رئیس کل دادگستری استان ایلام: فلسفه وجودی دادگاههای صلح توسعه هر چه بیشتر صلح و سازش در میان مردم است
خبرگزاری میزان-علیمحمدی گفت: در اجرای ماده ۴ قانون شورای حل اختلاف مصوب ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ و ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی آن، راه اندازی و شروع به کار دادگاههای صلح استان از بخشهای قضایی موسیان، زرین آباد و زرنه آغاز شد.
وی گفت: شوراهای حل اختلاف کماکان در کنار دادگاههای صلح به وظایف ذاتی خود که همانا برقراری صلح و سازش و فصل خصومت است عمل میکنند.
رئیس کل دادگستری استان ایلام افزود: بنا بر برنامه ریزیهای صورت گرفته به زودی دادگاههای صلح در کلیه حوزههای قضایی استان راه اندازی خواهد شد.
گفتنی است دادگاه صلح، نهاد جدیدی است که به موجب قانون شوراهای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده و از جهت صلاحیت، این نهاد متفاوت از دادگاههای عمومی است.
طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیتهای شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف بر صلاحیتهای جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده را داراست.
دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح، ترکیبی از دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده است و فلسفه وجودی این دادگاه، ترویج و توسعه هر چه بیشتر صلح و سازش در میان مردم است.
دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا یکصد میلیون تومان، دعاوی در خصوص جهیزیه، مهریه و نفقه، دعاوی حصر وراثت، دعاوی در خصوص اصلاح شناسنامه و مدرک تحصیلی و غیره.. را دارد. در حقیقت این دادگاه صلاحیت بررسی پروندههای مختلف ۲۲ عنوان حقوقی را دارا است.
انتهای پیام/
انتصاب شایسته ی مدیرکل محترم ومعزّز دادگستری کل استان ایلام جناب آقای دکترعمران علیمحمّدی ازسوی ریاست معظم دستگاه قضا،که بحق فقیه جامع الشرایط وعالمی مجاهدست،برای استان ایلام منشاءخیروبرکت است،ازدرگاه خداوند متعال؛دوام عمرتوام باعزّت وسربلندی ومزیدتوفیقات الهی رابرای ایشان مسألت میداریم?????