جایزه ملی کرسی آموزش و یادگیری الکترونیکی یونسکو به سامانه نوید اعطا شد
به گزارش گروه جامعه ، فناوری اطلاعات و ارتباطات توانسته است همه مؤلفههای جامعه امروزی از جمله فرایندهای یاددهی - یادگیری و ساختار نظام آموزشی را متحول ساخته و دستاوردهای نوینی همچون یادگیری الکترونیکی را به جامعه علمی عرضه نماید.
با توسعه روزافزون این ابزارها، تغییر و تحول در عرصه آموزش و پژوهش نیز در حال پیشرفت است. یادگیری الکترونیکی با حذف زمان و مکان در این فرایندها، زمینه یادگیری بهتر در هر زمان و مکان و به صورت مداوم را برای همه دانشجویان و دانش پژوهان به ارمغان آورده است. پیشنهاد تأسیس کرسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در سال ۱۳۹۵ به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ارایه شد و مجوز فعالیت این کرسی توسط یونسکو صادر شد.
این کرسی در تاریخ ۲۳ دی ماه سال گذشته (۹۶) طی مراسمی با حضور اساتید، مدیران عرصه آموزش و یادگیری الکترونیکی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، ریاست هیأت امنای مهرالبرز و همچنین ریاست کرسی به طور رسمی در مؤسسه آموزش عالی مهر البرز افتتاح شد.
مأموریت اصلی این کرسی ترویج یادگیری الکترونیکی در کشور و انتقال تجربیات موفق در حوزههای مختلف سیستم یادگیری الکترونیکی است.
این کرسی با برگزاری مراسم اعطای جایزه یادگیری الکترونیکی ضمن فرهنگ سازی و ظرفیت سازی، امکان تبادل تجربیات موفق میان افراد و مؤسسات فعال را فراهم نموده و با شناسایی مراکز فعال و معرفی آنان به جامعه مشوق حرکتی بیشتر در این عرصه است.
اهداف جایزه یادگیری الکترونیکی که به صورت سالانه توسط کرسی آموزش و یادگیری الکترونیکی یونسکو در ایران به برگزیدگان این حوزه اهدا میشود عبارتند از؛ فرهنگسازی در زمینه آموزش و یادگیری الکترونیکی، شناسایی و تشویق افراد و سازمانهای مؤثر در توسعه و ارتقای جایگاه یادگیری الکترونیکی و معرفی برگزیدگان حوزه یادگیری الکترونیکی به جامعه.
یکی از محورهای این جایزه، جایزه دستاورد تأثیرگذار است که به محصولات، خدمات، فرایندها و مدلهای کسب و کاری که تأثیرات چشمگیری بر یادگیری الکترونیکی در کشور داشتهاند، اعطا میشود.
سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی نوید دانشگاه علوم پزشکی مجازی در اولین سال اعطا، برنده این جایزه ارزشمند شد.
مجریان این دستاورد که با عنوان (توسعه استفاده از آموزش مجازی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور از طریق طراحی و استقرار "سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی نوید" و توانمندسازی اعضای هیات علمی برای استفاده از آن) ارائه شد شامل سید ناصر استاد، ریتا مجتهدزاده، آیین محمدی، آزاده شعبانی و مهندس عباس جوادی بودند.