افتتاح رصدخانه ملی پایگاه رفاه ایرانیان با حضور وزیر کار
خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، رصدخانه ملی رفاه ایرانیان شبکهای سیاست محور است که رصد نظاممند و مستمر شرایط و مسایل مربوط به رفاه همه افراد و خانوارها را در پهنه جغرافیایی کشور بر عهده دارد تا از سیاست، برنامه، تصمیمگیری و اجرای «کارآمد و مبتنی بر شواهد» حمایت کند.
اهداف ایجاد رصدخانه ملی رفاه ایرانیان داشتن تصویری روشن از وضعیت رفاهی کشور، منطقه، استان، شهر، کمک به سیاستگذاری مبتنی بر شواهد، ایجاد پلتفرم کاملی از دادهها و اطلاعات رفاهی برای کاهش فقر و بیعدالتی و نابرابری در حوزه رفاه، اشتراک دادهها و آمار با سازمانهای دیگر، شناسایی فقر و توزیع جغرافیایی آن و سیاستگذاری دقیق و هدفمند جهت محرومیتزدایی از مناطق کم برخوردار است.
همچنین در رصدخانه ملی رفاه ایرانیان شاخصهای پایگاه رفاه ایرانیان احصا و به صورت ترکیبی در روند چندساله در این رصدخانه تحلیل میشوند.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاح این رصدخانه تاکید کرد: با راهاندازی پایگاه رفاه ایرانیان و افتتاح رصدخانه این پایگاه، بستری فراهم شده تا بتوانیم خدمات مناسب را به آحاد جامعه ارائه بدهیم.
مرتضوی همچنین با اشاره به اینکه این پایگاه مظهر عدالت را برای وزارت رفاه هویدا میکند، گفت: پایگاه رفاه ایرانیان بستری را مهیا کرد که توانستیم زیرساخت مناسب برای اجرایی شدن طرح کالابرگ الکترونیکی را مهیا کنیم.
بنابه اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طرحهایی مانند یارانه مضاعف برای ارتقا امنیت غذایی کودکان ۵ ماه تا ۵ سال و یارانه برای مادران شیرده و دارای کودک شیرخوار نیز طرحهای دیگری است که از طریق این بستر مهیا شده است.
همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که وزارت تعاون از اطلاعات این پایگاه برای وسعسنجی در بخش دهکبندی جامعه استفاده کرده و از طریق پایشهای مکرر، اطلاعات درآمدی مختلف جامعه را به روز میکند.
البته تمهیداتی هم برای اعتراض به یافتههای پایگاه رفاه ایرانیان اندیشیده شده است. صولت مرتضوی با اعلام این خبر اظهار کرد: اگر نسبت به دهکبندی و اطلاعاتی که از طریق این مرکز ارائه میشود اعتراض وجود داشته باشد، قابل رصد، پیگیری و اعتراض است.
اساسا پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نقش مهمی در سیاستگذاری و اجرای طرحهای رفاهی و یارانهای توسط دولت خواهد داشت. چه آنکه این پایگاه تلاش کرده با تجمیع بانکهای اطلاعاتی گوناگون، وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد و خانوارها را بررسی و تحلیل کند.
از آنجایی که طبق اعلام علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاهی ایرانیان، این پایگاه توسعه عدالت اجتماعی، توسعه حکمرانی داده محور از طریق دادههای ثبتی و متقن، مشاهده وضعیت کلان رفاهی و اقتصادی کشور و تحلیل شرایط، بازتوزیع عادلانه ثروت از طریق حمایت گروههای کم درآمد و دریافت مالیات از گروههای پردرآمد، صرفه جویی در منابع مالی دولت از طریق هدفمندکردن سیاستهای حمایتی و ارزیابی اثربخشی سیاستهای رفاهی و تحول در ارائه خدمات حمایتی را دنبال میکند، تبیین و ارائه چنین مشخصاتی نیازمند زیرساختی همچون رصدخانه ملی رفاه ایرانیان بوده که حالا افتتاح شده است.
انتهای پیام/