صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دادگاه عالی آمریکا به ترامپ مصونیت کامل ریاست جمهوری داد

۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱:۴۱
کد خبر: ۴۷۸۱۱۵۲
دادگاه عالی آمریکا به ترامپ مصونیت کامل براساس اختیارات قانونی روسای جمهور را اعطا کرد، اما مصونیت پیرامون پرونده‌های شخصی را به وی نداد.

خبرگزاری میزان - دادگاه عالی آمریکا اعلام کرد روسای جمهور سابق این کشور درباره اقدام‌هایی که در چارچوب اختیارات قانون اساسی آن‌ها قرار می‌گیرد از مصونیت برخوردار هستند.

دادگاه عالی آمریکا به ترامپ براساس اختیارات قانونی روسای جمهور مصونیت کامل داد، اما مصونیت را درباره پرونده‌های شخصی به وی نداد.

قانون اساسی و قوانین داخلی آمریکا تنها برای برخی از سوالاتی که مطرح شده و ممکن است هنوز هم مطرح شوند، پاسخ روشنی دارند.

برخی موضوعات دیگر می‌تواند این کشور را به قلمرو ناشناخته بکشاند و تصمیم‌های بزرگ در دست قضات فدرال است.

به گزارش نیوورک تایمز، این ساده‌ترین سوال در این دسته به شمار می‌رود و پاسخ به آن مثبت است؛ قانون اساسی آمریکا شرایط بسیار کمی در زمینه صلاحیت برای نامزد‌ها تعیین می‌کند؛ آن‌ها باید دستکم ۳۵ سال سن داشته باشند، شهروندان عادی آمریکا باشند و دستکم ۱۴ سال در این کشور زندگی کرده باشند.

هیچ محدودیتی بر اساس شخصیت یا سابقه کیفری وجود ندارد، در حالی که برخی از ایالت‌ها مجرمان را از نامزدی برای مناصب ایالتی و محلی منع می‌کنند، این قوانین در مورد ادارات فدرال اعمال نمی‌شود.

متمم ۱۴ قانون اساسی آمریکا چه می‌گوید؟

دادگاه عالی آمریکا به اتفاق آرا حکم داده که ایالت‌ها نمی‌توانند ترامپ را براساس بند ۳ اصلاحیه چهاردهم، که افرادی را که پس از ادای سوگند، «در شورش یا آشوب شرکت می‌کنند» رد صلاحیت می‌کند، از نامزدی در انتخابات منع کنند.

در پرونده‌های قضایی متعددی استدلال شده بود که اقدام‌های ترامپ در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و پیش از آن که موضوع دو پرونده جنایی علیه او است، با این مانع مواجه شد؛ در دسامبر گذشته (آذر ۱۴۰۲)، دادگاه عالی کلرادو او را واجد شرایط نامزدی در انتخابات تشخیص داد و ایالت مین نیز همین کار را کرد.

اما دادگاه عالی آمریکا به ریاست یک اکثریت محافظه‌کار، با ۳ قاضی منصوب شده از سوی خود ترامپ، به این نتیجه رسید که تنها کنگره این اختیار را دارد که بند ۳ را علیه نامزد‌های پست فدرال اعمال کند.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *