صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح جزئیات واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱:۳۶
کد خبر: ۴۷۷۰۸۸۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مسئولان بازار سرمایه به تشریح جزئیات لغو الزام بازارگردانی از سوی برخی از ناشران در بازار‌های بورس و فرابورس پرداختند.

خبرگزاری میزان - رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران، قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس ها، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس و محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران د‌ر نشست خبری با اصحاب رسانه به موضوع بازارگردانی و لغو الزام بازارگردانی از سوی برخی از ناشران در بازار‌های بورس و فرابورس پرداختند.

در ابتدای نشست عیوضلو با اشاره به مصوبه اخیر سازمان بورس گفت: طبق مصوبه سال ۹۹ سازمان بورس، هر ناشر موظف به استفاده از بازارگردان بود.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران در ادامه افزود: طبق مصوبه آذر سال ۱۴۰۱ سازمان بورس الزام بازارگردانی سال ۹۹ برداشته شد و این اختیار به فرابورس سپرده شد که به تشخیص خود ناشرانی که نقدشوندگی مطلوبی دارند ملزم به بازارگردانی نشوند.

وی با بیان اینکه بازار‌های بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس با مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شدند، گفت: این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد به‌طوریکه اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند این کار را ادامه دهد.

عیوضلو با تاکید بر اینکه ناشرانی که در بازار اول بورس هستند، همچنان بازارگردان خواهند داشت اظهار کرد: برای بقیه ناشران با هماهنگی بورس و فرابورس به الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردان تصمیم گیری خواهد شد.

در ادامه نشست گودرزی مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است گفت: این موضوع نشان می‌دهد که در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند. 

وی افزود: تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی معاف از بازارگردانی اعلام می‌شود و همچنین شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند مشخص خواهد شد.

مدیرعامل بورس تهران با تاکید بر اینکه لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست اظهار کرد: تنها اختیار بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار می‌شود.

گودرزی هدف اصلی بازارگردانی را کمک به نقدشوندگی دانست و افزود: بازارگردانی در اکثر بورس‌های جهان در بازار‌های اصلی الزامی است. 

وی در ادامه به بحث توقف عرضه اولیه‌ها اشاره کرد و گفت: دلیل این توقف شرایط بازار است و به محض اینکه شرایط بازار مهیا و ارزش معاملات معقول شود، عرضه اولیه‌ها از سر گرفته خواهد شد.


 قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌ها نیز در این نشست با اشاره به دارایی صندوق‌ها گفت: دارایی کل صندوق‌های بازارگردان ۱۸۰ همت است که از رقم ۱۵۰ همت برای سهام و ۳۰ همت وجه نقد است. 

همچنین محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس در این نشست خبری با بیان اینکه شرکت‌های با نقدشوندگی کمتر، مشمول بازارگردانیخواهند شد گفت: این شرکت‌ها تعداد زیادی نخواهند بود.

مدیرعامل فرابورس در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال افزایش دامنه نوسان اظهار کرد: دامنه نوسان ٧ درصدی اگر افزایش هم پیداکند، کمکی نخواهد کرد

وی بیان کرد: بررسی‌ها اخیرا در فرابورس نشان می‌دهد سال گذشته حتی یک نماد هم در فرابورس وارد گره معاملاتی نشده و این امرحاکی از نقدشوندگی خوب در نمادها است.

انتهای پیام/

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *