صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر فرهنگ: وحدت و انسجام ملی را در تشییع پیکر «شهید جمهور» و همراهان شهیدش مشاهده کردیم/ بهروز افخمی: امیدوارم مرگی همچون شهادت آیت‌الله رئیسی نصیب من شود

۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۸:۵۰
کد خبر: ۴۷۷۵۵۰۹
مراسم یادبود خادم فرهنگ شهید آیت الله رئیسی و هیئت همراه با حضور اهالی فرهنگ و رسانه عصر دوشنبه ۷ خرداد ماه در تالار وحدت برگزار شد.

خبرگزاری میزان - مراسم یادبود شهید آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، فرشاد مهدی‌پور معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات داخلی، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر، محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی و جمعی از هنرمندان و اهالی فرهنگ همچون داریوش ارجمند، جعفر دهقان، بهروز افخمی، موسوی گرمارودی شاعر برجسته و… برگزار شد.

یک رئیس‌جمهور تراز

در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز همدردی با اهالی هنر و رسانه گفت: از استقبال با شکوه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در مجلس بزرگداشت رئیس جمهوری شهید و همراهان بزرگوارشان تقدیر و تشکر کنم.

وی افزود: در کنار همه اتفاقات ناراحت‌کننده‌ای که در ایام شهادت رئیس جمهوری شهیدمان به وقوع پیوست یکی از مهمترین برکات و نعماتی که خداوند به مردم ایران هدیه کرد، ایجاد انسجام و وحدت ملی بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: انسجام و وحدت ملی را در تشییع جنازه میلیونی رئیس جمهوری شهید ملاحظه کردید؛ جلسه امروز هم نمونه‌ای از وفاق و همراهی و همدلی جریان هنری کشور و تقدیر هنرمندان و اهالی فرهنگ از تلاش‌های بی‌دریغ رئیس جمهوری شهیدمان در نزدیک به سه سال گذشته بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی مردی خستگی‌ناپذیر بود. همه ما اگر تلاش کنیم حق مطلب را نظیر رهبر عزیز انقلاب نمی‌توانیم ادا کنیم که فرمودند رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت. او یک رئیس‌جمهوری تراز و جامع بود.

محمدمهدی اسماعیلی با تاکید بر این مطلب، افزود: ما به عنوان کسانی که در رکاب رئیس‌جمهوری شهید بودیم قطعا در مقابل وقت‌گذاری و دقت و زحمات او خیلی وقت‌ها کم می‌آوردیم و خادم‌الرضا همواره پیشتاز بودند. ما همیشه نسبت به این میزان وقت‌گذاری و توانایی و توانمندی و قدرت حل مشکلات غبطه می‌خوریم و امروز داغدار از دست دادن چنین عزیزی هستیم.

وزیر فرهنگ گفت: هنرمندان عزیزی که با من گفت‌وگو می‌کردند بدون استثنا از اقدامات، حمایت‌ها، نگاه باز و آغوش در برگیرنده رئیس جمهوری شهید سخن می‌گفتند، دوره‌ای باشکوه و بی‌نظیر از توسعه فرهنگ و هنر و توجه ویژه دولت به فرهنگ و هنر در زمان دولت آیت‌الله رئیسی به ثبت رسید.

اسماعیلی تاکید کرد: از خداوند متعال علو درجات این استاد، مراد و رئیس جمهوری شهید و همراهانشان را مسالت می‌کنیم، از اصحاب رسانه نیز نهایت تقدیر و تشکر را دارم.

در این مراسم موسوی گرمارودی شاعر بزرگ و انقلابی ضمن گرامیداشت یاد شهدای ریاست جمهوری و هیئت همراه تلاش رئیس جمهوری در عرصه فرهنگ را قابل تقدیر دانست و گفت: قصیده‌ای را که در سال ۱۳۴۸ سروده و در رسای امام علی (ع) بود، امروز به شهیدان رئیس جمهوری و هئیت همراه و همچنین همه شهدا حتی شهیدان غزه تقدیم می‌کنم.

اسماعیل آذر شاعر نیز در این مراسم ضمن تسلیت به جامعه فرهنگ به بیان خاطره‌ای از آخرین دیدارش با خادم الرضا پرداخت و افزود: آخرین بار رئیس جمهوری شهید را در ماه رمضان از نزدیک دیدم. او به من تاکید کرد که برنامه «چهارگاه» را که در سحرگاه روی آنتن می‌رفت، دنبال می‌کند و این برایم بسیار ارزشمند بود.

احیای شورای هنر

محمدعلی رجبی دوانی عضو فرهنگستان هنر نیز در این مراسم تاکید کرد: درس‌های جدیدی در مراسم وداع با شهید جمهور گرفتیم. بی‌دلیل نبود که رئیس جمهوری برای مردم تا به این حد عزیز بود. رضایت و صداقت دو عنصر مهم در شخصیت آیت الله شهید ابراهیم رئیسی محسوب می‌شد. رضای او برگرفته از رضایتش به رضای خداوند بود. او برای خلق خدا کار می‌کرد و تجلی امر خداوند را در رضایت و ارائه خدمات به مردم می‌دانست.

وی به دستاورد‌های شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست جمهوری اشاره و بیان کرد: احیای «شورای هنر» از جمله برنامه‌های بسیار ارزنده‌ای بود که سال‌ها در حد یک شعار باقی مانده بود و در زمان ریاست او به اجرا گذاشته شد. به همین دلیل، این شورا طی ۳۳ جلسه منظم نتایج ارزشمندی به همراه خود آورد.

وی ادامه داد: تصویب سند استاد شاگردی، سند موسیقی بعد از ۱۰ سال در حالی که موسیقی کشور با چالش‌ها و مشکلات بسیاری روبه‌رو بود و تصویب سند معماری، هنر‌های نمایشی و تجسسی همگی زیربنا‌های ارزشمندی بود که در زمان ریاست جمهوری شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی پایه‌گذاری شد. 

وی تاکید کرد: دستاورد‌های شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی حرکت‌های ارزشمندی را در عالم هنر بر جای گذاشت از سوی دیگر برنامه‌ریزی برای ایجاد «شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق» با محوریت تبادلات فرهنگی و هنری تاثیرات شگرفی را بر منطقه خواهد گذاشت. شاید به وضوح بتوان تاکید کرد که آخرین اثر ماندگار خادم الرضا «شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق» است. بی‌شک هنر در دولت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی سامان یافت.

نجفقلی حبیبی مدرس حوزه فلسفه هم در تجلیل از شهید آیت الله رئیسی بیان کرد: او یکی از مهم‌ترین افراد برای اعتلای فرهنگ و هنر و اندیشه ایرانی اسلامی محسوب می‌شود. شهید از علاقه‌مندان ارتباط فرهنگ و دانشگاه بود. او قوام کشور را به توسعه علم و دانشگاه می‌دانست و بر این باور بود که جامعه با استادان و دانشجویان زنده است. شهید رئیسی روی این موضوع اهتمام داشت که دانشگاه‌ها در عین داشتن یک فضای آرام و البته حضور سیاسی دانشجویان و دانشگاهیان، می‌توانند در ارتقای سطح علمی کشور و بخش صنعت نقش ایفا کنند.

شاهین فرهت رهبر ارکستر پیشکسوت نیز در ادامه بیان کرد: من دو بار رئیس جمهوری را دیدم و برای من هر بار خاطرات جذابی برجای ماند. دفعه اول در مراسم افطاری ساختمان ریاست جمهوری بود که در آن مراسم پیرامون موسیقی علمی، موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی با رییس جمهوری صحبت کردم و خواستم که به فرهنگستان هنر در حوزه‌های پژوهشی کمک کند و او با فراغ بال این کار را انجام داد. دفعه دوم هم در دیدار هنرمندان مختلف با شهید رئیسی بود که باز هم از توسعه موسیقی علمی و موسیقی ایرانی صحبت کرد که واقعا برایم ارزنده بود.

همایون همتی فیلسوف در این مراسم يادبود ضمن اشاره به آشنایی ۳۰ ساله‌اش با رئیس جمهوری گفت: از آنجا که از نزدیک و در زمان طولانی با او آشنایی داشتم بنابراین به خوبی به روحیه انتقادپذیر او واقف بودم. او به خاطر تدابیر امنیتی مجبور بود کمتر در بین مردم حضور پیدا کند، اما با این حال همیشه از ما می‌خواست که انتقادات خود را نسبت به او اعلام کنیم.

وی ادامه داد: پیگیری او در بخش‌های فرهنگی قابل تقدیر بود. شوق و علاقه‌اش برای خدمت فراوان بود و در این مسیر لحظه‌ای آرام نمی‌نشست. نکته قابل توجه و ویژگی خاص او طهارت نفس بود که یک خصیصه ارزنده بود.

گلعلی بابایی نویسنده نیز در این مراسم ضمن ادای احترام به مقام شهدای رئیس جمهوری و هئیت همراه اظهار کرد: خبر شهادت رئیس جمهوری هم جامعه را متاثر و هم متحیر کرد. شهید آیت الله ابراهیم رئیسی کسی بود که توانست دل‌های مردم را با خود همراه کند.

وی در ادامه با بیان متنی همدردی اصحاب قلم با آحاد مردم را اعلام کرد.

با عشق به رئیسی رای دادم

داریوش ارجمند در این مراسم رویکرد شهید آیت الله ابراهیم رئیسی در سازمان ملل را یادآوری و بیان کرد: رئیس جمهوری شهید در سفری که به نیویورک داشت و در سخنرانی در سازمان ملل شجاعانه عکس شهید سپهبد قاسم سلیمانی را به روی دست گرفت و او را مبارزی بزرگ در مسیر تروریست و در ادامه قرآن را حقیقتی ماندگار خواند.

وی ادامه داد: من درباره یکی از مسائل ساده منتقد او بودم. او در یک افطاری قول داد که کمکی به موسسه هنرمندان پیشکسوت داشته باشد و بعد از یکی دو سال خبری نشد. در همین حین بود که بار‌ها در برنامه‌های جشن تولد هنرمندان انتقاد‌های تندی را مطرح کردم که چرا این پول به موسسه هنرمندان پیشکسوت اختصاص پیدا نمی‌کند.

ارجمند ضمن گلایه از برخی از رسانه‌ها تصریح کرد: برخی رسانه‌ها و فضای مزاجی (تاکید خود هنرمند به این کلمه) اقدام به حاشیه‌سازی کردند و برچسب‌هایی را به داریوش ارجمند مبنی بر این موضوع که حدود ۲۰ میلیارد از دولت دریافت کرد، زدند، در حالی که این پول برای ۱۴۰۰ هنرمند عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت است.

ارجمند در حالی که بغض کرده بود بیان کرد: بزرگ مردی رئیس جمهور ما بود که با عشق به او رأی دادیم؛ آرزو می‌کنم عادات، روش و شیوه او در مردانی که پس از این امور مملکت را به دست می‌گیرند هم باشد. از این مرد بیاموزند که چگونه با مردم و میان مردم بود و تا آخرین روز خدمت جانش را برای کشور داد.

وی افزود: سیدالشهدای شهید خدمت سید جلیل القدری بود که قدر مردم را می‌دانست و با خلوص و عارف بود، شما دیدید چگونه با مردم حرف می‌زد. شهید رئیسی جمله معروفی دارد که می‌گوید یتیمی را نشنیده‌ام بلکه آن را چشیده و حس کردم. مرحوم امام (ره) نیز همیشه از کسانی حرف می‌زد که کوخ‌نشین هستند چرا که این افراد طعم کوخ‌نشینی را چشیده‌اند.

این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: از شهید رئیسی بی‌نیازی و ساده زیستی را یاد گرفتیم و آموختیم به دنیا حریص نشویم، این شاخص‌ها را در هر سطحی که هستید یاد بگیرید. آیت الله رییسی مقام بزرگی داشت، اما خیلی فروتن بود، ایشان در برابر عدالت، خداوند و مردم خودش را کوچک می‌شمرد، ولی در مقابل ظلم و ستم می‌ایستاد.

وی افزود: حسرت دارم چرا که وزارت ارشاد پدری دلسوز را از دست داد و در گذشته به این میزان به این وزارتخانه توجه نمی‌شد.

ارجمند گفت: رئیسی دوستدار مردم بود، همچنان که دوستدار خداوند بود. امیدوارم همه ما درس‌های شایسته‌ای از زندگی این مرد بزرگ گرفته باشیم و در زندگی خود به آن‌ها عمل کنیم.

در ادامه مرتضی آخوندی از ناشران پیشکسوت کتاب‌های دینی هم بیان کرد: در این مدت دیدیم که تمام مستضعفان دنیا درباره شهید رئیسی چگونه گریه کردند و باز هم دیدم فرعون صفتانی که در برخی از کشور‌ها حاکم هستند چه واکنش‌هایی نشان دادند. ببینید چه فرقی بین کسی که در راه درست و کسی که در راه غرور گام بر می‌دارد، وجود دارد.

وی افزود: من دیدار‌های زیادی با شهید آیت الله رئیسی داشتم. آخرین باری که در دیدار با هنرمندان بودیم شاهد دغدغه‌مندی این شهید بزرگوار در عرصه فرهنگ و هنر بودیم. یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های او موضوع حل مشکل کاغذ و فروش مجازی کتاب‌ها بود که می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاورد‌ها محسوب شود.

علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز موسیقی، شعر و سرود سازمان صدا و سیما هم پس از صحبت‌های آخوندی قطعه شعری را در تجلیل از مقام فرهنگی رئیس جمهوری قرائت کرد.

بهروز افخمی کارگردان سینما نیز در بخش دیگری از این برنامه گفت: او در سن ۶۳ سالگی شهید شد و چه سن مرموزی است، چون انسان در پخته‌ترین شرایط سنی قرار دارد. بهتر از این عاقبت برای آیت‌الله رئیسی نمی‌توانست اتفاق بیفتد، چون ممکن بود بعد از چند سالی که از عمرش می‌گذشت، نمی‌توانست با این طراوت خدمت‌رسانی کند.

وی ادامه داد: شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بهترین حالت خود از میان ما رفت و آینده‌ای که بعد از موقعیت جدید ایران در حال فراهم شدن است با یک دولت جوان و پرتحرک‌تر گسترش پیدا می‌کند. امیدوارم خداوند متعال از سر تقصیرات ما بگذرد و اگر لایق باشیم چنین مرگی را نصیب ما کند.

رضا مهدوی پژوهشگر و مدرس موسیقی سخنران بعدی این یادبود گفت: خدمات ارزنده‌ای در این دولت انجام شد و جهانیان هم واقف بر این موضوع بودند. اصلا به همین دلیل بود که عرصه را برای ایران عزیز تنگ‌تر کردند.

وی افزود: البته شهدای خدمت، شهید جمهور و یاران او، اجر الهی دارند و بهشت برین جایگاه آن‌هاست، اما ما غفلت کردیم و ندیدیم آنچه باید می‌دیدیم. باید به این موضوع دقت بیشتری کنیم. در این راستا امیدوارم در ۵۰ روز بعدی ماجرا به سمتی برود که این خدمت‌رسانی سرلوحه منتخب ملت باشد، چرا که اهالی موسیقی شاهد بودند اقدامات بسیار موثری در عرصه موسیقی طی دو سال اخیر انجام شد. مسیری که یکی از آن‌ها سند موسیقی محسوب می‌شود.

مهدوی گفت: اینکه شهید رئیسی باعث شد فرهنگ و هنر درست تببین شود، دربرگیرنده نکات مهمی است که می‌تواند از جهات بسیاری مورد توجه قرار گیرد. امیدوارم ما مسلمانان و ایرانیان به رضای حق تسلیم باشیم همان گونه‌ که شهیدان خدمت چنین کردند.

غلامرضا شجاع رئیس اتحادیه چاپ هم در این مراسم بیان کرد: اتفاقی که در این دولت افتاد بررسی جدی موضوع کاغذ و تشکیل کارگروهی به ریاست آقای مخبر بود که باعث شد ما در حوزه کتاب‌های درسی خودکفا باشیم. بنده در زمانی که در ستاد شهید آیت الله رئیسی بودم اتفاق ارزنده‌ای افتاد و طی آن تشکل‌های مربوط به حوزه چاپ و مطبوعات با او بیعت کردند. رئیسی واقعا انسان دیگری بود و تک تک سلول‌های بدنش در اختیار مردم و خدمت کردن به آن‌ها بود. او جزو صادق‌ترین‌ها بود که در این هزار روز زمان ریاست جمهوری، تمام عشق و علاقه خود را به رهبری اعلام کرد. او تنها کسی بود که در رابطه با نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری حرف بی‌ربطی نزد.

در ادامه و پس از اجرای قطعه «شهید جمهور» توسط یکی از گروه‌های سرود کشور نوبت به سخنرانی تعدادی از اهالی رسانه و تئاتر رسید.

پیام فضلی‌نژاد پژوهشگر و فعال رسانه‌ای در این بخش از برنامه گفت: رئیس جمهوری نماد یک کشور است که در یک فضای پرچالش، کشور را زیر تدابیر مقام معظم رهبری اداره می‌کند. پس کسی که اهل فرهنگ و هنر باشد نمی‌تواند در سوگ نماد یک کشور ننشیند.

وی افزود: درباره آیت الله رئیسی قضاوت‌هایی صورت گرفت، اما او به یک فهم فرهنگی رسیده بود و در زمینه زیست خود یک شخصیت فرهنگی داشت. او به فهمی رسید که باعث شد واقعیت‌های فرهنگی ایران را بیشتر درک کند و با صاحبان افکار داد و ستد داشته باشد. میراث او میراثی بود که نمی‌توان بوی تحجر از آن شنید. شهید رئیسی تلاش می‌کرد اصول و اصولگرایی را با فهم درست خود از زمانه درآمیزد.

حسین مسافرآستانه کارگردان تئاتر هم در بخش بعدی این برنامه عنوان کرد: از هرچه بخواهم بگویم قطعا هم شنیده‌اید و هم از نزدیک با وجودتان درک کردید. شهید رئیسی انسان ساده زیستی بود و هرچه از ویژگی‌های او بگویم کم است.‌ ای کاش چنین سانحه‌ای پیش نیامده بود تا بتوانیم در حضور این شهید بزرگوار درباره مشکلات تئاتر سخن بگوییم. مطمئن بودم با درایت ایشان بسیاری از مشکلات تئاتر می‌توانست حل شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *