صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارزار رژیم صهیونیستی علیه رسانه‌ها؛ الجزیره تازه‌ترین قربانی سیاست سانسور کابینه نتانیاهو

۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶:۴۵
کد خبر: ۴۷۷۱۷۲۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته همواره سیاست سرکوب و هدف قرار دادن رسانه‌ها و کارکنان آن را دنبال کرده است.

خبرگزاری میزان - کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌تازگی به اتفاق آرا به تعطیلی دفاتر الجزیره در اراضی اشغالی رای داد.

صهیونیست‌ها همچنین تصمیم گرفتند که ارائه‌دهندگان خدمات رسانه‌ای را از مخابره برنامه‌های این شبکه منع کنند و وب‌سایت‌های الجزیره را مسدود کردند.

از قضا این تصمیم در دوران سالروز جهانی آزادی مطبوعات در جهان اتخاذ شده است؛ کابینه رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را تعطیل و از دسترسی عموم به محتوای آن جلوگیری کرد و اصول شناخته شده جهانی آزادی بیان را نادیده گرفت.

سرکوب مداوم مطبوعات از سوی رژیم صهیونیستی که به‌عنوان تلاشی برای پنهان کردن اقدامات این رژیم در نوار غزه تلقی می‌شود، در تضاد با قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.

حملات رژیم صهیونیستی به دفاتر رسانه‌ها

اشغالگران در آبان ۱۴۰۲ هم دفتر خبرگزاری فرانسه در غزه را هدف قرار داده و خساراتی به ساختمان آن وارد کرده بودند.

رژیم صهیونیستی در جنگ‌های قبلی علیه نوار غزه نیز اقدام به هدف قرار دادن فعالیت رسانه‌ها، از جمله با بمباران دفاتر آن‌ها کرده بود.

این رژیم در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ نیز یک ساختمان ۱۱ طبقه را، که دفاتر الجزیره و آسوشیتدپرس نیز در آن مستقر بودند، هدف بمباران قرار داده بود. 

کارزار هدفمند رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران

هدف قرار دادن مستقیم و قتل خبرنگاران، بازداشت، ارعاب و تهدید سیاست‌های در حال اجرای رژیم صهیونیستی بوده‌اند.

براساس گزارش‌ها، بیش از ۱۴۰ خبرنگار و به‌طور کلی اهالی رسانه فلسطینی از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در این باریکه به شهادت رسیده‌اند.

تنها از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۲۵ خبرنگار در سراسر جهان جان خود را از دست داده‌اند که این تعداد دست‌کم ۲۰ نفر خبرنگاران فلسطینی بوده‌اند.

پایگاه سی‌پی‌جی درباره هدف قرار گرفتن خبرنگاران از سوی رژیم صهیونیستی نوشت که جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه تلفات شدیدی بر خبرنگاران وارد کرده است.

سی‌پی‌جی در حال بررسی همه گزارش‌های مربوط به کشته شدن، مجروح شدن یا مفقود شدن روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه‌ها در جنگ غزه است؛ جنگی که به مرگبارترین دوره برای روزنامه‌نگاران از زمان آغاز جمع‌آوری داده‌های سی‌پی‌جی در سال ۱۹۹۲ منجر شده است. 

ارتش رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر/آبان) به خبرگزاری‌های رویترز و فرانس‌پرس گفت که نمی‌تواند امنیت خبرنگاران آن‌ها را که در نوار غزه فعالیت می‌کنند، تضمین کند.

خبرنگاران در غزه هنگام تلاش برای پوشش درگیری در طول حملات رژیم صهیونیستی، هم‌زمان با اختلال در ارتباطات، کمبود منابع، و قطعی گسترده برق، با خطرات ویژه‌ای مواجه هستند. 

به گزارش این پایگاه، دست‌کم ۳ خبرنگار لبنانی نیز در پی حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند.

سی‌پی‌جی همچنین می‌نویسد که از ابتدای جنگ تاکنون دست‌کم ۱۶ خبرنگار مجروح، ۴ خبرنگار مفقود و ۲۵ خبرنگار بازداشت شده‌اند. در همین حال، حملات متعدد، تهدید، حملات سایبری، سانسور و قتل اعضای خانواده خبرنگاران نیز گزارش شده است.

سی‌پی‌جی در حال بررسی گزارش‌های تایید نشده متعددی از جان‌باختن، مفقود شدن، بازداشت، صدمه دیدن یا تهدید شدن خبرنگاران دیگر و آسیب رساندن به دفاتر رسانه‌ها و خانه‌های خبرنگاران است.

کارلوس مارتینز دلاسرنا، مدیر برنامه سی‌پی‌جی در نیویورک گفت: از زمان آغاز جنگ اسرائیل در غزه، روزنامه‌نگاران برای دفاع از حقیقت، بیشترین هزینه را پرداخته‌اند. هر بار که یک روزنامه‌نگار جان خود را از دست می‌دهد یا مجروح می‌شود، بخشی از حقیقت را از دست می‌دهیم. 

این کارشناس رسانه گفت: روزنامه‌نگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع درگیری تحت حمایت قوانین بشردوستانه بین‌المللی قرار دارند. کسانی که مسئول مرگ آن‌ها هستند با محاکمه‌های دوگانه روبرو هستند؛ یکی تحت قوانین بین‌المللی و دیگری در برابر نگاه نابخشودنی از سوی تاریخ.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *