صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم استفاده از عینک آفتابی استاندارد در فصل تابستان

۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴:۲۶
کد خبر: ۴۷۸۲۲۹۵
دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عینک آفتابی به‌منظور حفاظت از اشعه ماورا بنفش استفاده می‌شود، حتی در زمانی هم که هوا ابری است این اشعه وجود دارد و بهتر است که از عینک آفتابی استاندارد استفاده شود.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام وبدا، علی‌اکبر صابر مقدم گفت: قرنیه، پلک و پوست صورت از مکان‌های شایعی هستند که تحت تاثیر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورائ بنقش قرار می‌گیرند. این آسیب‌های مکرر و دراز مدت زمینه ساز ایجاد برخی ضایعات سرطانی در سنین بالاتر به خصوص در نواحی باز مثل پلک‌ها هستند.

عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای سطوح پوستی از کرم ضد آفتاب و برای پلک‌ها و چشم‌ها از عینک آفتابی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: عوارض اشعه ماوراء بنفش تجمعی بوده و باید از ابتدای تولد مراقبت لازم را از چشمانمان داشته باشیم.

صابرمقدم گفت: عینک آفتابی هرچه بزرگتر باشد بهتر است و اینکه نوع شیشه آن هم باید ۱۰۰ درصد اشعه ماوراء بنفش را جذب کند؛ استاندارد آن یو وی ۴۰۰ است، اما رنگ آن اهمیت چندانی ندارد، حتی اگر رنگ شیشه عینک سیاه باشد، اما یو وی ۴۰۰ نداشته باشد باز هم خطرناک است.

وی افزود: کسانی که عینک طبی تیره استفاده می‌کنند صرفاً جلوی نور آفتاب را می‌گیرند و خاصیت یو وی ۴۰۰ را ندارد و باید از عدسی استفاده شود که فیلتر جذب مناسب اشعه ماوراء بنفش را داشته باشد. دستگاه‌های استاندارد برای تست عینک در دسترس می‌باشند. یک نمونه ساده آن دستگاهی که برای تست کردن اسکناس استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: عوارض مهم اشعه یو وی در طولانی مدت دیده می‌شود و عمده عارضه آن تشدید رشد ناخنک، آب مروارید و مشکلات پوستی است. این امر به خصوص در افرادی که تحت اعمال جراحی عیوب انکساری قرار گرفته اند یا دچار خشکی چشم می‌باشند، بسیار مهم است و عدم استفاده از عینک آفتابی می‌تواند منجر به کدورت قرنیه شود.

صابرمقدم با ذکر این نکته که اثرات یو وی در سرطان شناخته شده است و در مناطقی که ارتفاع بالاتری از سطح دریا و تابش آفتاب طولانی‌تری دارند مبتلایان به این نوع سرطان بیشتر است، تأکید کرد: در منطقه خراسان حجم زیادی از بیماران با تومور‌های سرطانی را داریم که در برخی از آن‌ها آسیب‌های چشمی و اشعه یو وی دخیل بوده است.

وی بیان کرد: کسانی که در زیر سن ۱۸ سال از چشم خود محافظت نکردند احتمال آسیب در سنین بالاتر را دارند و به تمامی خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که ضمن مراقبت لازم از فرزندان خود، به ۳ موضوع عینک آفتابی دارای یو وی ۴۰۰، کرم ضد آفتاب با اس پی اف بالای ۵۰ و کلاه با نقاب بزرگتر توجه نمایند.

انتهای پیام/


برچسب ها: فصل تابستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *