صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آتش‎سوزی خائیز مهار شد

۲۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵:۳۲
کد خبر: ۴۷۸۲۸۸۱
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد، گفت: آتش‌سوزی منطقه حفاظت‎شده خائیز شهرستان کهگیلویه به‌صورت کامل مهار شد.

خبرگزاری میزان - علیرضا نیکروز، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد، گفت: آتش‌سوزی منطقه حفاظت‎شده خائیز شهرستان کهگیلویه روز جمعه به‌صورت کامل مهار شد.

نیکروز، اظهار کرد: هم‎اینک نیز پایش منطقه از سوی نیرو‌ها برای جلوگیری از آتش سوزی مجدد در حال انجام است.

وی تصریح کرد: وقوع این آتش سوزی از روز دوشنبه و از روستای خلیفه‌ای آغاز و بعد از آن به منطقه حفاظت شده کوه خائیز کشیده شد.

نیکروز، بیان کرد: با توجه به حفاظت منطقه تحت پوشش برنامه‎ریزی لازم با استانداری خوزستان در راستای تامین امکانات، بالگرد، نیرو و تجهیزات مقابله با گسترش آتش انجام شد.

وی افزود: مدیریت بحران کشور در تامین بالگرد آبپاش و انجام بیش از ۱۰ سورتی پرواز برای اعزام نیرو‌ها به منطقه دچار آتش سوزی نقش مهمی در اطفای این آتش سوزی داشت.

طبق اعلام خبرگزاری صدا و سیما، به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویر احمد، میزان خسارت این آتش سوزی با بررسی کارشناسانه اعلام خواهد شد. این آتش سوزی هشت مصدوم هم داشت که شامگاه گذشته با تلاش نیرو‌های هلال احمر از بالای کوه به پایین هدایت شدند و نجات یافتند.

منطقه حفاظت شده کوه خیز و سرخ (خائیز) با مساحت ۳۲ هزار ۳۳۲ هکتار در غرب استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد که در حوزه استحفاظی شهرستان گچساران، کهگیلویه و بهبهان در استان خوزستان واقع شده است. منطقه حفاظت شده خاییز که به گونه حیات وحش کل و بز معروف است دیگر گونه‌های جانوری و شکاری از جمله گرگ، گراز، کفتار، شغال، جوجه تیغی، کاراکال (سیاه گوش)، پلنگ، سنجاقک و انواع خزنده گان است پرندگان این منطقه را شامل کبگ، تیهو، شاهین، بحری، عقاب، بلوط خور، سارگپه، را نیز در خود اسکان داده است. منطقه حفاظت شده خائیز به عنوان یکی از مهمترین زیستگاه‌های حیات وحش کشور و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه شهرستان‌های کهگیلویه، گچساران و بهبهان خوزستان واقع شده است.

این منطقه حفاظت شده سال ۱۳۷۷ با توجه به نقش محیط زیستی و اکولوژی منطقه در جادادن گونه‌های جانوری و شکاری به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی شد. با توجه به وسعت، پراکندگی، وجود روستا‌های اطراف این منطقه، حفاظت بهتر از آن نیازمند تامین نیروی انسانی و تجهیز پاسگاه‌های محیط بانی است.

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *