صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

مهمانپرست: عملیات وعده صادق وزن ایران را در منطقه و جهان افزایش داد

۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۸۲۶۷۴
دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به اینکه عملیات وعده صادق وزن ایران را در منطقه و جهان افزایش داد، گفت که اکنون از موضع قدرت تاثیرگذار بر منطقه می‌توانیم به‌عنوان یک مزیت استفاده کنیم.

دیپلماسی به‌عنوان مهم‌ترین ابزار سیاست خارجی در سال‌های اخیر و درپی تشدید چالش‌ها و تنش‌ها در سراسر جهان به مولفه‌ای حیاتی تبدیل شده است؛ در عین حال، چشم‌انداز مداوما در حال تحول روابط بین‌الملل، ابزار مورد نیاز برای اجرای سیاست خارجی موفق برای تامین منافع ملی را بیش از هر زمانی مورد توجه قرار دارد.

مولفه حیاتی دیپلماسی در برخی از مناطق جهان از جمله در غرب آسیا که به دلیل مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای با تشدید تنش‌ها مواجه شده، اهمیت بیشتری یافته است؛ دولت چهاردهم می‌تواند با استفاده از دستاوردهای سیاست خارجی دولت آیت‌الله رئیسی که تاکید ویژه‌ای بر سیاست همسایگی و منطقه‌ای داشت، برای حل‌وفصل چالش‌های پیش رو اقدام و از فرصت‌های موجود کند.

ابراز تمایل کشورهای مختلف جهان برای تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران درپی انتخاب مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور نشان داد که جایگاه ایران در عرصه سیاست خارجی نه فقط برای کشورهای منطقه بلکه برای همه کشورهای جهان شناخته شده است و می‌توان با استفاده از این موقعیت، دستاوردهای مهمی را در عرصه سیاست خارجی کسب کرد.

از این رو، انتظار می‌رود دولت چهاردهم با حرکت در مسیر تامین منافع، وعده‌های داده شده در زمینه سیاست خارجی را اجرایی کند.

رامین مهمانپرست، دیپلمات پیشین و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با میزان ضمن بررسی مسیر سیاست خارجی در دولت چهاردهم، می‎گوید: افزایش وزن ایران در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی پس از عملیات وعده صادق، مزیتی است که باید مورد توجه و استفاده قرار گیرد.

مهمانپرست در تشریح اصول و خطوط چارچوب سیاست خارجی کشور، اظهار کرد: موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که سطح خطوط کلی سیاست خارجی بالاتر از افراد و دولت است؛ به این معنا که خطوط یادشده از سوی شورای عالی امنیت ملی طراحی می‌شود و حتما باید پس از تایید رئیس‌جمهور به تایید رهبر معظم انقلاب برسد؛ در واقع، مسائل کلان سیاست خارجی ایران به دلیل داشتن خطوط روشن تغییر زیادی نخواهد داشت؛ چراکه اصولی که باید در سیاست خارجی به آن‌ها تکیه شود، براساس فرمایشات مقام معظم رهبری بحث‌های عزت، حکمت و مصلحت هستند.

وی با اشاره به اینکه شیوه‌های اجرای سیاست خارجی متفاوت هستند، بیان کرد: به این معنا که دولت‌هایی که انتخاب می‌شوند، معمولا براساس نوع نگرش خود برای اجرای سیاست‌های کلان یادشده ممکن است شیوه‌های مختلفی را انتخاب کنند.

مهمانپرست در ادامه با بیان اینکه به باور من، هدف اصلی همه کسانی که در عرصه سیاست خارجی کشور فعالیت می‌کنند، تامین حداکثری منافع ملی است، عنوان کرد: برخی تحقق منافع ملی را در چارچوب تقویت همکاری با قدرت‌های نوظهور امکان‌پذیر می‌دانند ازاین‌رو ما باید ظرفیت‌های دیگری را بیابیم تا در مقابل زورگویی‌های قدرت‌های غربی مقاومت کرده و به آن‌ها توجه نکنیم یا راه‌هایی برای مقابله با آن‌ها بیابیم؛ عملکرد و نتیجه این گفتمان برای داخل و خارج از کشور آشکار است و ارزیابی‌ها هم بر همین اساس انجام می‌شود.

به گفته مهمانپرست، در حال حاضر روابط کشور‌ها براساس منافع ملی است و هر کشوری که بتواند از طریق مشارکت و همکاری منافع کشور ما را تامین کنند، در دایره دوستان ایران خواهد بود و هر کشوری که ایران را از یک سری منافع محروم کند، از دایره دوستان خارج می‌شود؛ ما باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و این ظرفیت‌ها می‌تواند در روسیه، چین و هند حتی در کشور‌های شرق دور مانند ژاپن و کره یا در کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین و در اروپا باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر به دنبال بهترین فرصت برای تامین منافع باشیم، می‌بینیم که شرایط حال حاضر ما با شرایط چند سال پیش فرق می‌کند، تصریح کرد: ما می‌توانیم از موضع قدرت وارد بحث شویم؛ عملیات طوفان الاقصی که به عملیات وعده صادق منتهی شد، وزن ما را در منطقه و جهان افزایش داد و اکنون از موضع قدرت تاثیرگذار بر منطقه می‌توانیم به‌عنوان یک مزیت استفاده کنیم.

کارشناس مسائل بین‎الملل در پایان گفت: باید از همه مزیت‌های خود برای رسیدن به هدف‌های مختلف یعنی تامین منافع و برقراری ثبات و امنیت در منطقه استفاده کنیم.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *