صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی افزایش می‌یابد

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷:۲۳
کد خبر: ۴۷۷۲۲۵۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
مجری فاز ۱۱ پارس جنوبی از تکمیل ششمین حلقه چاه این طرح در روزهای آینده خبر داد و گفت: با تکمیل این ۶ حلقه چاه، ظرفیت برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی ۲.۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.

خبرگزاری میزان - در نخستین روز از برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که صبح روز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت‌) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با همراهی سیدمصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی، و موسی احمدی، نماینده مردم دیّر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی، از غرفه شرکت ملی نفت ایران بازدید کردند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه این بازدید و در ارتباط زنده با سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی بیان کرد: آرامشی که امروز در کشور حکمفرماست، مدیون تلاش و زحمات جوانانی است که در بخش‌های عملیاتی صنعت نفت در حال فعالیت هستند.

خجسته‌مهر با اشاره به بدعهدی ۲۰ساله شرکت‌های خارجی در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: توسعه این طرح جزو فعالیت‌های منحصربه‌فردی بوده است که دولت سیزدهم در میدان مشترک پارس جنوبی انجام داده است.

وی با اشاره به آغاز بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی در سال گذشته بیان کرد: با ابتکاری که در این فاز صورت گرفت، یک سکوی ۳ هزار و ۲۰۰ تنی با طراحی مهندسی منحصربه‌فرد جابه‌جا و هم‌زمان بهترین دکل حفاری در موقعیت فاز ۱۱ مستقر، و با حفاری چهار حلقه چاه تولید گاز از این موقعیت آغاز شد.

محمدرضا رجایی، مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز در این ارتباط زنده، درباره آخرین فعالیت‌های اجرایی توسعه فاز ۱۱ توضیحاتی ارائه داد و گفت: سال‌ها شرکت‌های خارجی توسعه این فاز را معطل گذاشته بودند، اما با تدابیر وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، توسعه این فاز با اتکا به توانمندی پیمانکاران داخلی شتاب گرفت.

وی با اشاره به اقدام‌های منحصربه‌فرد انجام‌شده در توسعه این طرح گفت: یکی از اقدام‌هایی که در دنیا نمونه نداشت، انتقال سکوی فراساحلی ۱۲C به موقعیت ۱۱B بود که اگر این کار انجام نمی‌شد، باید چهار سال زمان برای ساخت سکوی جدید و هزینه‌ای بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار صرف می‌شد.

مجری فاز ۱۱ پارس جنوبی در ادامه گفت: با هزینه بسیار پایینی جابه‌جایی این سکو انجام و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز شد.

رجایی از برداشت تجمعی بیش از ۹۰ میلیارد فوت مکعب گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و گفت: هم‌اکنون روزانه بالغ بر ۴۸۰ میلیون فوت‌مکعب گاز غنی و ۶ هزار و ۳۰۰ بشکه میعانات گازی از این فاز تولید می‌شود.

وی پیش‌بینی کرد به‌زودی عملیات تکمیلی چاه ششم سکوی ۱۱B پارس جنوبی پایان و ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی روزانه ۲.۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.

بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی از اقدام‌های جهادی دولت سیزدهم به‌ شمار می‌رود

در این آیین، همچنین معاون وزیر نفت بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را از اقدام‌های جهادی دولت سیزدهم و شرکت ملی نفت ایران برشمرد و گفت: با راه‌اندازی این پالایشگاه، حدود ۵۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی گاز کشور افزوده شد.

خجسته‌مهر در حاشیه این بازدید در ارتباط زنده با پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در منطقه کنگان درباره بهره‌برداری از این پالایشگاه با ارائه توضیحاتی بیان کرد: بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، نخستین و مهم‌ترین پروژه شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم بود که به بهره‌برداری رسید.

وی بهره‌برداری از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی را اقدام‌ جهادی دولت سیزدهم و شرکت ملی نفت ایران برشمرد و گفت: با راه‌اندازی این پالایشگاه حدود ۵۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی گاز کشور افزوده شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به فعالیت‌های فشرده و متمرکز ۸ هزار نیروی فنی در سه شیفت کاری افزود: برای احداث این پالایشگاه بیش از ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است.

امین ثابتی، جانشین رئیس سایت فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز در این ارتباط تصویری گفت: پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، آخرین و ایرانی‌ترین پالایشگاه این میدان مشترک به شمار می‌رود که با پشتیبانی و سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به سهم ۱۰۰درصدی شرکت‌های داخلی در بخش مهندسی، ساخت و راه‌اندازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی گفت: در مراحل ساخت این پالایشگاه حتی یک شرکت خارجی حضور نداشت و در بخش تأمین کالا نیز سهم شرکت‌های ایرانی در این طرح به ۷۰درصد رسید، درحالی‌که سهم شرکت‌های ایرانی در سال‌های ابتدایی توسعه میدان مشترک پارس جنوبی کمتر از ۳۰درصد بود.

جانشین رئیس سایت فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به یکی دیگر از رکوردهای راه‌اندازی این پالایشگاه تأکید کرد: با حمایت‌های شرکت ملی نفت ایران توانستیم سه ردیف شیرین‌سازی این پالایشگاه را در کمتر از ۱۰ ماه به بهره‌برداری برسانیم، درحالی که در گذشته راه‌اندازی هریک از ردیف‌های شیرین‌سازی پالایشگاه‌های پارس جنوبی بیش از دو سال به طول می‌انجامید.

ثابتی همچنین از برداشت تجمعی بالغ بر ۸۲ میلیارد مترمکعب گاز غنی از سکوهای فاز ۱۴ پارس جنوبی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲ میلیارد مترمکعب گاز شیرین از طریق پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی به خطوط سراسری تحویل شده است و اکنون هزار و ۱۰۰ نفر در این پالایشگاه مشغول تولید گاز هستند.

میرسلیم هم با قدردانی از فعالیت‌های شرکت ملی نفت ایران در به‌کارگیری ظرفیت‌های داخلی در بهره‌برداری از پروژه‌های نفتی بیان کرد: امید می‌رود به همت دولت سیزدهم، وابستگی صنایع نفت و گاز به شرکت‌های خارجی بیش از گذشته کاهش یابد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *