صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توصیه‌های یک دامپزشک برای خرید و ذبح دام/ نکاتی که باید پس از گرفتن گوشت نذری رعایت شود

۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۸:۵۳
کد خبر: ۴۷۷۸۰۸۵
یک دامپزشک متخصص داخلی حیوانات خانگی به بیان توصیه‌هایی برای خرید و ذبح دام پرداخت و گفت: افرادی که گوشتی را به عنوان نذری دریافت می‌کنند و نمی‌دانند این گوشت زیر نظر دامپزشک بوده یا نه بهتر است گوشت را به طور کامل بپزند، چراکه پخته شدن سلامت گوشت را بالا می‌برد.

امیر حسین لطفی  در گفت‌وگو با میزان در آستانه عید سعید قربان به بیان توصیه‌هایی برای خرید و ذبح دام پرداخت و گفت: معمولا در روز‌های نزدیک به عید قربان مراکز فروش دام در اطراف شهر‌ها افزایش پیدا می‌کند که این مراکز به ۲ دسته تقسیم می‌شوند؛ تعدادی ازا این مراکز زیر نظر شهرداری هستند و دامپزشک دارند و از این رو خیال ما راحت است که دامپزشک دام را چکاب می‌کند و گوسفندی که به ما می‌دهد سالم است و به همین دلیل توصیه می‌شود از این مراکز دام تهیه شود، اگر دام همانجا ذبح شود بسیار بهتر است چرا که دکتر می‌تواند گوشت و جگر حیوان را نیز از نظر سلامت بررسی کند.

وی ضمن اشاره به اینکه تعدادی از مراکز نیز زیر نظر شهرداری و دامپزشک نیستند، اگر از این مراکز دام تهیه می‌کنیم حتما باید به نکاتی توجه کنیم، ادامه داد: هنگام خرید دام باید دستمان را روی کمر حیوان بگذاریم و بررسی کنیم که خیلی لاغر و استخوانی نباشد و پشم‌هایش نریخته باشد چرا که این عوامل از نشانه‌های وجود بیماری در حیوان است.

این  دامپزشک متخصص داخلی حیوانات خانگی با بیان اینکه پس از ذبح حیوان نیز باید به کبد حیوان یا همان جگر سیاه توجه شود، این عضو نباید خون‌ریزی، پرخونی، له شدگی و تغییر رنگ داشته باشد و همچنین گوشتش نیر نباید دچار تغییر شده باشد، افزود: فردی که می‌خواهد دام را ذبح کند باید هنگام ذبح حتما علاوه بر دستکش و چکمه پلاستیکی از عینک مخصوص نیز استفاده کند چرا که بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد که می‌تواند از طریق ترشحات خون به چشم منتقل شود.

لطفی با بیان اینکه به هیچ وجه نباید از چاقویی که برای ذبح حیوان یا برش گوشت در آشپزخانه استفاده شده برای انجام کار‌های دیگر نظیر خورد کردن سبزی استفاده شود، توضیح داد: چاقویی که با آن گوشت را برش دادیم حتما باید به خوبی شسته شود و سپس برای کار‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد، اگر این اقدام انجام نشود می‌تواند سبب انتقال انگل و بیماری‌های خطرناکی شود.

وی بیان کرد: افرادی که گوشتی را به عنوان نذری دریافت می‌کنند و نمی‌دانند این گوشت زیر نظر دامپزشک بوده یا نه بهتر است گوشت را به طور کامل بپزند و به صورت آبگوشت و چلو گوشت مورد استفاده قرار دهند و این گوشت را به صورت کباب و استیک که به طور کامل پخته نمی‌شود استفاده نکنند چراکه پخته شدن سلامت گوشت را بالا می‌برد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *