صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پورعباس: تشکیل سازمان ملی سنجش به معنای جدایی از وزارت علوم نیست/ افزایش تعاملات را دنبال‌ می‌کنیم

۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵:۴۱
کد خبر: ۴۷۷۲۸۱۰
سرپرست سازمان ملی سنجش گفت: تشکیل سازمان سنجش به معنای جدایی از وزارت علوم نیست بلکه سازمان سنجش به‎‌دنبال افزایش تعاملات با این وزارتخانه و وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و کار است.

خبرگزاری میزان - عبدالرسول پورعباس، امروز یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در اولین نشست خبری سال جدید ضمن اشاره به اینکه بیش از۴۰ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و در این مدت تحولات خوبی در آموزش عالی از جهت کمی داشتیم، گفت: در گام دوم انقلاب قرار است تغییرات گسترده‌ای رخ دهد و باید علاوه بر تضمین کمی، اعتبارسنجی کیفیت در قامت ملی را نیز داشته باشیم.

سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با بیان اینکه هدایت شغلی و هدایت تحصیلی باید مطرح شود به نحوی که همه داده‌های آموزشی فرهنگی جامعه را رصد کند، افزود: سازمان سنجش با سه وزارتخانه (علوم، آموزش و پرورش و بهداشت) تعامل داشته و این در حالی است که توسعه مهارت و صلاحیت‌های حرفه‌ای هر روز پررنگ‌تر شده و باید فراسازمانی عمل می‌شد، به همین دلیل در سازمان ملی سنجش و ارزشیبابی نظام آموزش کشور خدماتی فراتر از وزارت علوم ارائه می‌شود.

پور عباس توضیح داد: سازمان سنجش از وزارت علوم جدا شد اما به معنای قطع ارتباط نیست، این اتفاق رخ داد تا تعاملات وسیع‌تری با ۳ وزارتخانه صورت گیرد و در عین حال این سازمان با وزارت کار هم در حوزه مهارتی و صلاحیت حرفه‌ای همکاری کند.

وی بیان کرد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور ۲ بال دارد که یکی از آن‌ها ارزیابی داوطلبان مراکز آموزش عالی و افرادی که قصد دارند در حوزه فنی و حرفه‌ای و دانشی مدرکی دریافت کنند، است، به طور کلی همه آزمون‌های رسمی و غیررسمی برعهده این سازمان است وتعامل گسترده ای یا نهادهای مجری داریم و بال دوم این سازمان مسئولیت ارزشیابی اعتبارسنجی و کیفیت است و فعالیت گسترده‌ای تحت عنوان ارزیابی درونی در همه سازمان‌ها دارد.

سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با اشاره به اینکه این سازمان جدید وظیفه راستی آزمایی اسنادی مانند سند تحول آموزش و پرورش یا سند راهبردی وزارت علوم را نیز برعهده دارد، عنوان کرد: سازمان سنجش ۴۸ سال قبل تاسیس شد و در این سازمان جدید از تجربه وسیع گذشته استفاده می‌شود.

وی گفت: این سازمان به صورت هیات امنایی اداره می شود و هیات امنای سازمان ملی سنجش در ۶ ماه آینده به طور کامل مستقر می شوند.

تغییر کنکور سراسری از آزمون رقابتی به آزمون تسلط یکی از دستاوردهای سازمان سنجش است

در ادامه این نشست رضا محمدی، سرپرست مرکز پژوهش و نوآوری هوشمندسازی سازمان سنجش نیز درباره دستاورد‌های این سازمان گفت: اطمینان بخشی به جامعه و نهاد‌های ذی‌نفع مبنی بر تحقق ماموریت و اهداف نظام آموزشی و انتظارات آن‌ها از نظام آموزش کشور، امکان ترسیم تصویری منسجم و یک‌پارچه از کیفیت نظام آموزش کشور و ارزیابی و هدایت آن به سمت نیاز‌های توسعه‌ای کشور، ایجاد سازوکاری برای ارزیابی از کیفیت و جهت‌گیری‌های کلان آموزش کشور با امکان تصحیح و ارتقاء جریان آموزشی، کمک به استانداردسازی و کیفیت بخشی به فعالیت راهبردی سنجش در وزارت آموزش و پرورش و تغییر کنکور سراسری از آزمون رقابتی به آزمون تسلط و تشخیص صلاحیت آموزشی از جمله دستاورد‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور است.

وی همچنین دباره ترکیب هیئت امناء سازمان ملی سنجش توضیح داد: رئیس جمهور به عنوان رئیس هیئت امناء و در غیاب وی معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دو نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان به عنوان دبیر هیئت امناء، دو نفر از رؤسای دانشگاه‌ها ( یک نفر از روسای دانشگاه‌های وزارت علوم و یک نفر از روسای دانشگاه‌های وزارت بهداشت) و چهار نفر متخصص و صاحب نظر در حوزه سنجش و ارزشیابی آموزشی از جمله هیات امنای سازمان ملی سنجش هستند.

نتایج مرحله اول آزمون سراسری تا ۱۵ خرداد منتشر می‌شود

احسان جمالی، معاون فنی و آماری سازمان سنجش نیز در این نشست گفت: درباره اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری دانشگاه‌ها در حال بررسی حدنصاب برای پذیرش هستند و تا اواسط خرداد نتایج چند برابر ظرفیت اعلام  و نتایج نهایی آزمون نیز هفته دوم شهریور ماه منتشر می‌شود.

 وی با بیان اینکه نتیجه آزمون ارشد تا ۱۵ خرداد اعلام و نتایج نهایی نیز تا نیمه شهریور مشخص می‌شود توضیح داد: نتایج مرحله اول آزمون سراسری و نمرات خام تا ۱۵ خرداد روی سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد؛ نتایج ۳ برابر ظرفیت آزمون نوبت اول برای پذیرش دانشگاه فرهنگیان نیز تا اواسط خرداد اعلام می‌شود. مراحل مربوط به ارزیابی تخصص تا پایان تیرماه در نظر گرفته شده است، نتایج نهایی آزمون فرهنگیان باید قبل از انتخاب رشته آزمون سراسری یعنی تا اواسط مردادماه اعلام شود.

در ادامه سید جلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بحث تعارض منافع در دولت عاملی در جهت تاخیر در تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به عنوان نهاد مستقل ارزشیابی بوده است.

وی ضمن اشاره به اینکه تاکنون سازمانی برای سنجش و ارزشیابی ذهن و افکار دانشجویان جهت برقراری عدالت آموزشی نداشتیم، اما هم‌اکنون سازمان ملی نظارت و ارزشیابی را داریم، گفت: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور گلوگاه مهمی برای ارتقای کیفیت و عدالت در کل نظام آموزش عالی است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *