صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تدوین و ابلاغ آیین‌نامه روشنایی راه‌ها

۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸:۲۳
کد خبر: ۴۷۸۰۷۳۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
آیین‌نامه روشنایی راه‌ها با همکاری پژوهشگاه نیرو و امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه تهیه و تدوین و به عنوان آیین‌نامه لازم الاجرا به ارگان‌ها و سازمان‌های ذیربط ابلاغ شد.‌

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه خبری توانیر، امید شاه حسینی پژوهشگر گروه پژوهشی برنامه‌ریزی و بهره‌برداری از سیستم‌های قدرت پژوهشگاه نیرو، از تدوین و ابلاغ آیین‌نامه لازم الاجرای روشنایی راه‌ها خبر داد.

وی در خصوص تاثیر کاربرد استاندارد‌های قید شده در این آیین‌نامه و میزان صرفه جویی انرژی با استفاده از آن گفت: میزان مصرف برق در کشور در سال ١٤٠٢ برابر با ٣٤٥٠٠٠ میلیون کیلووات ساعت بوده است. از این میزان مطابق آمار و اطلاعات موجود، ٢ درصد یعنی معادل با ٦٩٠٠ میلیون کیلووات ساعت به روشنایی معابر اختصاص دارد. با فرض بکارگیری لامپ‌های LED ٢٥٠ واتی به جای لامپ‌های بخار سدیم پرفشار ٤٠٠ واتی، (منتج از کاربرد این آیین‌نامه) به میزان ٢٥٨٨ میلیون کیلووات ساعت در مصرف برق روشنایی معابر صرفه جویی خواهد شد.

به گفته وی، اگر ارزش ریالی هر کیلووات ساعت برق تنها ٢٠٠٠ ریال در نظر گرفته شود، صرفه جویی ریالی حاصل شده در هر سال بالغ بر ٥١٧ میلیارد تومان و در یک دوره زمانی ١٠ ساله (عمر مفید سیستم روشنایی) ٥ هزار میلیارد تومان خواهد بود. همچنین جهت تامین برق صرفه جویی شده، ظرفیت نیروگاهی معادل با ٣٧٠ مگاوات مورد نیاز است که سرمایه‌گذاری قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.

شاه حسینی تامین روشنایی راه‌ها را یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به حفظ ایمنی راه‌ها قلمداد کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های هزینه و مصرف انرژی الکتریکی، محیط زیست و منابع طبیعی و جانوری، امکان توسعه روشنایی در تمام راه‌ها و در کل طول راه وجود ندارد؛ بنابراین شناسایی راه‌ها و مکان‌هایی که باید مجهز به روشنایی شوند و تعیین سطح این روشنایی، مطابق با آخرین استاندارد‌های موجود یک ضرورت و مبنای تمامی مطالعات مهندسی مربوطه است.

محقق پژوهشگاه نیرو، ضمن تاکید بر به روز بودن و بهره‌گیری از آخرین استاندارد‌های بین‌المللی معتبر در تدوین این آیین‌نامه؛ به پوشش تمامی موضوعات و موارد مرتبط با روشنایی راهها، بسترسازی جهت بکارگیری فناوری‌های جدید در حوزه روشنایی معابر (سیستم‌های کنترل و لامپ‌های LED) و تسهیل فرایند انتخاب در بخش طراحی روشنایی معابر به عنوان مزیت‌های کلی آیین‌نامه مذکور اشاره کرد.

پژوهشگر گروه پژوهشی برنامه‌ریزی و بهره برداری از سیستم‌های قدرت پژوهشگاه نیرو گفت: این آیین‌نامه، به صورت آیین‌نامه لازم الاجرا با عنوان "آیین‌نامه روشنایی راه‌ها - تجدیدنظر دوم – ١٤٠٢" در تاریخ ٢٨ اسفند سال گذشته به تمامی ارگان‌ها و سازمان‌های ذیربط ابلاغ و اجرای آن از ابتدای فروردین ١٤٠٣ اجباری شده است.

گفتنی است این آیین‌نامه از طریق آدرس اینترنتی https://sama.mporg.ir/sites/publish/SitePages/ZabetehView.aspx?mdid=٥٨٧٧ به منظور بهره‌برداری ذی نفعان موضوع در دسترس قرار گرفته است.

انتهای پیام/


برچسب ها: مصرف برق

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *