صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موضع سینوسی غربی‎ها درباره آنروا؛ اعمال فشار با اهرم گرسنگی

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۲:۱۸
کد خبر: ۴۷۷۰۱۵۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کارشناسان می‌گویند که اتهامات علیه نهاد‌های فلسطینی امدادی با محکومیت سریع کشورهای غربی همراه بوده، اما همین کشورها به اتهامات ارتش رژیم صهیونیستی رسیدگی نمی‌کنند.

خبرگزاری میزان - تحقیقات بین‌المللی نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی در ارائه شواهدی برای حمایت از ادعا‌های مخرب خود مبنی بر ارتباط کارکنان آنروا، آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی، با گروه‌های مقاومت شکست خورده است.

انگلیس، آلمان، ایتالیا، هلند، ژاپن، فنلاند، آمریکا، استرالیا و کانادا از جمله کشور‌هایی بودند که کمک مالی به آنروا را متوقف کردند.

در شرایطی که اسرائیل، قدرت اشغالگر، به نقض آشکار تعهدات خود در قبال آوارگان فلسطینی در غزه و باقی سرزمین‌های اشغالی فلسطین ادامه می‌دهد، آنروا برای مدت طولانی به‌عنوان تنها راه نجات، ارائه کمک‌های بشردوستانه ضروری، آموزش و سرپناه عمل کرده است.

 

 

این آژانس همچنین کمک‌های ضروری را برای میلیون‌ها پناهنده فلسطینی دیگر که در کشور‌های همسایه زندگی می‌کنند ارائه می‌کند.

دلیل ادعایی قطع کمک‌ها به آنروا

نشنال‎نیوز، نوشت که کارشناسان می‌گویند این نتیجه نباید هیچ‎کس را در مورد استاندارد‌های دوگانه‌ای که در این مناقشه در مورد سازمان‌های فلسطینی و بین‌المللی اعمال شده است، تردیدی ایجاد کند. 

رژیم صهیونیستی در ژانویه (دی/بهمن ۱۴۰۲) ۱۲ کارمند آنروا را متهم کرد که در عملیات طوفان الاقصی در اراضی اشغالی که در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) اجرا شد، دخالت داشتند. این رژیم در ماه مارس (اسفند/فروردین) اتهامات خود را تشدید کرد و مدعی شد که بیش از ۴۵۰ کارمند آنروا در گروه‌های مقاومت فعالیت می‌کنند.

واکنش بین‌المللی این بود که بیش از ده‌ها کشور کمک‌کننده عمدتا غربی به سرعت کمک‌های مالی را برای چیزی که تنها راه نجات بشردوستانه برای میلیون‌ها فلسطینی است، به حالت تعلیق درآوردند. 

استاندارد دوگانه غرب

با این حال، بسیاری از همین کشور‌ها با وجود مواجهه با شواهد زیاد مبنی بر نقض حقوق بشر و جنایات جنگی از سوی نظامیان رژیم صهیونیستی طی ۲۰۰ روز گذشته، اقدامی در این رابطه اتخاذ نکرده‌اند. برعکس، کنگره آمریکا طی روز‌های قبل لایحه‌ای را تصویب کرد که شامل میلیارد‌ها دلار کمک نظامی به رژیم صهیونیستی است.

آمریکا، که پیش‌تر کمک‌کننده اصلی مالی آنروا بود، همچنین در مورد اقدام حتی محدود علیه نظامیان رژیم صهیونیستی متهم به نقض حقوق بشر مردود بوده است. آمریکا یکی از اولین کشور‌هایی بود که پس از طرح اتهام علیه آژانس آنروا کمک مالی خود را متوقف کرد.

 

در حال حاضر، به‌نظر می‌رسد که یکی دیگر از اهداکنندگان اصلی، یعنی انگلیس، احتمالا کمک مالی خود به آنروا را ازسرخواهد گرفت؛ البته در زمانی که تحقیقات نشان می‌دهد اتهامات وارده به آنروا نامعتبر بوده است.

بنابراین، در جایی که اتهامات علیه ارگان‌های فلسطینی با انتقاد سریع همراه می‌شود و بودجه آینده در معرض بررسی بیشتر قرار می‌گیرد، اتهامات علیه ارتش رژیم صهیونیستی با احتیاط مواجه می‌شود و خواستار تحقیقات کامل است.

ماهیت دروغین اتهامات صهیونیست‌ها علیه آنروا

نشنال‎نیوز می‌نویسد که اتهامات رژیم صهیونیستی علیه آنروا از لحاظ محتوایی جدی، اما از نظر ماهیت دروغین بود.

این نهاد در مجموع بیش از ۳۰ هزار کارمند دارد و ۱۳ هزار نفر از آن‌ها در غزه مستقر هستند. بیش از ۱۶۰ نفر از کارکنان آنروا از زمان آغاز حملات رزیم صهیونیستی به غزه جان خود را از دست داده‌اند.

بسیاری از فلسطینی‌ها با اظهارات فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا و ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن در شورای امنیت سازمان ملل موافق خواهند بود که هدف از کارزار رژیم صهیونیستی علیه این آژانس، حذف آوارگان فلسطینی به‌عنوان یک گروه تحت نظارت و حمایت بین‌المللی است.

گاردین هم نوشت: استاندارد‌های دوگانه انگلیس و سایر دولت‌های حامی اسرائیل نفس‌گیر است. آن‌ها فورا روابط خود را با آژانس امداد و کار سازمان ملل به دلیل اتهامات مطرح شده از سوی اسرائیلی‌ها به حالت تعلیق درآوردند.

 

 

این روزنامه در ادامه نوشت که در مقابل، آن‌ها پس از شواهد قاطع مبنی بر بمباران بیمارستان‌ها و مدارس و جان‌باختن هزاران نفر از جمله کودکان، خبرنگاران و امدادگران کوشا، کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی را افزایش دادند.

گاردین تاکید کرد: دولت و ریاست حزب کارگر که از این اتهامات حمایت می‌کنند باید شرمنده باشند.

میدل ایست مانیتور هم در مقاله‌ای می‌نویسد که آمریکا نه‌تنها اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی را توجیه کرده و تمامی سلاح‌های مورد استفاده برای ویران کردن غزه را در اختیار آن قرار داده، اما با استفاده از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل برای از بین بردن قطعنامه‌هایی که خواستار آتش‌بس هستند، از این رژیم به‌صورت دیپلماتیک محافظت کرده است. 

 

 

اگرچه این استاندارد دوگانه‌ای که از سوی آمریکا و غرب در مورد رژیم صهیونیستی اعمال می‌شود افراطی بوده، اما منحصر به فرد نیست. آمریکا و غرب نظمی بین‌المللی ایجاد کرده‌اند که به نفع کشورها، مردم و فرهنگ‌های خاص است. این تداوم میراث قدرت‌های امپریالیستی اروپایی است که به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *