صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمایش ضد حقوق بشری فرانسه در افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴

۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰:۵۹
کد خبر: ۴۷۸۵۰۸۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
فرانسه به‌عنوان مدعی حقوق بشر نتوانست در افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ نگاه غیر حقوق بشری خود را از جهانیان پنهان کند و همین امر اعتراض‌های گسترده‌ای را درپی داشت.

خبرگزاری میزان – افتتاحیه سی‌و‌سومین دوره بازی‌های المپیک در فرانسه برگزار شد؛ مراسمی که برخلاف وعده‌های داده شده درباره متفاوت، هیجان‌انگیز و خاص بودن، با رقم زدن رویداد‌هایی ناخوشایند، خاطراتی منفی، اما ماندگار و البته انتقاد‌های جدی را برانگیخت.

سازمان‌دهی ضعیف برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ از جمله صف‌های طولانی ورود به محل برگزاری افتتاحیه گرفته، اشتباه در خواندن نام کشورها، بی‌نظمی‌های عجیب‌وغریب بعد از بارش شدید باران، آشفتگی در رسیدگی به اهالی رسانه و ارائه نکردن امکانات مناسب به آن‌ها هنگام بارش باران، ...، به رنگ باختن همه ادعا‌های پاریس درباره تاثیرگذاری در حوزه‌های مختلف بین‌المللی با ناتوانی از پیش‌بینی ساده شرایط آب‌وهوایی به‌عنوان ساده‌ترین مورد از مقدمات برگزاری یک مراسم، شسته شده و به رودخانه آلوده سن با جنجال‌های زیادش بریزد.

نارضایتی از برگزاری این مراسم محدود به اعتراض اهالی رسانه و تماشاگران عادی نبود و میهمانان ویژه را نیز که در جایگاه خاص با شرایط نسبتا مناسب حضور داشتند، شامل شد؛ اما هرچه زمان بیشتری از آغاز مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ می‌گذشت، اعتراض‌ها بیشتر شده و حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گرفت.

 

با نزدیک شدن به ساعات پایانی برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ اعتراض‌ها از حالت زمزمه‌ها خارج شد و خود را در شکل بیانیه، موضع‌گیری و واکنش‌های رسمی و غیررسمی اولیه نشان دادند.

یکی از مهم‌ترین موضوع‌های مورد بحث درباره افتتاحیه جنجالی و پر انتقاد المپیک ۲۰۲۴، موضوع‌های حقوق بشری هستند؛ دلیل اهمیت این موضوع‌ها، از فلسفه، هدف و وظیفه المپیک به‌عنوان یک جنبش و رویداد جهانی می‌آید.

فلسفه المپیک به مفاهیم صلح، وحدت و رقابت سالم بازمی‌گردد؛ المپیک براساس اهداف اولیه برگزار می‌شود تا دوستی و همبستگی میان ملت‌ها و فرهنگ را ترویج کند، پلی برای برقراری ارتباط میان ملل مختلف باشد و جهان را طی برگزاری رویدادی ورزشی و فرهنگی به سمت ارتقای فرهنگ، احترام، برابری و حقوق بشر پیش ببرد.

 

با وجود این، تاریخ برگزاری بازی‌های المپیک با نقش‌آفرینی و نفوذ فراوان کشورهای غربی، پر از تاثیرپذیری از تبعیض، نژادپرستی، جنگ، تروریسم، سیاست‌زدگی و تحریم است؛ بازی‌هایی که عمدتا در شهر‌های اروپایی و آمریکای شمالی برگزار شده و سنتی را ایجاد کردند که فقط در یک مورد بر آواره کردن آسیب‌پذیرترین افراد یعنی بی‌خانمان‌ها و مهاجران برای ساختن زیرساخت‌هایی از جمله دهکده‌های المپیک با وعده‌های دروغین به فقرا و بی‌خانمان‌ها استوار است.

این سنت بی‌خانمان‌های فرانسه را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ هزاران بی‌خانمان حاضر در حومه سن سن دنیس پاریس، پایتخت فرانسه یا با اتوبوس به دیگر شهر‌ها منتقل و آواره شدند یا با حمله‌های مداوم پلیس و حتی تهدید به اخراج مواجه شدند.

سال‌هاست که دیگر المپیک عاملی برای تبدیل جهان به مکانی بهتر نیست و دولت‌ها و ملت‌ها را در این مسیر هدایت نمی‌کند؛ واقعیت این است که این رویداد در چرخشی ۱۸۰ درجه نسبت به اهداف اولیه به ضد خود و به ابزاری تبلیغاتی تبدیل شده است.

با این توضیحات، اکنون با گذشت چند ساعت از پایان مراسم افتتاحیه المپیک می‌توان با دیدی بازتر مصداق‌های متعدد نقض حقوق بشر در این رویداد را تشریح کرد.

المپیک ۲۰۲۴ فرانسه در حالی با حضور رژیم صهیونیستی برگزار شد که سازمان‌دهندگان این رویداد چشم خود را روی درخواست‌ها برای ممنوعیت حضور ورزشکاران صهیونیست در بازی‌ها به دلیل جنایت‌های بیش از ۱۰ ماه گذشته این رژیم علیه غزه بستند؛ جنایت‌هایی که عالی‌ترین دادگاه جهان وقوع آن را با اسناد و مدارک تایید کرده است.

 

با وجود این، شرکت‌کنندگان صهیونیست در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ فرانسه از واکنش افکار عمومی جهان در امان نماندند.

توهین به مقدسات یکی از موضوع‌های رخ داده در افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ بود که به شدت با انتقاد و اعتراض مواجه شد؛ جهان در کمال ناباوری شاهد اجرای نمایشی در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ بود که عملا توهین به مقدسات بود.

منتقدان ضمن اشاره به تاکید بیش از حد بر مسائل جنسی و کفرآمیز بودن نمایش یاد شده، به استفاده از کودکان در چنین نمایشی نیز اعتراض کردند؛ آن‌ها اجرای این نمایش را توهین به مسیحیت و مسیحیان نامیده و مخالفت خود را با آن به‌ویژه در فضای آنلاین اعلام کردند.

نمایش یاد شده با انبوهی از صحنه‌های از پیش ضبط شده، ادای احترام آشکار به تمایل فرانسوی به انحراف‌های جنسی مشهور از جمله میل جنسی به کودکان (پدوفیل) بود که حیرت و اعتراض زیادی را برانگیخت؛ در عین حال، حضور یک دختر بچه نیز در نمایش یاد شده از سوی منتقدان به آینده سیاه و تاریک نسل‌های آینده فرانسه و اروپا تعبیر شد.

رژه شماری از افراد دچار انحراف جنسی و اخلاقی موسوم به ترنسجندرها یکی دیگر از وجوه اعتراض به این مراسم بود؛ منتقدان می‌گویند که افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ کاملا دیستوپیایی (ویران‌شهر) و ملغمه‌ای از توهین به مسیحیت و گرامی داشتن منحرفان جنسی بود.

انتقاد‌ها به این روند با جمله‌هایی مانند «در المپیک چه خبر است، المپیک به یک نمایش توهین‌آمیز تبدیل شده است، جای تعجب نیست که کسی حوصله تماشا کردن افتتاحیه المپیک را ندارد، غرب در حال تحقیر تمدن غرب است، ...» در فضای آنلاین خود را نمایان کردند.

بخش دیگری از انتقادها و اعتراض‌ها به حضور افراد موسوم به ترنسجندر از آنجا شروع شد که نقش پررنگ برنامه اجرا شده از سوی آن‌ها در مراسم افتتاحیه المپیک عملا به تبلیغ همجنسگرایی و اعلام این خبر که فرانسه و اروپا عملا خانه افراد موسوم به ترنسجندر است، تبدیل شد؛ تبلیغی که عملا در تضاد با شعار ادعایی جمهوری فرانسه قرار داشته و به‌صورتی آشفته و ناهماهنگ اجرا شد.

نمایش یادشده که منتقدان از آن به‌عنوان هرزه‌نگاری و ولنگاری فرهنگی فرانسه یاد کرده‌اند، به دلیل خضور افراد موسوم به ترنسجندر، دارای فضایی ضد خانواده نیز بوده است.

منتقدان این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا باید این حجم از تاکید روی همجنسگرایی و افراد موسوم به ترنسجندرها در مراسم افتتاحیه المپیک وجود داشته باشد؛ شمار قابل توجهی از فرانسوی‌ها هم در اعتراض به مثلا بخش‌های فرهنگی مراسم افتتاحیه، تاکید کردند که این موارد در تناقض با تاریخ و فرهنگ کشورشان بوده و آن را نشانه‌ای از افول فرهنگی اروپا دانستند.

این انتقاد را می‌توان کاملا به حق دانست؛ زیرا فرانسه در حالی خود را ملزم به دفاع از افراد موسوم به ترنسجندرها دانسته که از مخالفان اصلی حق مردم فلسطین است.

 

خلاصه نمایش یاد شده را می‌توان با این کلمات توصیف کرد: ترویج ناهنجاری و هرج‌ومرج‌گرایی در کنار القای یک بی‌بندوباری هولناکی که در حال حاضر در اروپا خود را نمایان کرده است؛ از این رو نمی‌توان اجرای این نمایش را چندان دور از واقعیت فعلی اروپا و فرانسه دانست.

البته این تنها توهین برگزارکنندگان المپیک ۲۰۲۴ فرانسه به ادیان نبود؛ سونکامبا سیلا، دونده فرانسوی دونده المپیک، چند روز قبل از شروع بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که به دلیل حجابش اجازه شرکت در مراسم افتتاحیه را نخواهد داشت.

سونکامبا در حالی مشمول این قانون ناقض حقوق بشری در جریان افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ قرار گرفت که سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: ممنوعیت پوشیدن حجاب در ورزش فرانسه در تمام سطوح، از جمله سطوح آماتور و جوانان، حتی خارج از المپیک اعمال شده است.

گروه‌های حقوق بشر از کمیته بین‌المللی المپیک خواسته‌اند علنا از مقام‌های ورزشی در فرانسه بخواهند که ممنوعیت‌های پوشیدن حجاب در بازی‌های المپیک و در تمام سطوح ورزشی را لغو کنند و گفتند که این ممنوعیت‌ها در دست‌کم شش رشته ورزشی وجود دارد.

مراسم افتتاحیه المپیک فرانسه در عین حال، با یادآوری یکی از جنایت‌کارانه‌ترین اقدام‌های استعماری این کشور همراه شد؛ زمانی که ورزشکاران الجزایری‌ها به قربانیان خشونت فرانسه در دوران استعمار احترام گذاشتند.

آن‌ها در مراسم افتتاحیه المپیک پاریس در روز جمعه، فصل تاریکی از گذشته استعماری خود را به فرانسه یادآوری کرده و حین اجرای رژه با سر دادن شعار «زنده باد الجزایر»، گل‌های رز قرمز خود را برای ادای احترام به قربانیان خشونت بدنام پلیس فرانسه در سال ۱۹۶۱ علیه معترضان الجزایری در پاریس به داخل رودخانه انداختند.

 

مقام‌های فرانسه برای چندین دهه به دنبال سرپوش گذاشتن بر قتل‌عام ۱۹۶۱ بودند.

استاندارد‌های دوگانه حقوق بشری فرانسه در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه نیز خود را نمایان کرد؛ رژه تیم پناهجویان.

این بخش که یکی از هجوآمیزترین بخش‌های افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ بود، چند سالی است در رویداد‌های مشابه مورد توجه قرار گرفته است؛ آن هم در شرایطی که اروپا و آمریکا به‌عنوان عامل اصلی بحران پناهجویی در جهان با داشتن کارنامه سیاهی در نقض حقوق آن ها، با راه انداختن نمایش تیم پناهجویان تلاش می‌کنند تا بر نقض حقوق پناهجویان در سیاست‌های مختلف خود سرپوش بگذارند.

به نظر می‌رسد مراسم چهار ساعته افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ بیش از آن که آغازگر رویدادی ورزشی و فرهنگی با سنت صلح و دوستی باشد، به فضایی برای معرفی بدترین و تاریک‌ترین وجوه فرانسه به‌عنوان یکی از مدعیان تاثیرگذاری بر عرصه بین‌المللی و یکی از مدعیان پیشگامی در حقوق بشر تبدیل شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *