صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امیرعبداللهیان: پاسخی صریح و روشن به رژیم صهیونیستی دادیم

۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱:۲۴
کد خبر: ۴۷۶۸۸۴۶
وزیر امور خارجه گفت: ما هیچ‌گاه به دنبال توسعه تنش و دامنه جنگ در منطقه نبوده و نیستیم، بلکه این نتانیاهو و رژیم اسرائیل است که حیات سیاسی خود را در توسعه تنش و تداوم درگیر ساختن دیگران در جنگ می‌بیند.

خبرگزاری میزان - حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در پی سفر به نیویورک جهت حضور در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با رسانه آمریکایی سی‌ان‌ان گفت‌وگویی انجام داد؛ متن گفت‌وگوی وزیر امور خارجه با ارین برنت، مجری شبکه سی‌ان‌ان به شرح زیر است:

مجری: اسرائیل متعهد شده که حمله ایران را تلافی کند؛ آیا فکر می‌کنید می‌تواند همین امشب حمله کند؟

امیرعبداللهیان: شنبه شب هفته جاری، ما به اقدام‌هایی که در ماه‌های گذشته به‌ویژه دو هفته پیش، رژیم اسرائیل با حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق انجام داد، پاسخی دادیم؛ پاسخ ما به رژیم اسرائیل به شکل محدود و حداقلی انجام شد؛ این در حالی بود که می‌توانستیم پاسخ سخت‌تری به رژیم اسرائیل بدهیم؛ اعلام کردیم که پاسخ ما در چارچوب دفاع مشروع انجام شد و منطبق با حقوق بین‌الملل بود؛ ما به پاسخ خود ادامه نخواهیم داد، اما در صورتی‌که رژیم اسرائیل مجددا دست به ماجراجویی بزند و اقدامی علیه منافع ما بکند، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود؛ پس از اقدام به دفاع مشروع، از طریق سفارت سوئیس به‌عنوان حافظ منافع آمریکا در تهران به کاخ سفید و دولت آمریکا پیامی ارسال کرده و طی آن تاکید شد که اگر رژیم اسرائیل بخواهد مجددا مرتکب خطایی شود، پاسخ ما سریع، قاطع و پشیمان‌کننده خواهد بود؛ ما به دنبال این نیستیم که تنش و بحران در منطقه خاورمیانه توسعه پیدا کند؛ امیدواریم رژیم اسرائیل خطای قبلی را تکرار نکند.

مجری: هنگامی که می‌گویید پاسخ‌تان حداکثری خواهد بود، از کلمه خطوط قرمز استفاده کرده‌اید؛ این خطوط قرمز چیست؟ حداکثر سطح چقدر است؟ شما از بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک‌های کروز در حمله استفاده کردید، سطح بالاتر چقدر است؟

امیرعبداللهیان: خط قرمزی که رژیم اسرائیل از آن عبور کرد، حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود؛ در این حمله ۷ مستشار نظامی رسمی ایرانی مبارزه با تروریسم با حمله موشکی رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند، کنوانسیون‌های شناخته‌شده وین نقض شد؛ رژیم اسرائیل از خطوط قرمز در مصونیت اماکن دیپلماتیک عبور کرد؛ بلی حمله‌ای که ما در قالب دفاع مشروع انجام دادیم حداقلی بود، چرا که تنها به دو مرکز نظامی، یعنی پایگاه هوایی نواتیم و یک مرکز استخباراتی و امنیتی که از این دو مرکز علیه سفارت ما حمله موشکی رژیم اسرائیل صورت گرفت، پاسخ دادیم؛ ما غیرنظامیان را هدف قرار ندادیم، مراکز اقتصادی رژیم اسرائیل را هدف قرار ندادیم، فقط دو مکان که از آنجا هواپیما F۳۵ پرواز کردند و از بلندی‌های جولان سفارت ما را مورد حمله موشکی قرار دادند؛ این هدف حداقلی ما بود، اما این که در حالت تکرار ماجراجویی رژیم اسرائیل، اقدام حداکثری ما چه خواهد بود، می‌توانم بگویم یک اقدام حداکثری پشیمان‌کننده؛ جزئیات اقدام حداکثری را نیرو‌های مسلح کشورم طراحی کرده‌اند، اما امیدوارم رژیم اسرائیل دچار خطا در محاسبه نشود.

مجری: جزئیاتی در مورد اینکه حداکثر سطح چه خواهد بود دارید؟ شما اشاره کردید که پاسخ حداقلی ایران، مراکز اقتصادی، مالی و غیرنظامیان مورد هدف قرار داده نشدند؛ پاسخ حداکثری شما این سه مورد را مورد هدف قرار می‌دهد؟

امیرعبداللهیان: پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی، خیلی سنجیده و دقیق، بر روی دو هدف صرفا نظامی مورد نظر ما در درون سرزمین‌های اشغال شده توسط رژیم اسرائیل هدف‌گیری شد؛ ارزیابی‌ها و اطلاعات ما نشان می‌دهد که توانستیم به اهداف خود برسیم: نخست، اراده خود را نشان دادیم، دو، پایگاه‌های نظامی را که حمله از آنجا علیه سفارت ما صورت گرفته بود، هدف قرار دادیم، و سه، عملیات ما حداقلی و محدود بود، زیرا به دنبال زدن اهداف متعدد و گسترده در خاک فلسطین اشغالی نبودیم.

مجری: جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، حمله شما به اسرائیل را شکستی شرم‌آور توصیف کرده است؛ نظر شما چیست؟

امیرعبداللهیان: ببینید، خیلی شفاف و روشن باید بگویم؛ اولا عملیات ما روی رژیم اسرائیل غافلگیرانه نبود؛ بیش از ۱۰ روز پیش اعلام کرده بودیم که تصمیم ما برای پاسخ به رژیم اسرائیل قطعی است، چراکه این رژیم با حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، به حاکمیت ما تعرض کرد و ثانیا حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض کرد؛ ما پیش از عملیات، به آمریکا اعلام کردیم که حمله ایران بر روی رژیم اسرائیل قطعی است؛ این را از طریق برخی وزرای خارجه که با من تماس داشتند و پیش از آن از طریق سفارت سوئیس اعلام کردیم.

البته ما کاملا در منطقه مشاهده می‌کردیم که آمریکا و بیش از ۲۰ کشور و از جمله تعدادی از اعضای ناتو در منطقه در حال استقرار هستند، برای اینکه موشک‌ها و پهپاد‌های ایران را منحرف یا محدود کنند تا به اسرائیل نرسد، اما موشک‌ها و پهپاد‌های ما به دو هدف مورد نظر اصابت کرد؛ حمله ما غافلگیرانه نبود و طرف‌های مقابل ما، اگرچه از ساعت و زمان حمله اطلاع نداشتند، اما می‌دانستند که به زودی این اتفاق خواهد افتاد؛ ما عملیاتی موفق، پاسخی صریح و پیامی روشن به رژیم صهیونیستی دادیم.

مجری: یعنی شما قصد داشتید که نتایج پاسخ کشورتان به همان نحوی که مشاهده شده باشد؟ یعنی، ۹۹ درصد پرتابه‌های شما رهگیری شدند و آسیب قابل‌توجهی وارد نشد؛ آیا این پاسخ مورد نظر بود؟

امیرعبداللهیان: هدف ما هشدار دادن بود؛ اقدام نیرو‌های مسلح ما روی دو مرکز نظامی مورد نظر در درون سرزمین‌های اشغالی فلسطین موفق بود؛ هدف ما این بود که یک اقدام متناسب انجام بدهیم؛ هدف ما این بود که رژیم اسرائیل این پیام را بگیرد که ما اراده لازم برای پاسخ دادن داریم. تکرار می‌کنم؛ ما هیچ‌گاه به دنبال توسعه تنش و دامنه جنگ در منطقه نبوده و نیستیم، بلکه این نتانیاهو و رژیم اسرائیل است که حیات سیاسی خود را در توسعه تنش و تداوم درگیر ساختن دیگران در جنگ می‌بیند.

مجری: رئیس‌جمهور جو بایدن دیروز سخنرانی کرد؛ وی درباره اسرائیل و اوکراین صحبت کرد و گفت: «ما در کنار دوستانمان هستیم و نمی‌گذاریم ایران یا روسیه موفق شوند.»؛  اگر آمریکا دوباره به اسرائیل کمک کند، از آنجایی که اسرائیل گفته است که حمله می‌کند و شما گفته‌اید پاسخ حداکثری می‌دهید، آیا به اهداف آمریکایی ضربه می‌زنید؟

امیرعبداللهیان: وقتی می‌گوییم پاسخ حداکثری، یعنی اگر رژیم اسرائیل خطا کند، پاسخ فوری، قاطع و پشیمان‌کننده حداکثری در سرزمین‌های اشغالی خواهیم داد؛ ما در همین عملیات اخیر هم از پیش به آمریکا اعلام کردیم که پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار نخواهیم داد، مگر در شرایطی که آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل، خود را در کنار جنگ این رژیم قرار بدهد؛ در این صورت، هیچ تعارفی نخواهیم داشت و منافع آمریکا نیز نمی‌تواند مصون بماند.

ما معتقد هستیم به جای پرداختن به این موضوع‌ها، باید ریشه بحران کنونی مورد توجه قرار گیرد؛ دو ساعت پیش در دیدار با دبیرکل سازمان ملل تاکید کردم که ریشه در جنگ، نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی و ترکیبی رژیم اسرائیل علیه غزه و کرانه باختری است؛ اگر جنگ علیه غزه متوقف شود، آرامش به کل منطقه باز می‌گردد و همه ما از جمله ایران از این آرامش سود خواهیم برد.

مجری: اگر آمریکا مجددا به اسرائیل برای دفاع در برابر موشک‌های ایران کمک کند، اهداف آمریکایی را در فهرست اهدافی شما قرار می‌گیرد؟

امیرعبداللهیان: تصور می‌کنیم که آمریکا محاسبه خواهد کرد؛ آمریکا بر اساس پیام‌هایی که در شش ماه گذشته بین ما تبادل شده، معتقد است که از توسعه دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی‌کند؛ آمریکا می‌داند که این موضوع نه به نفع خودش است و نه به نفع منافعی که آمریکا در منطقه دنبال می‌کند؛ امیدوار هستیم آمریکا رژیم اسرائیل را متوقف کنند و اجازه ماجراجویی جدید به این رژیم ندهد، اما در صورت ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل، شرایط و پاسخ بعدی ایران متفاوت خواهد بود.

مجری: یک فرمانده نظامی ایرانی (فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای) گفته است که اگر اسرائیل به حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران ادامه دهد، سیاست‌های هسته‌ای ایران ممکن است تغییر کند؛ این حرف به چه معنا است؟

امیرعبداللهیان: ببینید در موضوع هسته‌ای، موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام شده است؛ ما در این رابطه فتوای شرعی و دینی رهبری بزرگ ایران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، را داریم؛ بار‌ها هم اعلام کرده‌ایم که برنامه جمهوری اسلامی ایران در حوزه هسته‌ای تماما صلح‌آمیز است؛ ما بر این نگاه و تعهد خود تمرکز ویژه‌ای داریم، اما از طرف دیگر شاهد بوده‌ایم در ماه‌های گذشته، بار‌ها برخی مقام‌های رژیم اسرائیل اعلام کرده‌اند که برای پیروزی در غزه، باید از بمب هسته‌ای استفاده کرد؛ به نظرم آمریکا باید بر روی رژیم ماجراجوی اسرائیل تمرکز کند که مبادا یک بحران هسته‌ای در غزه به‌وجود بیاورد؛ نتانیاهو نشان داد که به هیچ خط قرمزی پایبند نیست؛ لذا باید او را مهار کرد.

مجری: اخیرا فشار‌های مجدد بر زنان بخاطر داشتن حجاب صورت گرفته است؛ البته مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود نیز به این موضوع اشاره کرده‌اند؛ منابع سی‌ان‌ان می‌گویند حضور پلیس امنیت اخلاقی در شهر‌های مختلف ایران و خیابان‌ها افزایش داشته است؛ یک خانم که مایل نیست نام او برده شود، گفته است از امنیت خود می‌ترسد؛ وی به سی‌ان‌ان گفت که هفته پیش با همسرش در حالی که بدون روسری روی صندلی ماشین نشسته بوده، از پلیس پیامکی مبنی بر عدم رعایت قوانین حجاب دریافت کرد؛ این پیامک شامل شماره گواهینامه و سایر شناسه‌های وسیله نقلیه بود و حاوی این هشدار بود که در صورت نقض مجدد قوانین حجاب، خودروی وی توقیف خواهد شد؛ دو سال پیش اعتراض گسترده‌ای متعاقب مرگ مهسا امینی که به دلیل عدم رعایت حجاب توسط پلیس امنیت اخلاقی دستگیر شده بود، به‌وجود آمد؛ فشار‌های مجدد در حوزه حجاب چرا در حال حاضر پدید آمده است و مجازات زنانی که قوانین حجاب را نقض می‌کنند چیست؟

امیرعبداللهیان: خیلی شفاف بگویم؛ آمریکا و خیلی از کشور‌های غربی سیاست اعمال استاندارد دوگانه را در موضوع‌های مختلف دنبال می‌کنند؛ من چند روز پیش به یکی از وزیران خارجه یک کشور بزرگ اروپایی گفتم: «به یاد دارید در ماجرای فوت غم‌انگیز یک دختر ایرانی، چه هیاهویی در غرب به راه انداخته شد؟ اما امروز در حالی که بیش از ۱۵ هزار زن و چندین هزار کودک در غزه کشته می‌شوند، هیچ اتفاقی در این حوزه نمی‌افتد و اقدام جدی و صدای قوی از برخی دولت‌های اروپایی و دولت آمریکا در حماینثت از زنان نمی‌شنویم.»

حجاب یک موضوع کاملا جا افتاده و شناخته‌شده در فرهنگ ایران است؛ سیاست مبتنی بر رویکرد دوگانه از طریق تحریکات و مداخلات خارجی تلاش داشت تا در پیگیری سیاست تغییر نظام در ایران، از ظرفیت زنان به‌عنوان یک اپوزسیون استفاده کنند؛ زنان در ایران یک بخش مهم و تاثیرگذار هستند؛ زنان در ایران در مناصب متنوع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نقش دارند؛ اساسا موضوع حجاب چیزی نیست که شخصیت زن ایرانی را با چنین موضوعی کسی بخواهد درگیر کند؛ زنان ما انسان‌های فرهیخته‌ای هستند؛ سهم بزرگی در جامعه ما دارند و آن‌ها خود می‌دانند نسبت به موضوع رفتار‌های اجتماعی چگونه باید برخورد کنند؛ به نظرم امروزه موضوع حجاب زن ایرانی، مشکل ما در منطقه نیست؛ امروزه مشکل، کشتار بیش از ۳۴ هزار زن و کودک و مرد فلسطینی است و همه باید بر این موضوع تمرکز کنیم.

مجری: آقای امیرعبداللهیان، تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *