صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آینده غزه و عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی؛ دستور کار تور منطقه‌ای بلینکن

۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲:۰۸
کد خبر: ۴۷۷۰۵۸۸
موضوع عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی، بخش اصلی دستور کار سفر وزیر خارجه آمریکا را به منطقه تشکیل می‌دهد.

خبرگزاری میزان – آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در نخستین مقصد سفر منطقه‌ای خود به منطقه، صبح امروز، ۱۰ اردیبهشت، وارد ریاض، پایتخت عربستان شد.

این مقام ارشد آمریکایی هفتمین ماموریت دیپلماتیک خود را در خاورمیانه از زمان آغاز جنگ غزه آغاز کرده است.

جنگ غزه؛ چالشی برای بایدن در سال انتخابات

سفر بلینکن به عربستان در حالی صورت می‌گیرد که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه به اعتراضات گسترده در سراسر جهان دامن زده و به دانشگاه‌های آمریکا سرایت کرده است.

حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی به ویژه انتقال تسلیحات، مورد انتقاد ویژه قرار گرفته است، چیزی که دولت آمریکا کاملا آگاه است مشکلات بالقوه‌ای را برای جو بایدن در سال انتخابات ایجاد می‌کند.

درست پیش از سفر بلینکن، بایدن به صورت تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت‌وگو کرد.

سفر بلینکن در بحبوحه نگرانی‌های مجدد درباره گسترش درگیری در منطقه و با چشم‌اندازی که زمانی برای نزدیکی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی امیدوار کننده و به حالت تعلیق درآمده بود، صورت می‌گیرد.

مذاکره درباره آتش‌بس غزه

دولت بایدن ماه‌هاست که با مصر و قطر همکاری داشته تا توافقی بین رژیم صهیونیستی و حماس صورت گیرد، اما تاکنون این مذاکرات نتیجه‌ای در بر نداشته است.

در همین حال، دولت بایدن به رژیم صهیونیستی نسبت به عملیات نظامی بزرگ در شهر رفح هشدار داده است، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی برای فرار از جنگ در شمال غزه در آن پناه گرفته‎‌اند.

 رژیم صهیونیستی هنوز چنین حمله‌ای را آغاز نکرده، اما نتانیاهو بار‌ها گفته که انجام خواهد شد.

به گفته مقامات کاخ سفید و آمریکا، هر دو موضوع در جریان تماس تلفنی بایدن و نتانیاهو مورد بحث قرار گرفت.

بلینکن همچنین در گفت‌وگو با وزرای خارجه کشور‌های عربی و اروپایی که برای نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض گرد هم آمده‌اند، درباره این موضوعات صحبت خواهد کرد.

در ادامه این تور منطقه‌ای و در اردن و اراضی اشغالی، بلینکن تا حد زیادی بر روی موضوع غزه تمرکز خواهد کرد و با سازمان‌های امدادی مختلف و همچنین مقامات ارشد اردن و رژیم صهیونیستی ملاقات می‌کند.

آینده غزه و عادی‎سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان

یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که در عربستان، بلینکن در جلسات جداگانه با وزرای خارجه کشور‌های عربی و اروپایی در درجه اول بر برنامه‌های غزه پس از جنگ متمرکز خواهد شد.

آسوشیتدپرس نوشت: آمریکا با گروهی متشکل از ۵ کشور عربی موسوم به کوئینت، شامل مصر، اردن، عربستان، قطر و امارات، برای برنامه‌ریزی به منظور بازسازی و اداره غزه پس از پایان جنگ همکاری می‌کند.

 پس از نبود تمایل در مراحل اولیه جنگ از تعهد به شرکت در چنین برنامه‌ریزی‌هایی، کشورهای عربی در ژانویه گذشته (دی ماه ۱۴۰۲) موافقت کردند که این کار را انجام دهند، اگرچه بسیاری از مشارکت‌های خاص آن‌ها در این تلاش هنوز به‌طور کامل مشخص نشده است و احتمالا در این مرحله تعیین نخواهد شد.

سپس بلینکن و همان وزیران کشور‌های عربی و چندین مقام از اروپا به‌طور مشترک ملاقات خواهند کرد تا ایده‌های خود را بررسی کنند و به اروپایی‌ها بگویند که نقشی برای آن‌ها در آینده پس از جنگ غزه وجود دارد.

بلینکن دیدار‌های جداگانه‌ای با مقامات سعودی خواهد داشت که انتظار می‌رود با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در مورد بخش پیشنهادی آمریکا و عربستان برای عادی‌سازی روابط بین ریاض و رژیم صهیونیستی و چگونگی ادغام این پیشنهاد رایزنی کند.

پس از آغاز جنگ، این روابط به پذیرش یک کشور مستقل فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی گره خورده است.

نتانیاهو و کابینه راست افراطی او از پذیرش کشور مستقل فلسطینی امتناع کرده‌اند، اما این امر بلینکن یا دیگر مقامات را از تکرار استدلال خود درباره اینکه آینده غزه، فلسطینی‌ها به‌طور کلی، امنیت بلندمدت رژیم صهیونیستی و ثبات منطقه‌ای همه به همدیگر وابسته هستند، باز نمی‌دارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: بلینکن با سعودی‌ها و سایر اعراب درباره دستیابی به «صلح و امنیت پایدار در منطقه، از جمله از طریق مسیری به سوی یک کشور مستقل فلسطینی با تضمین‌های امنیتی برای اسرائیل» صحبت خواهد کرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *