صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دمای بیشینه و کمینه فصلی ایران به شدت افزایش یافته است

۱۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲:۴۱
کد خبر: ۴۷۸۷۲۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
استاد آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی تهران با بیان اینکه دو عامل در افزایش دمای شهر‌ها موثر بوده است، بیان کرد: این رخداد متاثر از دو عامل پدیده تغییر اقلیم و استقرار جزیره حرارتی بر روی شهر‌ها ایجاد می‌شود و با افزایش کمینه دما باعث ترغیب مردم به استفاده شبانه‌روزی از سامانه‌های سرمایشی و به دنبال آن افزایش میزان مصرف انرژی برق می‌شود.

خبرگزاری میزان - بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، محمد سلیقه درباره افزایش دمای هوا در فصل تابستان سال جاری گفت: پدیده تغییر اقلیم که به دنبال انتشار گسترده گاز‌های گلخانه‌ای و تخریب محیط زیست در سال‌های اخیر سرعت گرفته و به دنبال آن  تشدید روند گرمایش جهانی از مهمترین مخاطرات محیطی امروز جوامع بشری است.

 وی در این خصوص ادامه داد: روند دما در چند دهه گذشته در حال افزایش بوده و این تغییرات در گستره‌هایی همانند ایران که در کمربند خشک و نیمه خشک جهان جای گرفته‌اند چشمگیرتر است و سرعت افزایش دما در ایران دو برابر جهانی است.

 استاد آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی تهران با اشاره به نقش موثر فرایند گرمایش جهانی در افزایش کمینه و بیشینه دما در ایران اضافه کرد: پژوهش‌های دانشگاهی نشان می‌دهد دمای کمینه در اکثر مناطق ایران در سال‌های گذشته روندی افزایشی داشته و همین موضوع به افزایش مصرف انرژی و تولید بیشتر گاز‌های گلخانه‌ای کمک می‌کند.
 سلیقه با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد از منابع فسیلی می‌تواند به تشدید بحران‌های محیطی همانند تغییر اقلیم کمک کند، اظهار داشت: برای جلوگیری از بدتر شدن شرایط محیطی در کشور توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه انرژی‌های پاک ضرورت دارد.

وی بیان کرد: یکی از آسیب‌های افزایش کمینه دمای هوا این است که در شب‌ها نیز دمای هوا به گونه‌ای است که نیاز به استفاده از وسایل سرمایشی وجود دارد و همین موضوع به افزایش مصرف انرژی در بخش‌های غیرمولد مانند بخش خانگی منجر می‌شود.

سلیقه با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به کشور‌های توسعه یافته بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: صرفه جویی در مصرف انرژی از سوی مردم و تنوع بخشی به سبد تولید انرژی برق در کنار افزایش بازدهی وسایل مصرف کننده برق به ویژه در بخش صنایع می‌تواند به عنوان راهکار‌هایی برای کاهش شدت مصرف انرژی در ایران مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *