌ویژه خشونت‌های نژادی، موضوعی است که مدت‌ها از سوی قربانیان این روند مورد تاکید و از سوی مقام‌های مربوطه به‌ویژه در سطح بین‌المللی مورد غفلت قرار گرفته است.

نسل‌کشی روهینگیایی‌ها از مهم‌ترین مصادیق این امر است؛ طی سال‌های اخیر درخواست‌های متعددی از سوی برخی از کشور‌ها و نهاد‌ها و گروه‌ها برای مهار پست‌های تحریک‌آمیز و نفرت‌محور در شبکه‌های اجتماعی و توجه شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی به تعهد‌های خود جهت مقابله با این روند از طریق اقدام‌های بیشتر و موثرتر شکل گرفت.

در حالی که مقام‌های انگلیسی تلاش دارند تا از خشونت‌های اخیر در این کشور به‌عنوان نقطه عطفی در رقم خوردن خشونت به دلیل انتشار اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی یاد کنند، بررسی‌ها و شواهد نشان می‌دهند که مشکل بروز خشونت از طریق انتشار اطلاعات نادرست مدت‌هاست که وجود داشته و اکنون در مسیر بدتر شدن حرکت می‌کند.

طی یک دهه گذشته اعتراض‌های متعددی از سوی دولت‌ها و گروه‌ها و سازمان‌های مختلف با این استدلال صورت گرفت که رسانه‌های اجتماعی هزینه‌های اجتماعی هنگفتی ایجاد کرده‌اند.

منتقدان شبکه‌های اجتماعی بار‌ها این صنعت را متهم کرده‌اند که سود شرکت‌ها را بر سلامت روانی کاربران مقدم می‌دارد یا دری را به روی مداخلات خارجی باز می‌کند، بدون اینکه به اندازه کافی برای محافظت از جهان در برابر این خطرات تلاش کند.

به نظر می‌‌رسد مواجهه کشور‌های میزبان یا صاحب شبکه‌های اجتماعی با پیامد‌های مرگ‌بار، آن‌ها را به سمت ایجاد تغییر‌های جدی سوق داده است؛ مقام‌های اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند تا طبق قانون جدید خدمات دیجیتال، شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را به دلیل انتشار اطلاعات نادرست پاسخگو کنند؛ در انگلیس، قانون ایمنی آنلاین از سال جاری اجرایی می‌شود که براساس آن پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی ملزم به حذف محتوای غیرقانونی خواهند بود.

با روی دادن خشونت‌های اخیر در انگلیس انتظار می‌رود قوانین سخت‌تری نیز در راه باشد.

انتهای پیام/


برچسب ها: خشونت در انگلیس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *