گفت‌وگو|

رئیس کل دادگستری گلستان: ورود خودرو به پارک جنگلی النگدره با دستور قضایی متوقف شد/ طرح بنچ مارک‌گذاری سواحل با هدف حمایت از اراضی ساحلی استان انجام می‌شود

۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸:۱۶
کد خبر: ۴۷۸۶۴۳۰
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری گلستان با اشاره به بنچ مارک گذاری زمین‌های ساحلی این استان گفت: گلستان یکی از استان‌هایی است که ۴۵ کیلومتر ساحل دارد، از طریق دادستان‌های شهرستان‌های ساحلی با حمایت دادستان مرکز استان برنامه‌ریزی کردیم ۸۰۰ بنچ مارک در خطوط ساحلی نصب شود که تاکنون ۴۶۰ بنچ مارک نصب شده و این اقدام بالای ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

حیدر آسیابی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به مهمترین اقدامات صورت گرفته از سوی دادگستری استان گلستان طی یک سال اخیر بیان کرد: یکی از این اقدامات مهم جلوگیری از ورود ماشین‌های آفرود به جنگل النگدره بود.

وی با بیان اینکه جنگل النگدره از قدمت بالایی برخوردار است و درختان و گیاهان کمیابی دارد، افزود: در سال‌های اخیر برخی از بازدیدکنندگان از این جنگل که در شهر گرگان واقع شده است، با ماشین‌های آفرود به عمق جنگل می‌رفتند و به بوته‌ها و ریشه‌های این درختان آسیب می‌زدند. ورود خودرو‌ها باعث ایجاد مشکلاتی برای حیوانات و پرندگان بومی این جنگل نیز شده بود.

رئیس کل دادگستری گلستان: ورود خودرو به پارک جنگلی النگدره را متوقف کردیم/ طرح بنچ مارک گذاری سواحل با هدف حمایت از اراضی ساحلی استان انجام می‌شود

رئیس کل دادگستری استان گلستان با اشاره به انجام کار کارشناسی در این راستا گفت: نشست تخصصی را با حضور نمایندگان سازمان محیط زیست و دیگر ارگان‌های وابسته در این موضوع برگزار کردیم و تحقیقات دانشگاهی صورت گرفت تا متوجه شویم ورود خوردو‌ها چه ضرر‌هایی برای این جنگل دارد.

آسیابی بیان کرد: نظرات کارشناسی بدست‌مان رسید و متوجه شدیم ورود خوردو‌ها به النگدره، غیر از ایجاد آلودگی صوتی، خطرات جدی به محیط زیست وارد می‌کند و از سوی دیگر محل پیاده روی مردم نیز که در حاشیه این جنگل وجود داشت دچار مشکلاتی شده و امنیت مردم در این محل نیز مورد خدشه وارد شده بود.

وی یادآور شد: با اخذ نظر کارشناسی و اثبات اینکه ورود خودرو‌ها باعث ضرر به اموال عمومی و پارک جنگلی می‌شود و این میراث طبیعی و جهانی لطمات جبران ناپذیری می‌بیند، ورود خودرو‌ها به پارک النگدره ممنوع شد. این اقداما دادگستری گلستان، موجب ایجاد رضایتمندی بین مردم شد و مردم از این تصمیم بسیار خوشحال شدند.

اسناد ۴۵ درصد از اسناد اراضی کشاورزی صادر شده است

رئیس کل دادگستری استان گلستان درباره روند صدور سند برای زمین‌های کشاورزی نیز بیان کرد: صدور سند زمین‌های کشاورزی از چند جهت حائز اهمیت است، چراکه مالکیت مردم بر زمین هایشان تثبیت می‌شود و دیگر بخاطر معامله زمین‌های خود با اسناد عادی دچار چالش نمی‌شوند.

آسیابی بیان کرد: این اسناد در گذشته به صورت قولنامه‌ای بود و همین امر باعث ایجاد اختلافات شده و شاهد پرونده‌های دعاوی متعددی در محاکم بودیم. قطعا اگر اراضی کشاورزی مانند اراضی ملی، سند دار شوند بسیاری از دعاوی حقوقی کاهش پیدا می‌کنند.

رئیس کل دادگستری گلستان: ورود خودرو به پارک جنگلی النگدره را متوقف کردیم/ طرح بنچ مارک گذاری سواحل با هدف حمایت از اراضی ساحلی استان انجام می‌شود

وی با بیان اینک برای صدور اسناد زمین‌های کشاورز با مشکلاتی از جمله تقسیم ترکه و مسائل اینچنینی روبرو هستیم، گفت: با حضور استاندار گلستان و دستگاه‌های نظارتی جلسه گذاشتیم و فرمانداری و دهیار‌ها را موظف کردیم تا اقدامات صدور اسناد کشاورزی سرعت بگیرد وتاکنون ۴۵ درصد از اسناد اراضی کشاورزی صادر شده است.

رئیس کل دادگستری گلستان خاطرنشان کرد: صدور اسناد کشاورزی در استان‌های شمالی کار دشواری است، ولی برنامه زیزی‌های لازم صورت گرفته و امیدواریم تا پایان سال ۶۰ درصد و در بازه زمانی مناسبو کوتاهی نیز تمامی زمین‌های کشاورزی استان را سنددار کنیم.

بنچ مارک گذاری زمین‌های ساحلی 
آسیابی با اشاره به بنچ مارک گذاری زمین‌های ساحلی این استان نیز بیان کرد: گلستان یکی از استان‌هایی است که ۴۵ کیلومتر ساحل دارد، از طریق دادستان‌های شهرستان‌های ساحلی با حمایت دادستان مرکز استان برنامه ریزی کردیم ۸۰۰ بنچ مارک در خطوط ساحلی نصب شود که تاکنون ۴۶۰ بنچ مارک نصب شده و این اقدام بالای ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی با بیان ایمکه این اقدام برای حمایت از اراضی ساحلی انجام شده است، گفت: ۲۴ هزار هکتار از سواحل دریای خزر در محدوده گلستان سنددار شده، اما صدور اسناد کافی نیست و برای حمایت باید مرز فیزیکی این زمین‌ها در طبیعت نیز گذاشته شود تا از دست اندازی‌ها پیشگیری شود. 

جلوگیری از ویلاسازی در جنگل‌ها

رئیس کل دادگستری استان گلستان با بیان اینکه برای مقابله با ساخت و ساز در جنگل‌های استان اقدامات زیادی شده است، گفت: یکی از این اقدامات ایجاد پست بازرسی در ورودی روستای زیارت بازرسی بود تا جلوی ورود مصالح به این روستا گرفته شود. این روستا طی دو دهه اخیر جولان‌گاه ساخت و سازهای غیرمجاز فراوانی بود که سعی شد از ادامه این روند در این روستای مهم گردشگری گرفته شود.

وی با بیان اینکه در باغ سرهنگ نیز تعداد ۸ فقره قلع و قع توسط مدیریت امور اراضی با اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ و نماینده دادستان صورت گرفته و به مرحله اجرا درآمده است، افزود: در گرمابدشت استان گلستان نیز ۲ ساختمان تحریب شد و ۲ هکتار از اراضی تصرف شده ازاد شدند.

آسیابی خاطرنشان کرد: در منطقه تشکو که یکی از اراضی مطرح است چندین هکتار از اراضی توسط یکی از معاونان دادستان تعیین تکلیف شد. منابع طبیعی استان گلستان ۵۰ حکم قلع قمع دارد که چند فقره در روستا‌های زیارت بود که رفع تصرف شد.

 آسیابی گفت: ادعا نمی‌کنیم که ساخت و ساز غیرمجاز در کل استان صفر شده است، اما اقدامات مقابله‌ای خوبی شده و اقدامات پیشگیرانه قابل توجهی در دو سال اخیر داشتیم. 

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *