بروزرسانی دستگاههای سنجش آلایندگی خودروها؛ کاهش ۲۳ درصدی منوکسیدکربن موجود در هوای تهران
خبرگزاری میزان - آیین رونمایی از تجهیزات نوین سنجش آلایندگی خودروها در مراکز معاینه فنی شهرداری تهران صبح امروز شنبه ۲۶ خردادماه ۱۴٠۳ با حضور جمعی از مديران شهری در مرکز معاینه فنی پارک سوار بیهقی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمدمهدی میرزائی قمی مدیر عامل ستاد معاینه فنی شهر تهران بیان کرد: میزان مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی بیش از یک میلیون ششصد خودرو بوده که ۷۳ درصد از این خودروها موفق به دریافت معاینه فنی بودند.
وی افزود: از میان همه خودروهایی که برای معاینه فنی در سال جاری مراجعه کردند ۲۷ درصد آنها موفق به دریافت معاینه فنی نشدند.
این مدیر شهری اضافه کرد: در شهرداری تهران ۸ مرکز معاینه فنی در سطح شهر وجود دارد که مجموعا دارای ۳۲ خط سنجش آلاینده هستتد.
میرزائی قمی با بیان اینکه بیش از ۱۳ سال از آخرین اورهال دستگاههای سنجش میگذرد افزود: مرکز بیهقی در سال ۷۹ به عنوان اولین مرکز معاینه فنی خودرو آغاز به کار کرد و اکنون ۲۴ سال از آن زمان میگذرد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی گفت: تجهیزات و دستگاههایی که پیشاز این کار سنجش الایندگی را انجام میدادند از میان برندهای مختلف بودند مضاف بر این عمر این دستگاهها منقضی شده بود.
وی ادامه داد: با توجه به تعدد برندهای استفاده شده، قطعات یدکی آنها صرفه اقتصادی نداشت لذا چنانچه دستگاهها دچار عیب و نقصی میشدند، به مشکل میتوانستیم نقص را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: از سویی قطعات یدکی نیز به این دستگاهها افزوده شده بود که از برند اصلی نبودند و امروز پس از ۱۳ سال با انتخاب پیمانکار ذی صلاح در ۳۲ خط معاینه فنی شهر تهران تمامی این دستگاهها پس از طی آزمایشات مختلف، به روزرسانی شدند.
وی افزود: بر اساس تحلیل های ما به واسطه این نوسازی ۲۳ درصد از منوکسید کربن ۱۷ درصد از ترکیبات عالی و ۸ درصد از نیتروژن هوای تهران کاهش خواهد یافت که رقم قایل ملاحظهای است.
وی در بخش جداگانهای از اظهاراتش افزود: اخیرا از سوی پلیس راهور اعلام شده که ۴٠ درصد از خودروهایی که دچار حادثه شدهاند معاینه فنی نداشتند. لذا خواهش میکنم شهروندان قبل از سفر حتما معاینه فنی خودرو خود را انجام دهند.
وی در خاتمه اظهاراتش بیان کرد: این بروزرسانی فاز اول نوسازی است و تا پایان تابستان دستگاههای سهگانهای به معاینه فنی افزوده خواهند شد که در حوزه ایمنی خودروها سنجش معاینه فنی را انجام خواهند داد.
شهرداری با همه تولیدکنندگان داخلی اتوبوس قرارداد منعقد کرده است
در ادامه این مراسم مهدی پیرهادی عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برقی سازی ناوگانهای حمل و نقل جمعی یک اتفاق بینظیری است گفت: موضوعات محیط زیستی با جان مردم سروکار دارد و نمیتوان جان مردم را گروگان گرفت تا خودروسازهای داخلی خودروهایشان را تحویل دهند، ورود خودرو خارجی اتفاق مبارکی بود و موجب ایجاد رقابت میشود.
پیرهادی ادامه داد: شهرداری با همه تولیدکنندگان اتوبوس در کشور قرارداد منعقد کرده است. ما باید زیرساختها را درست کرده و در پی عزم جدی ورود خودروهای برقی، زیرساختها را نیز به سرعت ایجاد کنیم.
پیرهادی با بیان اینکه آلودگی صوتی در تهران آسیبزننده است گفت: با ورود خودروهای برقی آلودگی صوتی و مصرف بنزین کاهش مییابد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در سالهای اخیر سه میلیون درخت کاشته شده و باغهای زیادی خریداری شده است، بررسیها نشان میدهد که اخذ تستهای معاینه فنی، از تولید ۲۳درصد گاز مونواکسید کربن جلوگیری کرده و این نشان میدهد هرچقدر به مسئله معاینه فنی توجه کنیم وضعیت آلایندگی هوا بهبود مییابد.
پیرهادی یادآور شد: در سال گذشته شهرداری تهران را ملزم کردیم که سیاهه انتشار تازهای از آلایندههای تهران ارائه کند.
وی بابیان اینکه در برنامه چهارساله مدیریت شهری به بهبود ابعاد آلودگی هوا توجه ویژهای شده افزود: از سازمان محیط زیست میخواهم که حد مجاز خودروهای گازسوز را در تهران اجرایی کند.
پیرهادی در بخش جداگانهای از اظهاراتش بیان کرد: تعدادی از دوربینهای معاینه فنی خراب است که باید زودتر درست شود.
وی اضافه کرد: مشکل دیگر ما عدم الزام موتورسیکلتها در دریافت معاینه فنی است.
پیرهادی با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری باید محیط زیست برای کاندیداها اهمیت داشته باشد تاکید کرد: محیطزیست با جان مردم سروکار دارد و از کاندیدا میخواهم که یک فصل از برنامههای محیط زیستی خود را ارائه کنند.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر ضمن بیان اینکه مصوب کردیم تا شهرداری ملزم به اجرای طرح بازچرخوانی آب و طرح جامع آب خام شود گفت: ما در تهران با کمبود منابع آبی مواجه هستیم و این چالش میتواند باعث صرفه جویی کلان در این حوزه شود. گرچه موضوع آب صرفا در آب شرب و فضای سبز نیست و بیشتر هدر رفت آب در کشور مربوط به حوزه کشاورزی است؛ ۸۵ درصد از آب کشور مربوط به این بخش است که نیمی از آن هدر میرود.
انتهای پیام/