صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازدید رئیس‌کل دادگستری خوزستان از زندان شوشتر/ ۳۰ نفر از مددجویان از نهاد‌های ارفاقی بهره‌مند شدند

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵:۴۱
کد خبر: ۴۷۷۱۴۲۵
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس‌کل دادگستری خوزستان از زندان شوشتر بازدید کرد و زمینه بهره‌مندی ۳۰ نفر از زندانیان از نهاد‌های ارفاقی فراهم شد. 

خبرگزاری میزان - در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی قوه قضاییه، رئیس‌کل دادگستری خوزستان و معاونان وی از زندان شوشتر بازدید کردند که در دیدار با مددجویان و رسیدگی به پرونده آنان، زمینه بهره‌مندی ۳۰ نفر از زندانیان از نهاد‌های ارفاقی فراهم شد. 

دیدار چهره به چهره با زندانیان

علی دهقانی پس از بازدید از بند‌های مختلف زندان و دیدار چهره به چهره با مددجویان، در جمع آنان حاضر شد و گفت: بر اساس قانون، زندانی حقوقی دارد که باید از سوی مسئولان رعایت شود که یکی از آنها ایجاد زمینه اصلاح و بازاجتماعی شدن آنهاست. 

وی افزود: هرکس باید به میزانی که قانون برای وی در نظر گرفته مجازات شود و از امکانات زندان در جهت اصلاح و بازگشت سالم به جامعه برخوردار شود، از طرفی امکان برخورداری از ارفاقات قانونی برای زندانیان واجد شرایط که در برنامه‌های اصلاحی زندان شرکت داشته و آثار اصلاح و باز اجتماعی در آنان پدیدار شده، وجود دارد. 

دهقانی، گفت: نگاه نظام قضایی کشور، اعطای هدفمند امتیازات به زندانیان واجد شرایطی است که در فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی زندان داشته و باز اجتماعی‌شدن و تغییر در رفتار آن‌ها قابل مشاهده است. 

در ادامه میز خدمت دستگاه قضایی برگزار شد و رئیس کل دادگستری استان پس از رسیدگی به درخواست ۵۰ نفر از زندانیان، دستورات لازم را صادر کرد که طبق این دستورات زمینه برخورداری حدود ۳۰ نفر از نهاد‌های ارفاقی قانونی فراهم شد. 

توجه به برنامه‌های عملیاتی در تحقق اصلاح مجرمین 

رئیس‌کل دادگستری خوزستان همچنین در جمع قضات و مدیران زندان، هدف از این بازدید را اجرای برنامه‌های عملیاتی در جهت بررسی نقش زندان در اصلاح مجرمین برشمرد و گفت: فلسفه ذاتی زندان، ایجاد زمینه بازپروری و بازاجتماعی شدن زندانیان است و مسئولان زندان باید بر اساس تکالیف قانونی خود، زمینه این امر را فراهم و از هیچ تلاشی فروگذار نکنند. 

دهقانی، گفت: باید سیاست‌های کلی قوه قضاییه مورد توجه قرار گرفته و تلاش‌ها در جهت اجرای برنامه‌های عملیاتی سند تحول و تعالی معطوف شود. 

وی افزود: در یک دهه اخیر موضوع اصلاح مجازات‌ها و شیوه‌های اجرای آن مورد توجه دستگاه قضایی و سازمان زندان‌ها و متعاقب آن شیوه‌های جایگزین حبس از جمله پابند الکترونیک، در دستور کار قرار گرفته است که بخشی از این شرایط به شخصیت محکوم و نوع جرم ارتکابی وی و بخش دیگر به شرایط عمومی محکوم برمی‌گردد و تشخیص استفاده از این ارفاقات قانونی با قاضی رسیدگی کننده به پرونده اوست. 

دهقانی با تاکید بر اصل فردی بودن مجازات، گفت: توجه به خانواده زندانیان، کاهش جمعیت کیفری و ارتقای سطح کیفی و اصلاحی زندان‌ها در بازپروری محکومان، از عوامل تاثیرگذار در انتخاب نظام نیمه‌آزادی و مجازات پابند الکترونیک برای محکومان است که طبق قانون افرادی از این ارفاقات بهره‌مند می‌شوند که وجودشان در جامعه خطری ایجاد نمی‌کند. 

رئیس‌کل دادگستری خوزستان همچنین بر ضرورت حرفه‌آموزی در زندان‌ها تاکید کرد و افزود: این آموزش‌ها باید منجر به توانمندسازی و کسب درآمد برای زندانیان در مدت حبس و پس از آزادی آنان شود و به معیشت خانواده‌های آنان کمک کند. 

دهقانی استفاده از فناوری هوشمند را گامی در جهت تحول حوزه زندانبانی برشمرد و گفت: نظام نیمه‌آزادی و دادرسی الکترونیک، بخشی از این فناوری است که باید مورد توجه قضات قرار گیرند. 

وی با تشکر از تلاش‌های صورت گرفته در ارتباط بهبود وضعیت زندان شوشتر نسبت به بازدید‌های قبلی، افزود: این زندان در برخی شاخص‌ها از جمله رفع ابهام از رد مال مبهم در احکام قضایی مقام اول در استان را کسب کرده که قابل تقدیر است. 

در ادامه روشان، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان خوزستان خلاصه‌ای از عملکرد این اداره‌کل و زندان‌شوشتر ارائه کرد. 

در این بازدید رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان، معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری خوزستان، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در امور ملاقات‌های مردمی، مدیرکل زندان‌های استان، رئیس و دادستان عمومی و انقلاب و جمعی از قضات دادگستری شوشتر حضور داشتند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *