صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه فضایی مشترک چین و فرانسه چیست؟

۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱:۳۰
کد خبر: ۴۷۷۹۶۲۲
پیشرفت‌های چین در اکتشاف‌های فضایی از آمریکا پیشی گرفته و شرکای اروپایی و آسیایی را جذب می‌کند.

خبرگزاری میزان – ماهواره ۹۳۰ کیلوگرمی حامل ۴ ابزار -دو مورد فرانسوی و دو مورد چینی- به‌تازگی با یک موشک چینی در استان زیچانگ در جنوب غربی چین شلیک شد.

این ماهواره که از سوی فرانسه و چین توسعه یافته، در جست‌وجوی قوی‌ترین انفجار‌های جهان است که نمونه‌ای قابل توجه از همکاری بین یک کشور غربی و یک غول آسیایی است.

رصدگر اجسام متغیر فضایی (SVOM) که از سوی مهندسان هر دو کشور توسعه یافته، به دنبال انفجار‌های پرتو گاما است که نور آن میلیارد‌ها سال نوری را طی کرده تا به زمین برسد.

انفجار‌های پرتو گاما معمولا پس از انفجار ستارگان عظیم -آن‌هایی که بیش از ۲۰ برابر خورشید هستند- یا ادغام ستارگان فشرده رخ می‌دهد.

این پرتو‌های کیهانی فوق ‌لعاده درخشان می‌توانند انرژی انفجاری معادل انرژی بیش از یک میلیارد خورشید را منتشر کنند.

هنگامی که ماهواره در مدار ۶۲۵ کیلومتری (۳۸۸ مایلی) بالای زمین قرار می‌گیرد، داده‌های خود را به رصدخانه‌ها ارسال می‌کند؛ هنگامی که SVOM یک انفجار را تشخیص داد، هشداری را به یک تیم در حال انجام وظیفه شبانه‌روزی ارسال می‌کند.

به گفته تحلیلگران، هنگامی که داده‌ها تجزیه و تحلیل می‌شوند، می‌تواند به درک بهتر ترکیب فضا و دینامیک ابر‌های گازی یا دیگر کهکشان‌ها کمک کند.

توسعه همکاری‌های چین و فرانسه

این یک راه طولانی و یک پیشرفت تاریخی برای فرانسه و چین است؛ تغییر‌های زیادی وجود دارد.

در همکاری دو کشور مراحل مختلفی وجود دارد؛ فرانسه در ابتدا با آمریکا متحد بود، با این حال، تصمیم گرفته تا حدودی مستقل باشد، نه اینکه برای امنیت خود به آمریکا تکیه کند.

به گزارش «iris-france»، در همین حال، با توجه به تفاوت‌های بزرگ در نظام‌های اقتصادی و سیاسی، چین و فرانسه تصمیم گرفته‌اند با هم همکاری کنند تا فضای مانور خود را افزایش دهند.

چین در حال حاضر دومین اقتصاد بزرگ جهان است و شاید تا چند سال دیگر رتبه اول را کسب کند، اما تمایل به همکاری، اگرچه در نظام‌های سیاسی تفاوت وجود دارد، هنوز اساس روابط است.

در آوریل سال گذشته (اردیبهشت ۱۴۰۲)، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، درباره سفر خود به چین در شبکه‌های اجتماعی نوشت: کار‌های زیادی برای انجام دادن با هم داریم.

این یک اولویت برای دو کشور است، بنابراین، چین و فرانسه از زمان توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ با هم کار می‌کنند.

کشور‌های اروپایی می‌خواهند به سیاست ناتو پایبند باشند، بنابراین در حال حاضر جامعه اروپایی دچار مرگ مغزی شده است، اما این ممکن است دوباره تغییر کند.

موضع فرانسه این است که بین چین و آمریکا نگرانی وجود دارد؛ در واقع دلیل اصلی تفاوت حکومت‌ها نیست، بلکه قدرت گرفتن چین است، بنابراین این موضوع برای آمریکا نگران کننده است، اما برای فرانسه مشکلی نیست.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *