قاچاق و کمبود دام عامل گرانی گوشت قرمز/ تب افزایش قیمت چه زمانی فروکش میکند
قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز که در هفته سوم آبان ماه امسال حدود ۵۰ هزار تومان بود هفته به هفته روند صعودی به خود گرفت در آذرماه به حدود ۷۰ هزار تومان رسید تا رکورد جدید برای خود ثبت کند و بی ثباتی در این بازار به اوج خود برسد همچنین قیمت هر کیلوگرم دام زنده نیز به دلیل کمبود در میادین به ۳۰ هزار تومان رسید.
فعالان این بخش افزایش نرخ ارز و خروج غیرقانونی دام زنده از مرزهای غربی و جنوبی کشور را از جمله دلایل این افزایش قیمت عنوان میکنند.
منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام کشور در این باره با بیان اینکه قیمتهای گوشت قرمز در سطح بازار، قابل قبول نیست، گفته بود: همه اصناف با قیمت فعلی گوشت قرمز مخالف هستند.
به گفته وی، لاشههای گوسفندی برای قصاب کیلویی حدود ۵۵ هزار تومان تمام میشود و باید با قیمت ۵۸ تا ۵۹ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.
رئیس شورای تأمین کنندگان دام کشور با بیان اینکه قاچاق دام بهویژه دامهای مولد بهصورت گسترده در حال انجام است، اظهار کرده بود: همزمان با ممنوعیت صادرات، پدیده شوم قاچاق در دام ایجاد شد، برای جلوگیری از قاچاق باید ممنوعیت صادرات برداشته شود.
از طرفی علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی پیش تر در گفتوگو با گفته بود: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال مقدار دام پیش بینی شده برای سال ۹۷ در حال اتمام است همچنین به دلیل ذبحهای زیادی که در اعیاد صورت گرفته همه بر بازار تاثیر گذاشته است.
ملکی اظهار کرده بود: تمام مسائل و کمبودها در این زمینه را به مسئولان انتقال دادیم و آنها باید چارهای برای این مسئله بیاندیشند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی خاطرنشان کرده بود: اگر جلوی قاچاق دام گرفته نشود باید در انتظار افزایش قیمت بیشتر باشیم.
هر چند فعالان این بخش نسبت به کمبود دام هشدار داده بودند اما، ظاهرا این هشدارها کارساز نبوده به دلیل اینکه اقدام عاجلی از سوی مسئولان صورت نگرفته و یا اقدامات کافی نبوده و نتوانسته روند افزایشی قیمت را متوقف کند.
اکنون که دلایل افزایش قیمت از سوی فعالان این بخش به روشنی اعلام شده باید به انتظار اقدامات مسئولان در این زمینه نشست و دید آیا قیمت گوشت سرانجام کاهشی خواهد شد یا همانند قیمت مرغ روند افزایشی ادامه خواهد داشت.