صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هاشمی: حق پخش تلویزیونی حق باشگاه‌هاست/ واگذاری سرخابی‌ها کار مشترک مجموعه دولت بود/ تلاش ما رفع دغدغه‌های ورزشکاران است

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵:۴۲
کد خبر: ۴۷۷۲۲۶۲
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
وزیر ورزش و جوانان گفت: یکی از وظایف ما در وزارتخانه این است که زحمات ورزشکاران را ارج بنهیم و اگر دغدغه‌ای برای مسائل شغلی و مسکن دارند آن‌ها را رفع کنیم.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، کیومرث هاشمی با حضور در برنامه صف اول رسانه ملی اظهار داشت: عرض سلام دارم خدمت همه بینندگان و مردم شریف ایران و خوشحالم که این فرصت برای بنده ایجاد شد که بتوانم درخدمت همه عزیزان باشم.

وزیر ورزش با اشاره شرایط کاروان ایران برای حضور در دو رویداد المپیک و پارالمپیک گفت: بالاترین سطح مسابقات در دنیا المپیک و در بخش توان‌یابان پارالمپیک است که به فاصله ۱۵ روز برگزار می‌شود. کمتر از سه ماه تا آغاز این مسابقات باقی مانده که کاروان المپیکی و پارالمپیکی ما خود را برای حضور قدرتمند در این دو رویداد آماده می‌کند.

وی افزود: تا به الان ۳۵ سهمیه کسب کرده ایم و تلاش همه فدراسیون‌های ما حضور موفق در این رویداد است. ارزیابی دقیقی تا الان برای سهمیه‌های باقی مانده نداریم، ولی تا آغاز مسابقات تلاش داریم که این سهمیه بیشتر شود. همچنین درخصوص اینکه چه تعداد مدال در این رویداد کسب خواهیم کرد فعلا فدراسیون‌ها ارزیابی خود را اعلام نکرده‌اند و تا قبل از اعزام کاروان اعلام می‌شود. همه فدراسیون‌هایی که تا به الان کسب سهمیه کرده‌اند تلاش دارند که با تمام قوا در این رویداد مهم حاضر شوند. ما نیز تلاش می‌کنیم که به هرجهت حمایت داشته باشیم از ورزشکاران و نمونه بارز آن برگزاری مراسم تجلیل از مدال‌آوران بود که با حضور رییس‌جمهور برگزار و پاداش سال ۱۴۰۲ پرداخت شد.

کیومرث هاشمی تصریح کرد: یکی از وظایف ما در وزارتخانه این است که زحمات ورزشکاران را ارج بنهیم و اگر دغدغه‌ای برای مسائل شغلی و مسکن دارند آن‌ها را رفع کنیم. بار‌ها که در خدمت رهبر انقلاب و رییس جمهور بودیم دغدغه ورزشکاران مطرح شده است و همه مسئولین نیز تاکید دارند که دغدغه ورزشکاران باید حل شود و آن‌ها بدون مشکل برای کشور افتخارآفرینی کنند. روز گذشته ۲۳ میلیارد تومان پاداش به مدال‌آوران پرداخت شد، ولی این به تنهایی کافی نیست و آن‌ها دغدغه‌های دیگر نیز دارند و باید به آن‌ها رسیدگی کنیم. در قانون طرح سرباز قهرمان اصلاحاتی انجام شده که رشته‌های بیشتری را مشمول می‌شود. در قانون جدید که در دستور کار صحن مجلس قرار گرفته نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت می‌شوند. همچنین در بحث مسکن یک طرح بسیار خوب به نام شهرک مدال داریم که در دستور کار قرار گرفته که بتوانیم آتیه مسکن قهرمانان نیز مهیا شود.

وی افزود: ۱۰۰۵ مدال برای کشور در سال ۱۴۰۲ کسب شده و وظیفه خود می‌دانیم که این قهرمانان با خیال آسوده به ورزش قهرمانی بپردازند. همواره سعی کردیم که در کنار ورزشکاران باشیم که مشکلات آن‌ها را درک و و از نزدیک ببینیم.

وزیر ورزش همچنین درخصوص بحث معافیت مالیاتی باشگاه‌ها اظهار داشت: یکی از ارکان مهم ورزش ما باشگاه‌ها هستند و اگر بخواهیم به سمت خصوصی‌سازی برویم باید در بحث معافیت مالیاتی باشگاه‌ها را حمایت کنیم. باشگاه‌ها در سطح کشور اشتغال‌زایی انجام می‌دهند و باید دغدغه مالیاتی آن‌ها رفع شود و اداره کل حقوقی ما درحال رایزنی است که دغدغه باشگاه‌های ما مرتفع شود و این را وظیفه خود می‌دانیم. ۳۴ هزار باشگاهی که در کشور فعالیت آموزشی دارند در تلاش هستیم که معاف از مالیات شوند و قرار است که آیین‌نامه اصلاح شود.

وی همچنین درخصوص خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: روزی که بنده در مجموعه وزارت ورزش حاضر شدم یکی از دغدغه‌های موجود بحث مالکیت مشترک سرخابی‌ها بود که می‌خواستند در لیگ قهرمانان حضور داشته باشند. به دنبال این بودیم که مشکل این دو باشگاه به شکل سطحی حل نشود و ریشه‌ای مشکل را حل کنیم. ما وظیفه تیم‌داری نداریم و وظیفه ما سیاست‌گذاری در ورزش است و به همین خاطر از روز اول این مسئله واگذاری و خصوصی‌سازی را در دولت مطرح کردیم که با موافقت رییس‌جمهور نیز همراه بود و با همراهی همه ارکان دولت باعث شد که این اتفاق خوب رخ دهد و ۸۵ درصد سهام دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود.

وی گفت: طبق قانون هفتم وزارت ورزش هیچگونه حقی برای کمک به باشگاه‌ها ندارد و به همین خاطر این دو باشگاه واگذار شد و قطعا با این واگذاری اتفاقات خوبی برای فوتبال ملی و باشگاهی ما رخ خواهد داد. در قانون هفتم یک بحث فیرپلی مالی تکلیف شده که باید طبق این قانون فیرپلی مالی نظارت بر عملکرد باشگاه‌ها وجود داشته باشد.

وزیر ورزش با اشاره به اینکه نظارت بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طبق وظیفه‌ای که قانون‌گذار برعهده وزارت ورزش گذاشته ادامه خواهد داشت گفت: باید همه کمک کنیم که مالکین جدید سرخابی‌ها در مسیر درست قدم بردارند و از مسیر اصلی دور نشوند. یک فرصت شش ساله برای مالکین جدید گذاشته شده که طبق برنامه‌ای که مشخص شده پیش بروند و در این مدت ما نیز هرگونه کمکی بتوانیم به این دو باشگاه خواهیم داشت. یک سهمی نیز برای مدیران و پیشکسوتان نیز درنظر گرفته‌ایم چراکه پیشکسوتان صاحبان اصلی این دو باشگاه هستند.

هاشمی همچنین با اشاره به بحث حق پخش تلویزیونی فدراسیون‌ها بیان کرد: آیین نامه‌ای بین سازمان صداوسیما و وزارت ورزش قرار است تصویب شود و حق فدراسیون‌ها برای پخش تلویزیونی داده شود و این حقی است که قانون‌گذار برای فدراسیون‌ها و ورزش ما گذاشته است.

کیومرث هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا ورزش ما دچار فوتبال زدگی شده است یا خیر گفت: فوتبال یک صنعت است و با همه رشته‌ها تفاوت دارد. فوتبال سهم خودش را از ورزش ما دارد، ولی این دلیل نمی‌شود که حق رشته‌های دیگر را ندهیم، به خصوص اینکه توجه ما به رشته‌های بومی و محلی کشورمان نیز هست. در بحث توسعه ورزش زورخانه‌ای که رهبر انقلاب نیز تاکید زیادی بر توسعه این رشته دارند اقدامات خوبی را انجام داده‌ایم و در تمامی مراسمات افتتاحیه مسابقات از ورزش زورخانه‌ای استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: الان بیشترین اعتبار را به رشته کشتی می‌دهیم چراکه پرمدال‌ترین رشته کشور است و به همین علت توجه کافی به این رشته داریم. درخصوص سایر رشته‌های ورزشی نیز وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک وظیفه خود می‌داند که توجه به همه رشته‌ها داشته باشد. فوتبال بیشترین درآمدی که دارد به دلیل اسپانسر‌هایی است که خودش جذب می‌کند. دولت در هیج بخشی حتی یک ریال برای باشگاه‌ها هزینه نمی‌کند، چون باشگاه‌داری وظیه دولت نیست. پتروشیمی و بانک‌هایی که مالکیت دو تیم را گرفته‌اند بخش خصوصی هستند و دولت هیچ دخالتی در امور مدیریتی آن‌ها ندارد.

هاشمی همچنین درخصوص اجرای برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور خاطرنشان کرد: در برنامه ملی پیشرفت ۸ دستگاه حضور دارند که با مدیریت وزارت ورزش این برنامه ملی پیشرفت اجرایی می‌شود. به طور مثال وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم جزو دستگاه‌هایی هستند که در برنامه ملی پیشرفت برای توسعه ورزش همگانی و توسعه ورزش قهرمانی گام برمی‌دارند. در این برنامه وظیفه ما سیاست‌گذاری است و ریل گذاری توسط وزارت ورزش انجام می‌شود.

وی همچنین با اشاره به طرح دیگر بزرگ ورزش کشور که در جلسه شورای عالی به تصویب رسیده اظهار داشت: طرح آمایش سرزمین نیز یکی از طرح‌های دیگر ما است که عدالت را در کشور ایجاد می‌کند و با اجرای این طرح دیگر سیاسیون نمی‌توانند دخالتی در تصمیم‌گیری‌ها داشته باشند. تا به الان ۹۳ هزار مکان ورزشی در این طرح ثبت جغرافیایی شده و دیگر بر مبنای طرح آمایش سرزمین در سطح کشور ورزشگاه‌ها ساخته و تجهیر می‌شوند. در طرح آمایش براساس استعدادی که وجود دارد ورزشگاه‌ها ساخته می‌شوند و باعث می‌شود بی‌عدالتی رفع شود و در طرح آمایش همه ظرفیت‌ها دیده می‌شود. طرح آمایش سرزمین یک قانون است که مدت ۴ ماه باید این طرح آماده شود و پیش‌بینی می‌کنیم که تا ۶ ماه آینده به سراسر کشور ابلاغ شود.

وی همچنین درخصوص برنامه‌ریزی برای توسعه ورزش زورخانه‌ای خاطرنشان کرد: موضوع ورزش زورخانه‌ای در قالب باشگاه‌ها تعریف می‌شود، ولی متاسفانه این رشته درآمدزا نیست. شاید به دلیل عدم جذابیت در سال‌های گذشته باعث شده که جوانان و نوجوانان کمتر به سمت این رشته بروند، ولی اخیرا حرکاتی ثبت شده که جذابیت این رشته را بیشتر کرده است. طبق تفاهمی که با وزیر نیرو داشتیم اعلام کردیم که برق زورخانه‌ها رایگان شود و این یک اتفاق خوب برای توسعه این رشته بود. چون خیلی از زورخانه‌ها پول آب و برق را نداشتند پرداخت کنند.

وی گفت: در اعتبارات تملک دارایی‌ها و پروژه‌های عمرانی برای هر استان پیش‌بینی کرده ایم که سالانه ۱۰ تا ۱۵ زورخانه ساخته شود که بتوانیم این رشته را توسعه دهیم. نزدیک به ۷۰ زورخانه فعال در سطح کشور داریم که هدف ما این است طی برنامه سه ساله این تعداد را به ۱۵۰۰ برسانیم. یکی از اهداف ما این است که این رشته در مدارس نیز آموزش داده شود و از ظرفیت ۱۴ میلیون دانش‌آموزی که وجود دارند بهره بگیریم.

وی تصریح کرد: در بحث رشته چوگان نیز همچون ورزش زورخانه‌ای برنامه‌های توسعه‌ای داشته‌ایم و اقداماتی انجام شده است. چوگان رشته ایرانی و ملی ما است که همیشه مورد توجه بوده است.

کیومرث هاشمی همچنین درخصوص اقدامات صورت گرفته این وزارتخانه دربحث مولدسازی گفت: در بحث مولدسازی جزو دستگاه‌هایی بودیم که تا به الان خوب عمل کرده‌ایم و طبق برنامه پیش رفته‌ایم. اعتقاد ما این است که نباید خودمان را درگیر پروژه‌های اجرایی کنیم. شرکت توسعه و تجهیز وظیفه ساخت و ساز را در این وزارت‌خانه دارد. برنامه ما این است که از ظرفیت برخی دستگاه‌ها مثل مسکن و شهرسازی برای تکمیل پروژه‌ها بهره بگیریم. پروژه‌های بالای ۷۵ درصد را در اولویت تکمیل قرار داده‌ایم و اعلام کردیم که در کشور هیچ پروژه جدیدی ساخته نشود. ۳۴۲۸ پروژه ورزشی داریم که تمام تلاش خود را برای تکمیل این پروژه‌ها قرار داده ایم. یکی از برنامه‌های ما واگذاری این پروژه‌ها به قهرمانان و پیشکسوتان است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *