صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراحل اخذ رای الکترونیکی در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷:۳۷
کد خبر: ۴۷۷۱۵۷۴
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
حضور فرد رأی دهنده در شعبه اخذ رأی با یکی از مدارک هویتی، احراز هویت و شرایط شرکت در انتخابات به‌صورت الکترونیکی، دریافت کارت الکترونیک مجوز شرکت در انتخابات، قراردادن کارت بر روی صندوق الکترونیک اخذ رأی و انتخاب داوطلبان مورد نظر از روی لیست و چاپ و انتقال خودکار برگه رأی به صندوق ثبت رأی، مراحل اخذ رأی به صورت الکترونیکی است.

خبرگزاری میزان - دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. در نتیجه برگزاری این انتخابات، ۲۴۵ نفر از داوطلبان نمایندگی به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در مرحله دوم انتخابات، روشن خواهد شد.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲ حوزه انتخاباتی برگزار خواهد شد. تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، حوزه‌های انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آن‌ها به دور دوم کشیده شده است.

از میان این حوزه‌ها، فرآیند اخذ رای در دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۸ حوزه انتخابیه: تهران، تبریز، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائمشهر و ملایر تمام الکترونیک برگزار می‌شود.

مراحل اخذ رأی الکترونیک در انتخابات

مراحل رای دادن به صورت الکترونیکی در انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات آتی در کشور به شرح زیر است:

۱- حضور فرد رای دهنده با هر یک از اسناد و مدارک هویتی پنجگانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت) در شعبه اخذ رای. 

۲- تحویل مدرک شناسایی جهت احراز هویت از طریق دستگاه الکترونیک

۳- دریافت کارت مجوز شرکت در انتخابات (کارت تعرفه) به جای تعرفه کاغذی در صورت تأیید احراز هویت رأی‌دهنده و داشتن شرایط شرکت در مرحله دوم

۴- قرار دادن کارت تعرفه در مقابل صندوق الکترونیک ثبت رأی و نمایش لیست اسامی، کد و تصاویر داوطلبان به فرد رای‌دهنده بر روی صفحه نمایشگر صندوق

۵- انتخاب افراد به صورت دستی با وارد کردن کد نامزد مورد نظر یا از طریق لمس نام افراد بر روی دستگاه به صورت الکترونیک با قابلیت ویرایش توسط رای‌دهنده

۶- انتخاب گزینه سبز رنگ اتمام رأی‌گیری در کنار صندوق

۷- نمایش پرینت چاپی آرای انتخاباتی توسط دستگاه به رای دهنده و انتقال آن به صندوق رای زیر دستگاه

۸- بعد از اینکه رأی‌دهنده، رأی خود را ثبت کرد، کارت تعرفه را برمی‌گرداند و مدرک شناسایی‌اش را تحویل می‌گیرد.

پس از اتمام رای‌گیری در حوزه‌ها، صورتجلسه اتمام رأی‌گیری توسط نمایندگان ذی‌ربط به وزارت کشور ارسال می‌شود و بعد از تجمیع آرا، نتایج انتخابات از طریق وزرات کشور اعلام می‌شود.

در این روش اخذ رأی، دیگر تعرفه کاغذی برای نوشتن رأی وجود ندارد و به جای آن از کارت تعرفه که مجوز شرکت در انتخابات است، برای رأی دادن استفاده می‌شود.

شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

طبق قانون شرکت‌کنندگان در مرحله دوم انتخابات باید شرایط ذیل را دارا باشند:

  • -رای دهندگان باید از میان متولدین ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۵ به قبل باشند.
  • -کسانی که در مرحله اول انتخابات شرکت کردند فقط می‌توانند در همان حوزه انتخابیه مرحله اول، رای دهند.
  • -کسانی که در مرحله اول انتخابات شرکت نکردند می‌توانند در هر حوزه‌ای که بخواهند رای دهند.

مردم می‌توانند، سوابق داوطلبان را از طریق سامانه «انتخاب ایران»، بررسی کنند.

در این دوره برای اولین بار انتخابات در حوزه تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود. در حوزه انتخابیه تهران ۴ هزار شعبه به‌صورت تمام الکترونیک، آماده اخذ رأی است. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده تا رأی‌دهندگان به راحتی رأی خود را به صندوق بیاندازند و ازدحامی در شعب شکل نگیرد.

جهت آزمایش این روش و اجرای صحیح آن، مانور شبیه‌سازی شعب اخذ رأی و راه‌اندازی شعب و تست دستگاه‌های احراز هویت و صندوق‌های رأی با حضور اعضای هیئت‌های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می‌شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می‌شود.

در حوزه‌های الکترونیک تلاش می‌شود با تأیید هیئت نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود. با استفاده از این روش، پیش‌بینی می‌شود در کمترین زمان ممکن (دو تا سه ساعت) نتایج انتخابات اعلام شود. البته فرآیند‌های مربوط به اعتراض و شکایت در هیئت‌های اجرایی و نظارت طبق قانون انجام می‌شود.

انتهای پیام/



نظرات بینندگان
مونا
|
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
دکتر علیرضا نوین
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *