صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیامد‌های ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک در آمریکا

۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹:۰۳
کد خبر: ۴۷۷۲۵۵۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کارشناسان می‌گویند که ممنوع شدن تیک‌تاک در آمریکا باعث از بین رفتن کسب‌وکار‌ها در این کشور و از طرفی دیگر باعث حاموش شدن صدای حامیان فلسطین در این کشور می‌شود.

خبرگزاری میزان - به‎تازگی فشار‌ها بر شرکت بایت‌دنس، شرکت مالک نرم‌افزار تیک‌تاک برای فروش سهام مالکیت آن به آمریکا در حال افزایش است. 

در حالی که تیک‌تاک اعلام کرده که متعهد به مبارزه با ممنوعیت احتمالی در دادگاه است، صاحبان مشاغل کوچک در آمریکا، که به‌عنوان منبع اصلی درآمد خود به این نرم‌افزار وابسته هستند، در نگرانی به‌سر‌می‌برند.

تیک‌تاک در واکنش به ممنوعیت احتمالی، شرکت‌های روابط عمومی را در سراسر آمریکا استخدام کرده است تا اهمیت این نرم‌افزار را برای مشاغل کوچک و اقتصاد آمریکا برجسته کنند.

تاثیر ممنوعیت تیک‌تاک بر کسب‌وکار‌ها در آمریکا

در گزارش جدید موسسه آکفورد اکونومیکس، ۴۵ درصد از صاحبان کسب‌وکار‌های کوچک در آمریکا که در تیک‌تاک فعالیت می‌کنند، این نرم‌افزار را برای وجود خود حیاتی می‌دانند. 

استفاده از عملکرد‌های بازاریابی و فروشگاه به‌طور متوسط درآمد کسب‌وکار‌ها را تا ۸۸ درصد افزایش می‌دهد. 

این گزارش تخمین می‌زند که با وجود بیش از ۷ میلیون کسب‌وکار در آمریکا که اکنون از تیک‌تاک و تیک‌تاک شاپ استفاده می‌کنند، این نرم‌افزار ۲۴ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک کرده است.

اریکا و کریگ ماونت، صاحبان یک کسب‌وکار در داکوتای جنوبی (با ۶۸۴ هزار دنبال‌کننده در تیک‌تاک) از درآمد ۶۰ هزار دلاری در بازار کشاورزان محلی در سال ۲۰۱۸ به درآمد ۱۶ میلیون دلاری از طریق تیک‌تاک در سال ۲۰۲۳ رسیدند. 

آن‌ها درباره موضوع ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک در آمریکا، می‌گویند: ما به این موضوع اعتراض داریم. اگر این ممنوعیت اعمال شود و ما نتوانیم از تیک‌تاک استفاده کنیم، کسب‌وکار خود را از دست خواهیم داد.

در حال حاضر ۹۰ نفر در شرکت اریکا و کریگ‎ماونت مشغول به کار هستند و این موضوع باعث ایجاد نگرانی آن‌ها درباره آینده شغلی خود شده است.

اریکا و کریگ‎ماونت تنها صاحبان مشاغلی نیستند که از ممنوعیت تیک‌تاک ضربه می‌خورند.

کیمانی گورهام و لوگان سایدسینگر که یک نانوایی را اداره می‌کنند (با ۹۶۲ هزار دنبال‌کننده) معتقدند که توجیه واشنگتن برای ممنوعیت تیک‌تاک دروغ است. 

آن‌ها می‌گویند: این ممنوعیت به دلیل امنیت نیست، بلکه دلیل آن پول است. 

لورن اشنیپر، کارشناس اقتصادی درباره تاثیری که ممنوعیت پیشنهادی می‌تواند بر کسب‌وکار‌ها داشته باشد، هشدار داده است.

ممنوعیت تیک‌تاک و صدای حامیان فلسطین

کارشناسان در کنار اشاره به تاثیر ممنوع شدن تیک‌تاک بر مشاغل در آمریکا، نسبت به محدود شدن آزادی بیان در رابطه با تحولات کنونی هشدار داده‌اند.

آن‌ها می‌گویند که ممنوعیت این نرم‌افزار اشتراک‌گذاری ویدیو، روایت‌های جوامع به حاشیه رانده شده، از جمله صدا‌های حامیان فلسطین را سرکوب می‌کند.

میدل‌ایست‌آی در این رابطه می‌نویسد: سیاست نظارتی آمریکا همیشه براساس نژادپرستی و با سرکوب هدفمند جوامع به حاشیه رانده‌شده است.

تصمیم دولت آمریکا برای ممنوعیت تیک‌تاک، در حالی که موضوع اشتراک‌گذاری داده‌های شرکت‌های فناوری آمریکایی با دولت‌های خارجی را نادیده می‌گیرد، نشان می‌دهد که داده‌ها و سیاست‌های نظارتی آمریکا تا حد زیادی از سوی نژادپرستی هدایت می‌شود.

میدل‌ایست‌آی همچنین می‌نویسد که نباید زمان ممنوعیت پیشنهادی تیک‌تاک را نادیده گرفت.

این یک نرم‌فزار رسانه اجتماعی است که به قربانیان سیاست آمریکا یک تریبون برای پخش تجربه‌ها و رنج‌های خود می‌دهد. این نرم‌افزار همچنین به تغییر گسترده‌ای در حمایت از سیاست آمریکا در خاورمیانه منجر شده و جوانان آمریکایی در حال حاضر با فلسطینی‌ها همدردی می‌کنند.

ممنوعیت تیک‌تاک در حال حاضر به دلیل تاثیر آن در تقویت صدا‌هایی که قبلا به حاشیه رانده شده بودند، دنبال می‌شود؛ وضعیتی که برای روایت رسمی آمریکا مضر است. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *