صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهم‌ترین اقدام برای جوانی جمعیت کار فرهنگی و اقتصادی است/ جلوگیری از سقوط کاهش تولد در ۲ سال اخیر

۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸:۵۵
کد خبر: ۴۷۷۲۵۷۳
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان برای جوانی جمعیت باید کار فرهنگی و اقتصادی کرد گفت: در ۲ سال اخیر از سقوط کاهش تولد جلوگیری شده است.

خبرگزاری میزان- حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز، شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ همزمان با آغاز هفته ملی جمعیت در نشست خبری گفت: تمام معاونت‌های وزارت بهداشت از جمله معاونت توسعه، معاونت بهداشت، معاونت درمان، معاونت آموزشی و پژوهشی برای تحقق سیاست‌های جوانی جمعیت فعالیت می‌کنند و باید کنار هم باشند، در قرارگاه ملی جمعیت ۲۲ جلسه با حضور همه معاونت‌های وزارت بهداشت برگزار شده است.

وی ضمن اشاره به اینکه از ۷۳ ماده قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۴۳ ماده به طور مستقیم به وزارت بهداشت مربوط می‌شود، ادامه داد: در گسترش خدمات سلامت در مناطق مختلف و روستا‌ها شاهد ضعف‌هایی بودیم، در برخی از شهر‌ها باید شبکه سلامت را گسترش دهیم.

معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه مهم‌ترین کار برای جوانی جمعیت کار فرهنگی و در کنارش کار اقتصادی است و باید این اقدام‌ها را با هم پیش ببریم، افزود: در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ حدود ۴۰ هزار تولد کمتر بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۷ هزار تولد رسید و در ۲ سال اخیر با تلاش دولت و وزارت بهداشت از سقوط کاهش تولد جلوگیری شده است.

فرشیدی با بیان اینکه بهترین سن باروری ۲۰ تا ۳۰ است چراکه هم عوارض کمتری دارد و هم مادر می‌تواند برای زایمان بعدی برنامه‌ریزی کند، توضیح داد: در سال ۱۴۰۲ زایمان بین سن ۲۰ تا ۲۵ سال و  ۲۵ تا ۲۹ سال افزایش داشته است و از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ زایمان سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است.

راه‌اندازی ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح ۲ در دولت سیزدهم/ فعالیت ۱۲۶ مرکز درمان ناباروری سطح ۳

سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این نشست ضمن اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اقدامات معاونت درمان وزارت بهداشت برای جوانی جمعیت درمان ناباروری بوده است، گفت: در سال‌های گذشته با سیاست کنترل جمعیت درمان ناباوری تحت پوشش بیمه قرار نداشتند، اما با تغییر ریل و اولویت جوانی جمعیت ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح ۲ در این دولت راه‌اندازی و فعال شده است، هم اکنون هر دانشگاه علوم پزشکی دارای یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ هستند و ۲۷ هزار و ۴۹۹ مراجعه به این مراکز صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۶ مرکز درمان ناباروری سطح سه داریم که ۵۰ مرکز آن دولتیست ادامه داد: درسال گذشته ۳۳ عمل جراحی در درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته و یک میلیون و ۱۰۰ هزار و مراجعه به مرکز سطح سه صورت گرفته و ۱۱۲ هزار و ۶۸۳ مورد آی وی اف انجام شده که ۳۶ هزار موردش مثبت بوده است.

معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۳۱۰ هزار زایمان سال گذشته در مراکز درمانی دولتی به‌صورت رایگان انجام گرفته است، افزود: برای ۱۲۰ نفر در اورژانس‌های مامایی کارمی کردند، کارگاه آموزشی برگزار کردیم و ۹۰ درصد از هزینه‌های درمان‌های سرپایی و جراحی تحت پوشش بیمه قرار گرفته و همچنین ۲۷۰ هزار کلاس آموزشی برای مادران باردار برای ترویج زایمان طبیعی صورت گرفته است.

کاهش ازدواج و طلاق در کشور

صابر جباری، رئیس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست گفت: در شبکه بهداشت و درمان کشور حدود ۳۲هزار بهورز و ۳۲هزار مراقب سلامت در مراکز بهداشت درمانی شهری و روستایی مشاوره‌های فرزند‌آوری را ارائه می‌دهند.

وی ضمن اشاره به اینکه حدود ۱۳هزار و ۸۰۹ نفر ماما در شبکه بهداشت کشور حضور و فعالیت دارند، ادامه داد: در درمان و بلوک‌های زایمان ۱۰هزارو ۲۰۰ ماما مشغول به کارند. متخصاص زنان در بخش دولتی ۲ هزارو ۸۶ نفر هستند و در بخش خصوصی ۶هزارو ۸۴۲ نفر ارائه خدمت می‌کنند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواه و مدارس وزارت بهداشت افزود: سال ۱۴۰۲ در مقایسه با ۱۴۰۱ حدود ۸.۷ درصد کاهش ثبت ازدواج داشتیم و ازدواج‌ها به عدد ۴۸۱ هزار و ۲۶ مورد رسید. طلاق در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ کاهش داشته و از ۲۰۷ هزار و ۸۴۰ طلاق به ۲۰۱ هزار و ۴۸۶ مورد رسیده است که کاهش ۳ درصدی را نشان می‌دهد

وی ضمن بیان اینکه شاخص‌های مراقبت‌های قبل از بارداری و حین بارداری در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ رشد یافته است، توضیح داد: مرکز درمانی سطح ۲ و ۳ ناباروری در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ رشد داشته است.

جباری با بیان این که در حوزه ناباروری، سهمیه فلوشیپ ناباروی از ۲۶ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۳۸ نفر در حال حاضر رسیده و تخصص زنان نیز از ۲۹۲ سهمیه به ۳۴۴ رسیده است، گفت: رشد چشمگیر حق الزحمه دستیاران به ویژه برای متاهلان و بانوان نیز در این راستا انجام شده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواه و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به این که در زمینه فعالان جمعیتی هیچ اقدامی صورت نگرفته بود اما هم‌اکنون ۴۴۴ گروه مردمی در زمینه جوان‌سازی جمعیت فعالیت دارند، گفت: خوابگاه‌های متاهلی با افزایش ۲۶ درصدی از ۸۰۷ خوابگاه به ۱۱۰۲ خوابگاه افزایش یافته و تعداد دانشجویانی که وام متاهلی دریافت کردند از هزار و ۶۹۳ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲ هزار و ۳۷۵ نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

انتهای پیام/

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *