کتابی درباره نابغه جنگ منتشر میشود
این کتاب که با قلم مصطفی رحیمی به نگارش در آمده است قرار است همزمان سالگرد شهادت این شهید در ۹ بهمن ماه رونمایی شود. این کتاب در اولین دوره چاپ، با تیراز هزار نسخه به بازار خواهد آمد.
حسن باقری در ۲۵ اسفندماه ۱۳۳۴، همزمان با سوم شعبان، میلاد امام حسین (ع) در تهران به دنیا آمد و در ۹ بهمن ۱۳۶۱در سن ۲۶ سالگی در خوزستان منطقه فکه به شهادت رسید.
او فقط ۲۸ ماه در جنگ ۸ ساله حضور داشت؛ اما هرگاه صاحبنظران دفاع مقدس درباره آن دوران به گفتگو میپردازند، از این فرمانده با عناوینی مانند «نابغه»، «درشت مغز»، «بسیار باهوش»، «استراتژیست»، «طراح»، «پدر جنگ در سپاه» و... نام میبرند.
درباره نبوغ و شرایط ظهور و بروز این شهید مطالب و توصیفات زیادی وجود دارد که از جمله آن آسان انجام دادن کارهایی که در روزهای غیرطبیعی برای دیگران مشکل است، بود. حسن باقری، برخلاف بسیاری از مبارزان که دارای نامهای مشهوری نیز بودند، تفنگ به دست نگرفت و به مقابله با تانکهای دشمن نشتافت. او راهی دیگر برگزید و این مسیر متفاوت و استثنایی، آغاز راهی بود که درباره آن بسیار گفته شده است. بهترین کار را در شناسایی دشمن دانست و در این راه، تجربیات کوتاه مدت در واحد اطلاعات سپاه پاسداران، روزنامهنگاری و... به کمکش آمدند.
حسن باقری یکی از فرماندهانی بود که میخواست تحولی در شیوه نبرد ایجاد کند و در نهایت هم توانست به هدفش برسد. حاج «قاسم سلیمانی» درباره وی چنین گفته است: «حسن واقعاً یک رهبر بود. تعبیرم این است که او بهشتی جنگ بود؛ یعنی همان نقشی که مرحوم بهشتی برای انقلاب و امام داشت، حسن باقری همان نقش را برای جنگ و جبهه داشت. قطعاً همه فرماندهان قدیمی جنگ نظرشان این است که اگر حسن زنده میماند، در وضعیت جنگ قطعاً تأثیر داشت. او پرورش دهنده همه ما بود.»
از ویژگیهای اخلاقی این شهید همین بس که فردي با تقوا، هوشمند، مبتكر و در عين حال متواضع و فروتن بود. در شرايط سخت، صبر و بردباري را از دست نمیداد و شجاعت و شهامتی مثالزدنی داشت.