کودکان؛ طعمههایی آسان برای صنعت مرگبار قاچاق انسان
خبرگزاری میزان – سازمان ملل در سال ۲۰۱۱، از تصمیم خود برای تعیین ۳۰ جولای بهعنوان روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان خبر داد؛ این اقدام نشاندهنده مواجهه جهان با چالشی است که هر سال بر عمق و گستردگی آن افزوده میشود، اما نمیتواند در مقابل آن ایستادگی کرده و آن را متوقف کند.
قاچاق انسان برای استثمار جنسی همچنان در سراسر جهان به گستردگی رخ میدهد و دلیل اصلی آن نیز تداوم بحران پناهجویی است.
دلیل تعیین روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ سیاُم جولای را رسما بهعنوان روز جهانی مبارزه با بحران فزاینده قاچاق انسان تعیین کرد تا بر عزم جدی خود برای مبارزه با این بحران جهانی تاکید کند.
این اقدام گامی در مسیر اجرای برنامه اقدام جهانی سازمان ملل برای مبارزه با قاچاق انسان بود که در سال ۲۰۱۰ تصویب شد؛ هدف از این برنامه مبارزه با قاچاق انسان بود.
با گذشت بیش از ۱۰ سال از تعیین این روز، جهان همچنان از آگاهی کافی در زمینه بحران قاچاق انسان برخوردار نیست و این صنعت مرگبار با اقدامها و برنامههای موثر برای توقف و خاتمه یافتن مواجه نشده و با سرعت در مسیر کسب سود بیشتر پیش میرود.
سازمان ملل برای روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان در ۲۰۲۴ شعار ویژهای را اعلام کرده است: هیچ کودکی را تنها نگذارید.
روی دیگر قاچاق انسان؛ جنایتهایی ضد بشری
قاچاق انسان در حال حاضر در سراسر جهان در زمینهها و شرایط مختلفی از جمله جنگ، درگیری نظامی، مهاجرت و ... روی میدهد که از حرکت سریع آن در مسیر بردهداری خبر میدهد.
این بحران در خود جرایم و جنایتهای دیگری مانند کار اجباری، جنایت اجباری، فرزند خواندگی غیرقانونی، استثمار آنلاین، بهرهکشی جنسی، تکدیگری، اسارت بدهی، استخدام دروغین، بردهداری و امثالهم را در خود جای داده است.
وضعیت جاری بحران قاچاق انسان
از سال ۲۰۱۳ تاکنون جهان شاهد برگزاری رویدادهای به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان است، اما این بحران ضد بشری که در سالهای اخیر در قالب تجارتی سودآور بر شمار قربانیان خود افزوده است، همچنان آنطور که باید، مورد توجه قرار نمیگیرد.
افزایش نابرابریها و جهانی شدن، به رشد شبکههای پیچیده قاچاق انسان در بخشهای مختلف کره خاکی دامن زده است، شبکههایی که چارچوبهای قانونی سنتی را به چالش میکشند و اشکال جدیدی از بردهداری را ایجاد میکنند.
یک واقعیت مهم درباره بحران قاچاق انسان وجود دارد: این بحران ورا و فراتر از اعداد و ارقام است، زیرا مستقیما آسیبپذیرترین انسانها از جمله کودکان، مهاجران، آوارگان، پناهجویان، ... را هدف قرار میدهد.
جدیدترین بررسیها از رشد ۱۲ درصدی قاچاق انسان در سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ حکایت دارند.
یافتههای سازمان ملل در سطح جهانی نشان میدهد که از سه نفر قربانی قاچاق انسان یک نفر کودک است.
در عین حال بررسیهای جداگانه خبرگزاری فرانسه نیز به دادههای هولناکی منجر شده است؛ این خبرگزاری در سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ حدود ۳۸۲ گزارش از جرایم بردهداری مدرن و قاچاق انسان دریافت کرد که نسبت به ۳۴۰ گزارش سال مالی گذشته ۱۲.۳۵ درصد افزایش داشت.
- بیشتر بخوانید:
- آمریکا؛ کشوری با بدترین آمار قاچاق انسان
- اروپا بستری برای قاچاق انسان با هدف بهرهکشی جنسی
کودکان؛ قربانیان کوچک بحران بزرگ قاچاق انسان
پلتفرمهای آنلاین بیشتر کودکان را در معرض استثمار جنسی و خشونت مبتنی بر جنسیت قرار میدهند و به قاچاقچیان اجازه میدهد تا از قربانیان در آن سوی مرزها استثمار کنند.
این در حالی است که زخمهای جسمی و روانی ناشی و به جا مانده از این جنایتها تا زمان بزرگسالی باقی میماند و بیگناهی، آینده و حقوق اساسی را از کودکان سلب میکند.
سازمان ملل در گزارشی که درباره بحران قاچاق انسان منتشر کرده، آمارهای جدیدی را ارائه کرده که نگرانیهای جدی را بر میانگیزند؛ سازمان ملل در گزارش یادشده بر تسریع تلاشهای جهانی برای مبارزه با قاچاق کودکان تمرکز ویژهای دارد.
کارشناسان تاکید دارند که مبارزه با قاچاق انسان باید با پاسخهای متناسب با شرایط هر کشور، پیروی از رویکرد کل جامعه و در نظر گرفتن تاثیر متقابل پیچیده عوامل فردی، اجتماعی و اجتماعی که بر کودکان تاثیر میگذارد، یک اولویت بینالمللی باقی بماند.
پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان تاکید کرد که در مبارزه با قاچاق انسان هیچ کودکی را پشت سر نگذارید.
وی با بیان اینکه قاچاق انسان جنایتی هولناک است که آسیبپذیرترین افراد جوامع ما را هدف قرار میدهد، گت: در این روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان، ما بر آسیبپذیرترین افراد در میان خود یعنی کودکان تمرکز میکنیم.
انتهای پیام/