صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روستایی که با کافه کتاب و ظرفیت‌های صنایع دستی و گردشگری همه را به کتابخوانی ترغیب می‌کند

۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱:۲۳
کد خبر: ۴۷۸۰۵۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
اسفیدان استان خراسان شمالی روستایی است که با راه‌اندازی کافه کتاب، استفاده از ظرفیت‌های گردشگری و صنایع دستی، همه افراد را ترغیب به کتابخوانی می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، روستای اسفیدان از توابع بجنورد استان خراسان شمالی است که توانسته طرح خوبی را در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی اجرایی کند. یکی از برنامه‌های روستای اسفیدان تبدیل کتابخانه روستا به کتابخانه باز بوده است.

در این طرح، کتاب‌ها با موضوعات مختلف در مغازه‌های روستا و در میان کسبه‌ پخش شده و هر مغازه‌دار یک کتابدار شده است. با طرح کتابخانه باز، اهالی روستا دسترسی راحت‌تری به کتاب‌ها پیدا کردند و افراد به جای مراجعه به کتابخانه کتاب‌های مورد نیازشان را از مدارس، درمانگاه و مغازه دریافت می‌کنند و پس از مطالعه به یکی از همین مراکز تحویل می‌دهند. در این شبکه درون روستایی چیزی حدود 250 نفر فعال هستند.

باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان به عنوان طرحی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرایی شد باعث شد که اجرای برنامه‌های کتابخوانی مثل مسابقه کتابخوانی، معرفی کتاب، خلاصه‌نویسی و... به شکل جدی‌تری در روستای اسفیدان برگزار شود. البته در این میان طرح روزنامه‌دیواری مدارس نیز یکی دیگر از طرح‌هایی است که انگیزه زیادی در میان دانش‌آموزان برای مطالعه کتاب‌های غیردرسی ایجاد کرده است.

اهدای کتاب به روستاهای زلزله‌زده

همچنین از خلاقیت اهالی اسفیدان برای داد و ستد کتاب، طرحی است که در مسجد اجرایی شده است. اهالی روستا با قرار دادن یک میز در مسجد، یک کتاب هدیه می‌کنند و کتاب‌های متنوع و جدیدتر دیگری  را برای مطالعه با خود می‌برند.

مهربانی و انسان‌دوستی ساکنان اسفیدان بجنورد تا حدی است که دریافت و مطالعه کتاب‌های جدید را صرفا برای خود نمی‌خواهند بلکه با اهدای کتاب به روستاهای صعب‌العبور و روستاهای زلزله زده سعی می‌کنند، ضمن فرهنگ‌سازی و همدلی با مردم آسیب‌دیده، ساکنان دیگر روستا را در بدترین شرایط با کتاب که یار مهربان شناخته می‌شود، آشتی می‌دهند.

تعبیه طاقچه کتاب برای ارائه کتاب‌های تخصصی

با توجه به اینکه روستای اسفیدان کتابخانه عمومی ندارد، بسیاری از اتفاقات به صورت خودجوش در این روستا روی می‌دهد. برای مثال دوستداران کتاب در اسفیدان در منازل و محل کار خود طاقچه کتاب تعبیه کرده‌اند که با توجه به علاقه‌مندی‌شان، کتاب‌های تخصصی را به هم‌ولایتی‌ها ارائه می‌کنند. در حال حاضر بیش از 22 طاقچه تخصصی شعر، تعزیه و... در نانوایی، کافه سنتی، خانه‌ها، مساجد، مدارس، درمانگاه و... وجود دارد.

از اتفاقات خوبی که به همت اهالی روستای اسفیدان بجنورد رخ داده است، طرح کافه کتاب، بافت جملاتی در زمینه ترویج کتابخوانی روی گلیم و جاجیم و طرح اهدای کتاب از سوی نویسندگان روستاست.

طبق برنامه‌‌های اجرایی این روستا، افرادی که برای میل کردن چای و... به کافه روستا می‌آیند می‌توانند در زمان استراحت یا تفریح خود از کتاب‌های موجود در کافه نیز استفاده کنند.

نقش هنر بانوان روستا در ترویج کتابخوانی

از همکاری و تلاش بانوان این روستا در کتابخوان کردن افراد، نیز همین بس که در بافته‌های دستی خود شعارهایی در زمینه ترویج کتابخوانی روی گلیم و جاجیم‌هایشان می‌بافند. روستای اسفیدان به عنوان روستای دوستدار کتاب تاکنون 20 نویسنده را پرورش داده که تاکنون 500 جلد کتاب به این روستا هدیه کرده‌اند. هر یک از نویسندگان علی‌رغم اینکه کتاب هدیه می‌دهد، صد جلد کتاب تخصصی در حوزه‌های مختلف چون سبک زندگی، سلامتی، زندگینامه شهدا، مدیریت و... نوشته‌ که برخی از آنها تاکنون ده بار نیز تجدید چاپ شده است.

طرح توریست کتابخوان

در اسفیدان زمینه‌های علاقه‌مندی به کتاب از دوره کودکی آغاز می‌شود و از آنجا که این روستا، از روستاهای هدف گردشگری نیز به شمار می‌رود، اهالی آن از ظرفیت و امکانات موجود استفاده کرده‌اند تا در سال آینده طرح توریست کتابخوان را اجرایی کنند.

به گفته مجری طرح دوستدار کتاب در روستای اسفیدان بجنورد به هر گردشگر یک کتاب همراه با پاسخنامه تستی اهدا می‌شود. هر توریست بعد از مطالعه و پاسخگویی به سوالات در مسابقه‌ای شرکت داده می‌شود که برنده‌شدن در آن به ارائه خدمات رایگان منتج خواهد شد.

همچنین از دیگر برنامه‌های پیش رو این روستا نصب روزنامه‌دیواری در سطح روستا است چراکه مجری طرح دوستدار کتاب این روستا تصمیم دارد با انتقال مطالبی که در روزنامه‌دیواری ثبت می‌شود مردم بیشتری را به کتابخوانی ترغیب کند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *