صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دانستنی‌های حقوقی

تفاوت شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص

۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴:۱۱
کد خبر: ۴۷۸۵۶۹۵
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود بر خلاف ثبت سهامی خاص به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی‌شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می‌باشند.

خبرگزاری میزان- سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود بر خلاف ثبت سهامی خاص به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی‌شود و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می‌باشند.

۱) در ثبت شرکت مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر می‌باشند.

۲) در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقداً دریکی از شعب بانک‌ها به حساب شرکت واریز و گواهی مربوطه ارائه و حداکثر ۶۵% سرمایه درتعهد سهامداران باشد.

۳) در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیرعامل شرکت شده و مدیرعامل اقرار به دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.

۴) انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری، ولی در شرکت با مسوولیت محدود اختیاری است.

۵) مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می‌باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت میتوانند برای مدت نامحدود انتخاب شوند و همچنین می‌توان مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کرد.

۶) انتخاب روزنامه کثیر الانتشار درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی‌های شرکت الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.

۷) مجامع عمومی درشرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسه‌ای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر (هر سه از سهامداران شرکت) و یک نفر منشی اداره می‌گردد. در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی هیات رییسه نداشته و تنها در شرکت‌هایی که تعداد شرکا ء آن از ۱۲نفر بیشتر باشد مجامع عمومی توسط هیئت نظار اداره خواهد شد.

۸) اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار باشند در صورتیکه مدیران در شرکت با مسئولیت محدود از بین شرکاء یا از خارج شرکا انتخاب می‌شوند.

۹) سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد همچنین در شرکت با مسئولیت محدود شرکا می‌توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند.

۱۰) حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.

۱۱) استفاده از سهم الشرکه غیر نقدی (مانند ملک یا خودرو) در شرکت با مسوولیت محدود توسط شرکاء و با مسئولیت آن‌ها صورت می‌گیرد در حالیکه ارزش گذاری آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.

حسن بابایی- کارشناس ارشد حقوق

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *