طنین موسیقی فاخر در تخت جمشید/ شیراز آغازگر اجرای موسیقی در اماکن تاریخی شد + عکس
خبرگزاری میزان - بیشک تخت جمشید نماد ایران باستان است، نمادی که نشاندهنده عمق تمدن ایران در دنیا بوده است.
محافظت و نگهداری و ترمیم و بازسازی این شهر تاریخی قطعا باید جزو اولویتهای وزارت میراثفرهنگی و فعالان این حوزه باشد. فضای مناسبی که در تخت جمشید وجود دارد و شکوه و قدمت این اثر تاریخی در کنار صدای روحنواز علیرضا قربانی که به واقع یکی از نوابغ موسیقی ایران در سالهای اخیر است، توانست جلوه خوشی برای مخاطبان داشته باشد.
اجرای قطعههایی که در این سالها مردم با آنها خاطرات خوبی دارند، قطعا توانسته است روح مخاطبان را نوازش داده و دریچهای از موسیقی و اصالت و تمدن را برای آنها در این کنسرت به همراه داشته باشد.
طی روزها و یک ماه اخیر و بعد از رسانهای شدن برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید، تقریبا بیشتر فعالان حوزه میراثفرهنگی و صاحبنظران این عرصه درباره این کنسرت اظهار نظر کردند و بیش از ۸۰ درصد این اساتید و فعالان، برگزاری این کنسرت را یک اتفاق خجسته برای هنر کشور دانستند.
قطعا برگزاری کنسرتهای بیشتر به شرط رعایت اصول که به این شهر تاریخی آسیب نرساند، میتواند موج جدیدی از معرفی و گسترش فرهنگ و موسیقی ایران زمین در جهان باشد. البته که باید شانیت این مکان تاریخی و تمدنی ایران باستان رعایت شده و هر نوع موسیقی یا گروهی در این مکان تاریخی اجازه اجرا پیدا نکند.
خوانندگانی مانند علیرضا قربانی، شهرام ناظری و همایون شجریان و دیگر افرادی که در حوزه موسیقی سنتی و ایرانی فعالیت دارند میتوانند در این مکان و باز هم تاکید میشود که با رعایت اصول و مناسبات لازم کنسرت برگزار کنند. باید دندان طمع کاسبکاران هنرهای نمایشی و موسیقی را درباره این مکان همین امروز کند و راه سوء استفاده از حس مردم و رفتن به سوی برگزاری کنسرتهای سطحی را مسدود کرد.
علیرضا قربانی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را میتوان برنده این سالهای عرصه موسیقی دانست. علیرضا قربانی که به دور از هر حاشیهای فقط با احترام به ساحت هنر و مخاطبان موسیقی به کار خود پرداخت و وزیر فرهنگی که با برگزاری کنسرتهای متعدد و حمایت و همراهی با هنرمندان را در کارنامه خود ثبت کرد، حالا در پایان کار دولت سیزدهم نیز دستاورد برگزاری کنسرت در تخت جمشید هم به نام این دولت و وزارت فرهنگ آن ثبت شد.
قطعا حوزه هنر در این سالها فراز و فرودهای بسیاری داشته است اما اجرای کنسرت تخت جمشید یک فراز و دستاورد بزرگ برای هنر و موسیقی کشور بوده است.
شب گذشته علیرضا قربانی هم شرحی درباره این کنسرت داشته و اشاره کرده که برگزاری این کنسرت یک دستاورد در همه ابعاد برای هنر این مرز و بوم بوده است.
قربانی در کنسرت یکشنبه شب ۱۰ تیرماه به تمدن کهن و ۷هزارساله ایران اشاره کرده است. او این کنسرت را سرآغازی برای اجراهای بیشتر در اماکن تاریخی و تمدنی ایران دانست.
او در نخستین شب برگزاری کنسرت خود در تخت جمشید با توجه به نگرانیهایی که برای آسیب رسیدن به این بنای تاریخی وجود داشت، گفت: تیم این کنسرت از کارشناسان میراث خبرهای مشورت گرفته و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بنا کردهاند.
این هنرمند در پاسخ به نگرانیهای موجود درباره امکان آسیب وارد شدن به این بنای تاریخی بیان کرد: با همه سختیها و دشواریها میزبان شما در این مکان تاریخی هستیم. تخت جمشید پیچیدگیهای خاصی برای برگزاری کنسرت دارد ولی به همت جمع بسیاری از بزرگان و کسانی که قلب و دلشان برای فرهنگ و هنر این سرزمین میتپد، توانستیم امشب برای اولین اجرا در بین شما باشیم.
او ادامه داد: ممنون از شما و همه مردم سرزمینمان برای حمایتی که از این برنامه دارند و ما را مورد لطف قرار میدهند. حضور شما را به گهواره تمدن بشریت و این جای بسیار ارزشمند خوشآمد میگویم. بسیار خوشحالیم که اینجا در خدمت شما هستیم و میتوانیم برنامه موسیقی اجرا کنیم. یادمان باشد اینجا جایی است که دومین اثر ثبت شده تاریخی، بسیار کهن و ارزشمند در یونسکو است و به عنوان یکی از ارزشمندترین ابنیه تاریخی در دنیا به حساب میآید. به دور از تعارف و اغراق وظیفه و دغدغه تکتک ما فرزندان این سرزمین هست که لحظه به لحظه به فکر حفاظت و پاسداری از اینجا و حفظ ایمنی آن باشیم.
این خواننده موسیقی ایرانی همچنین اذعان کرد: از روز اولی که تصمیم گرفتیم این برنامه را اجرا کنیم با بسیاری از کارشناسان که جزو خبرهترین کارشناسان میراث فرهنگی و کسانی که مستقل فعالیت میکنند، سعی کردیم هماهنگیهای لازم را به عمل بیاوریم که حتی اندازه سر سوزنی اثر منفی روی بنایی که از نیاکان ما به ما رسیده است، نگذاریم. موظف هستیم و محکوم به این هستیم که با پوست و گوشت و استخوان خودمان این اثر را حفظ کنیم. سعی کردیم هیچ مشکلی برایش ایجاد نکنیم و همینطور که میبینید تمام تلاشمان بر این بوده نزدیکی با خود سایت و بنا نداشته باشیم و تمام سیستم صوتی ما پشت به این ابنیه تاریخی هستند. از تمام کسانی که دغدغه حفظ این بنا را دارند و با تماس گرفتند و ابراز لطف کردند سپاسگزاریم و تیم تلاش کردند که دغدغه آنها را پاسخگو باشد.
قربانی گفت: به نظر میرسد، اگر این حرکت ادامهدار باشد با نوع رفتار، کردار و عملکرد ما این احساس به وجود بیاید که دل و قلبمان ما برای اینجا میتپد و دلمان میخواهد اینجایی که جزو مفاخر ما و میراثی است که میتوانیم به رخ جهانیان به عنوان فرهنگ و تمدن هفت هزارساله خود به رخ بکشیم، بتوانیم بعدها در نقاط مختلف کشور از مکانهای تاریخی مختلف دیگر با نظر کارشناسان و حفط مسائل ایمنی چنین برنامههایی را برپا کنیم؛ اگرچه که تمام توجه ما بر این باشد که بیش از پیش به این مکانها توجه و از آن نگهداری کنیم.
انتهای پیام/