باقری: امام خمینی (ره) در عرصه بینالمللی بنیانگذار مقاومت بود
خبرگزاری میزان - مراسم گرامیداشت سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی با عنوان «فلسطین و مقاومت در منظومه فکری امام خمینی (ره)» روز چهارشنبه، ۹ خرداد با سخنرانی علی باقری، سرپرست وزارت خارجه برگزار شد.
نگاه بلند امام خمینی (ره) در عرصههای مختلف حکمرانی
علی باقری در سخنانی با اشاره به اینکه دشمنان از هر ابزاری استفاده کردند اما شالوده بنیانی که امام خمینی (ره) بنا گذاشت بر دینداری بود، گفت: ما باید نگاه بلند امام (ره) را در عرصههای مختلف حکمرانی جاری کنیم.
سرپرست وزارت امور خارجه با بیان اینکه نخستین شخصیتی که توانست سیاست خارجی را در جهان ارائه کرده و اجرا کند، امام خمینی (ره) است؛ اظهار کرد: سیاست خارجی ما بر مبنای ایدئولوژی است و این سبب استقلال سیاست خارجی شده است.
به گفته وی، دیگر کشورها به دلیل سهم تعریفشده برایشان سیاست خارجی خود را پیش می برند اما بنیان سیاست خارجی امام (ره) استقلال است.
وی با بیان اینکه تفکر دینی، مردم را برای ایستادن در برابر دشمن بسیج کرد، اضافه کرد: دشمنان ما هیچگاه نتوانستند از رهگذر صدمات به چیزی برسند، هرچند از دست رفتن شهدای خدمت برای ما سبب سوگ شد.
سیاست خارجی در اندیشه امام (ره)
باقری با اشاره به اینکه استقلال در سیاست خارجی ما به معنای صیانت از هویت است، عنوان کرد: سیاست خارجی در اندیشه امام خمینی (ره) با تاکید بر استقلال برای ما ایجاد قدرت کرد و از همه قدرتها پایدارتر و مستحکم تر است؛ مصداق این امر پیامهایی است که آمریکاییها در جریان عملیات وعده صادق میدادند که هیچکدام موثر نبودند.
وی اضافه کرد: جریان مقاومت الهام گرفته از انقلاب اسلامی است اما غربیها تلاش دارند که این جریان را وابسته به ایران معرفی کنند؛ جریان های مقاومت در منطقه امتداد انقلاب اسلامی هستند که مستقل تصمیم میگیرند و مستقل عمل میکنند.
باقری، تاکید کرد: این هنر انقلاب اسلامی است که چنین جریانهای مقاومتی در کشورهای منطقه ایجاد شده است.
سرپرست وزارت امور خارجه با بیان اینکه مردم ایران به دلیل امام خمینی (ره) به روح بلندی رسیدند که میتوانند از انقلاب اسلامی پاسداری کنند، ادامه داد: در عین حال، دیگر کشورها هم در امتداد انقلاب و شخصیت امام (ره) به چنین درجهای رسیدند.
امام (ره) بنیانگذار سیاست مستقل و مقاومت
وی با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) در عرصه سیاست داخلی بنیانگذار نهاد جمهوری اسلامی، در عرصه سیاست خارجی بنیانگذار سیاست مستقل و در عرصه بینالمللی بنیانگذار مقاومت بود، اظهار کرد: نتیجه این رویکرد امام خمینی (ره) در سطح منطقهای در غزه خود را نشان داده است.
مقام ارشد وزارت امور خارجه با بیان اینکه صهیونیستها با وجود خسارتهای بسیار نتوانستند به هیچیک از اهداف خود برسند و مردم غزه مقاومت جانانهای از خود نشان دادند، اضافه کرد: کسی تصور نمیکرد مردم مظلوم و مقتدر غزه هفت ماه پس از طوفان الاقصی سربلند بایستند و رژیم صهیونیستی حتی حامیان خود را از دست بدهد و سرشکسته شود.
به گفته باقری، رژیم صهیونیستی در لاهه محکوم شد و همچنین نتانیاهو در دیوان کیفری با صدور حکم بازداشت مواجه شد.
سرپرست وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در عرصه دیپلماسی عمومی بیحیثیت شده است و جلوه آن در اعتراضهای دانشگاهی در اروپا و آمریکا قابل مشاهده است، افزود: اینها همگی دستاورد و میراث امام خمینی (ره) است که سالها جلوتر از زمان بود.
باقری با بیان اینکه ما با افتخار اعلام میکنیم که در عصر امام خمینی (ره) می زیستیم و سرباز وی بودیم و سرباز رهبر انقلاب باقی خواهیم ماند، گفت: عهد میبندیم که ما سربازان دستگاه سیاست خارجی لحظهای در پیروی و تبعیت از دستورهای ولی امر در تحقق اهداف سیاست خارجی تردید نمیکنیم.
موضوع غزه؛ ملاک انسانیت
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی سید نیز در این نشست ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت شهدای خدمت، اظهار کرد: برای رئیسجمهور شهید و همراهانشان طلب غفران میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین خمینی همچنین با بیان اینکه امروز باید به صورت ویژه به رفح اشاره کنیم که جنایتهای بزرگی در آن در حال انجام است، گفت: موضوع غزه امروز ملاک انسانیت است.
وی تاکید کرد: هیمنه رژیم صهیونیستی از حیث اطلاعاتی و نظامی فروریخته اما این در برابر فروپاشی موقعیت آن در برابر چشمان جهان چیزی نیست.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در بخشی دیگر با اشاره به اعتراضهای دانشجویی در مخالفت با جنایتهای رژیم صهیونیستی در دانشگاههای غربی، گفت: این امر به فروریختن فضای تقدسی شد که غربیها تاکنون برای رژیم ایجاد کرده بودند؛ امروز دادگاههای بینالمللی به دلیل اقدامهایی مانند آنچه آفریقای جنوبی انجام داد، رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند.
انتهای پیام/