صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

واکاوی دلایل اعتراضات در آمریکا؛ رد پای حمایت از رژیم صهیونیستی در سرکوب تجمعات دانشگاهی

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۷۰۴۷۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کارشناس مسائل آمریکا، معتقد است که واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی تعارف ندارد و به همین دلیل به‌طور واضح اعتراضات دانشگاهی را سرکوب می‌کند.

خبرگزاری میزان - به‌تازگی دانشگاه‌های بیشتری در آمریکا به اعتراضات علیه جنگ رژیم غزه پیوستند.

هم‌زمان با ابراز نگرانی گروه‌های حقوق بشری، برخی از مدیران دانشگاه‌ها برای سرکوب اعتراضات با پلیس همراه شده‌اند.

در همین حال، درگیری میان دانشجویان و افسران پلیس و گارد ملی در سراسر آمریکا در جریان تشدید اعتراضات دانشگاهی مورد توجه جامعه بین‌المللی قرار گرفته است.

موضوعی که به‌عنوان تظاهرات همبستگی با غزه و برپایی اردوگاه در دانشگاه کلمبیا آغاز شد، از آن زمان به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. 

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در داخل محوطه دانشگاه اردو زده‌اند تا دانشگاه خود را وادار کنند از همکاری با شرکت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی صرف نظر کند.

اکنون بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا شاهد اعتراضات به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه هستند.

اعتراضات رو‌زبه‌روز شدت گرفته است 

در همین رابطه حمیدرضا غلام‌زاده، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌‎وگو با خبرگزاری میزان درباره اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، می‌گوید: جامعه دانشگاهی در غرب، به‌ویژه در آمریکا جامعه فعال و پویایی است؛ یعنی نسبت به تحولات حساس بوده و آن را دنبال می‌کند.

کارشناس مسائل آمریکا اشاره به اینکه دانشجویان و نخبگان آمریکایی از زمان وقایع ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) همواره نسبت به تحولات در جنگ غزه حساسیت نشان داده‌اند و این موج به‌طور تدریجی گسترده شده و در روز‌های اخیر به تجمعات اعتراضی تبدیل شده است، اظهار کرد: دانشگاهیان آمریکا در ابتدا صرفا نسبت به جنگ اعتراض داشتند اما این اعتراضات در ادامه تبدیل به اعتراضات به نسل‌کشی و جنایات جنگی نیز شد.

به گفته وی، این در حالی است که در ابتدای جنگ نیز تجمعاتی از نوع اعتراض به جنگ رژیم صهیونیستی وجود داشت و دانشگاهیان در جلساتی در خود دانشگاه به این جنگ اعتراض می‌کردند اما در ادامه این اعتراضات درپی بی‌عملی دولت آمریکا روزبه‌روز شدت گرفتند. 

دانشگاهیان آمریکا تجربه مشابه دیگری داشته‌اند

غلام‌زاده در بخشی دیگر درباره تجربه قبلی اعتراضات دانشگاهی در آمریکا، گفت: دانشگاه‌های آمریکا، به‌ویژه دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۶۸ تجربه مشابهی را مربوط به جنگ آمریکا در ویتنام داشتند؛ دانشجویان و فعالان در این دانشگاه‌ها توانستند تجمعاتی موثر برگزار کرده و به برخی خواسته‌های خود برسند. 

وی با بیان اینکه اکنون دانشجویان دانشگاه کلمبیا مانند آن زمان سردمدار اعتراضات دانشگاهی شده‌اند و تجمعات اعتراضی به دانشگاه‌های دیگر در آمریکا نیز گسترش یافته است، اظهار کرد: این اعتراضات حتی به خارج از آمریکا هم گسترش پیدا کرده است.

به گفته وی، دانشجویان از نظر ماهیت علاقه‌مند به فعالیت و حل بحران هستند و معمولا نگاه ساختارشکنانه دارند و حاضر هستنر برای حل یک مشکل همه‌چیز را برهم بزنند.

معترضان با استاندارد‌های دوگانه دولت آمریکا مواجه شده‌اند

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه معترضان در حال حاضر با تضاد عملکرد حاکمیت آمریکا نسبت به شعار‌هایی که در طول سال‌ها مدعی آن‌ها بوده، روبرو هستند، بیان کرد: از این شعار‌ها می‌توان حقوق بشر، قوانین بین‌المللی و برابری اشاره کرد؛ تمام این شعار‌ها در جنگ غزه زیر پا گذاشته شده و دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند.

غلام‌زاده، اضافه کرد: مقام‌های آمریکا با وجود نقض علنی قوانین بین‌المللی و حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی و حتی پس از کشف گور‌های دسته‌جمعی در خان‌یونس، همواره بر حمایت خود از این رژیم تاکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: دانشجوی آمریکایی می‌بیند در حالی که با شرایط سخت مالی روبرو است، دولت آمریکا برای جنگ اوکراین و حمایت از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ۹۵ میلیارد بودجه اختصاص می‌دهد؛ آن‌ها می‌بینند که آمریکا قطعنامه‌های شورای امنیت را وتو می‌کند و در واقع مانع از آتش‌بس در جنگ غزه می‌شود؛ آن‌ها همچنین تضاد این رویکرد با شعار‌ها و آرمان‌هایی که آمریکا مدعی آن‌هاست را می‌بینند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند؛ این واکنش در قالب اعتراضات نمود پیدا می‌کنند.

وی می‌گوید: دانشجویان این سرخوردگی‌های ناشی از تضاد را به فضای دانشگاهی منتقل کرده و این اعتراضات را به نمایندگی از عموم مردم آمریکا برگزار می‌کنند.

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به بازداشت معترضان در آمریکا، عنوان کرد: دانشجویان و نخبگان هزینه‌هایی را به دلیل اعتراضات خود می‌پردازند که از جمله این هزینه‌ها می‌توان به بازداشت و اخراج از دانشگاه اشاره کرد؛ حتی شماری از اساتید نیز بازداشت شده‌اند؛ استاندارد‌های دوگانه خشم معترضان را برانگیخته و سرخوردگی ایجاد کرده است. 

آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی با کسی تعارف ندارد

غلام‌زاده همچنین در ادامه به زیرپا گذاشتن شعار‌های ادعایی آزادی بیان و حقوق بشری آمریکا اشاره کرد و گفت: آمریکا در برخی موضوعات هیچ تعارفی ندارد؛ یکی از این موضوعات حمایت از رژیم صهیونیستی است. 

وی با بیان اینکه دولت آمریکا در اعتراضات دیگری مانند جنبش وال‌استریت و «زندگی سیاه‌پوستان اهمیت دارد» سعی کرد که کار خود را با ظرافت پیش ببرد، افزود: اما با توجه به اینکه معترضان به جنگ رژیم صهیونیستی از ابتدا بر مسالمت‌آمیز بودن اعتراضات خود تاکید داشتند و بهانه‌ای به دست دولت بایدن ندادند، بنابراین دولت آمریکا بدون هیچ تعارفی اقدام به سرکوب آن‌ها در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی می‌کند. 

به گفته غلام‌زاده، واشنگتن همواره سعی می‌کند تا با استفاده از برچسب یهودی‌ستیزی و ادعای در خطر بودن یهودی‌ها این اعتراضات را کنترل و خاموش کند. 

کارشناس مسائل آمریکا در پایان گفت: معترضان در آمریکا خواهان ادامه اعتراضات خود تا زمانی هستند که دولت آمریکا در رفتارش در قبال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تجدیدنظر کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *